Van’ın yıllardır bitmeyen, dil...
MEBİT

Van Valisi Ozan Balcı, Van Çevre Yolu’nun bitimi için tarih verdi!

Van’ın yıllardır bitmeyen, dillere pelesenk olan Van çevre yolunun bitmesi için umutlu bekleyiş sürerken Van Valisi Ozan Balcı’nın yaptığı açıklama ile Çevre Yolu yeniden gündeme geldi. Son birkaç yılda hem bürokratik hem de teknik çalışmaları hızlanan yol ile ilgili heyecanlı bekleyiş sürerken, Van’a geldikten sonra adından söz ettiren çalışmaların startını veren Vali Balcı, o yoldaki son durumu çektiği video ve yaptığı açıklama ile paylaştı.

Abone Ol

2022-11-24 10:23:44 | Son Güncelleme : 2024-03-17 17:58:39

Van Valisi Ozan Balcı, Van Çevre Yolu’nun bitimi için tarih verdi!

2010 yılında başlamasına rağmen hem teknik hem de fiziki anlamda hayata geçirilmesi meselesi yılan hikayesine dönen Van Çevre yolu ile ilgili olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 10 yılı aşkın bir süreden sonra yapımı hız kazanan yol ile ilgili teknik çalışmalardan sonra, 11 Haziran 20023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van ziyareti ile birlikte temel atma töreni düzenlenmiş ve daha sonra Van Valisi Ozan Balcı ile birlikte birçok kez gündeme gelmişti. O tarihten sonra Vanlılar’ın bitişi için heyecanla beklediği oy ile ilgili Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın yaptığı açıklama ile konu bir kez daha gündeme geldi. Vali Balcı, 2010 yılında ihalesi yapılan ve üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen tamamlanmayı bekleyen Çevre Yolundaki son durumu kamuoyu ile paylaştı.

VALİ GELİŞMELERİ PAYLAŞTI VANLI HEYECANLANDI

Halihazırda Van Sahil Yolu ile birlikte Van’ın heyecanla beklediği iki yoldan birisi olan Van Çevre yolu ile ilgili bir videolu paylaşım yapan Van Valiliği, Van Valisi Balcı’nın yolun yapıldığı alandaki görüntülerini paylaştı. Yolda incelemeler yaptıktan sonra bir açıklama yapan Balcı, o yolla ilgili son gelişmeleri paylaşırken 2023 yılını işaret etti. Açıklama kısa sürede kentin en çok konuştuğu konu haline gelirken, Vanlılar birçok platformda yol ile ilgili yorum yaptı. 2023 yılında biteceği açıklanan yol ile ilgili değerlendirmeler sürerken Konuyla ilgili Şehrivan’a konuşan Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, Çevre Yolunun ciddi bir çalışmayla biteceğini dile getirdi.

VALİ BALCI, ÇEVRE YOLU İÇİN TARİH VERDİ…

Çevre Yolunu yerinde inceleyen Vali Balcı, son durumu aktararak şunları söyledi: “Bugün Çevre Yolunda incelemelerde bulunuyoruz. Van’ımız için çok önemli, kıymetli bir yapı. Ulaştırma Bakanımız yazın geldiğinde toplantı yaptık. Karayolları Genel Müdürlüğümüzle beraber, buradaki Bölge Müdürlüğümüzle beraber, işçilerimizle beraber Çevre Yolunda çok güzel çalışmalar yapılıyor. Çevre Yolu Van’ımızın ticareti için, ulaşımı için, geleceği için çok kıymetli, anlamlı. Önemli çalışmalar yapıldı. Allah’ın izniyle inşallah 2023 yılı içerisinde bütün gücümüzle bu yolu bitireceğiz.”

BALCI: 2023 YILI İÇERİSİNDE BU YOLU BİTİRECEĞİZ

Balcı, Çevre Yolunun Van’a sağlayacağı katkıları dile getirerek, “Çevre Yolunun Van’ın ticaretine, ekonomisine, ilerlemesine, gelişmesine, daha da büyümesine çok anlamlı, önemli katkısı olacak. Ayrıca sahil yolunu da yapıyoruz. Onu da ana hatlarıyla bitirdik. Sadece bir kısmı kaldı, onu yapacağız. Onun altına da rekreasyon alanı yaptık mı bir taraftan sahil yolunu yapmak, bir taraftan Çevre Yolunun bitmesiyle beraber Van’ımızın gelişmesine, geleceğine, imarına, ihyasına, ekonomisine, ticaretine çok önemli katkılar sağlayacak” dedi.

“ÇEVRE YOLUNUN VAN’A KATKILARI VAR”

Balcı, Çevre Yolu için canla başla çalışıldığını belirterek, “Yolda da bu sene ustalarımız, mühendislerimiz, mimarlarımız Çevre Yolunda canla başla çalıştı. Hepsine de ayrıca müteşekkiriz. İnşallah bu Çevre Yolu bittiğinde sahil yolu da bittiğinde Van’ın ilerlemesine, gelişmesine, zenginleşmesine çok anlamlı katkılar sağlayacak” ifadelerini kullandı.


ÖZDEK: ÇEVRE YOLU ARTIK BİTMELİ…

Çevre yoluyla ilgili Şehrivan’a değerlendirmelerde bulunan Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, şunları söyledi: “Van’ın 2010 yılından bu yana çevre yolu sorunu var. Hâlâ da tamamlanmadı. Çevre yolu 18. Madde yüzünden vatandaşlar mağdur olmuştur. 12 yıldır tamamlanmayan çevre yolu, Türkiye’deki hiçbir ilinde bu kadar uzamamıştır. Sadece Van’da bu kadar uzadı. Çevre yolu sorunundan binlerce insan mağdur olmuştur. İnsanlar bu yüzden çok büyük problemler yaşıyor.”

BU YOL VAN’A NEFES OLACAK

Özdek, Çevre Yolunun bitmemesinin kenti olumsuz etkilediğini dile getirerek, “Biz daha önce gerekli mercilerle görüşmelerimizi yaptık ve vatandaşın mağdur olmayacağını söylediler. Bize söz vermişlerdi. Fakat sözler yerine getirilmedi. Çevre yolu Van’da binlerce kişiyi mağdur etti. Çevre yolunun bitmemesi, Van’ın sosyal hayatını, ekonomisini, trafiğini ciddi şekilde etkiledi. Dolayısıyla çevre yolunun bitmemesi birçok sorunun çözülmesine sebep olacak. Trafik rahatlayacak. Yeni bir kalkınma olacak. Van’ın imarı da düzelecek. Çevre Yolu yüzünden bugün binlerce kişi davalık olmuştur. Binlerce kişi mağdur oldu. Bu mağduriyetlerin ortadan kalkması için çevre yolunun bir an önce bitmesi lazım” dedi.

BİNLERCE VATANDAŞ MAĞDUR!

Özdek, vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, “İlçe belediyelerde imar ıslahatı yapılamamakta. İnsanların arsaları birçok kişiye ortak olmuş durumda. İnsanlar arsalarını satamıyor ve ev yapamıyor. Bu anlamda vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için bir an önce sağlıklı bir çalışma yapılması gerekiyor. Çünkü vatandaşlar çok mağdur. Kimse arsasını satamıyor, ev yapamıyor. Van’da barınma, imar sorunu ve bunlarla birlikte çevre yolu sorunu var. Bu sorunların ortadan kalkması için yetkililerin bir an önce ciddi bir çalışma yapması lazım. Sayın Valimiz Ozan Balcı, çevre yolunun bitmesi ve trafiğe açılması taraftarıdır. Bizde bunun farkındayız ama çevre yolu güzergâhındaki imarların da tamamlanması gerekiyor, yani bu sorunların da gündeme gelip halledilmesi lazım” diye konuştu.

BU YOLDA ÇALIŞMA DA VAR, SORUN DA!

Yolun mevcut durumuyla ilgili konuşan Özdek, “61 kilometrelik yolun 20 kilometresi bitmiş ve 41 kilometresi tamamlanmamış durumda. Şu anda Kurubaş, Kevenli Bölgesinde çevre yolu çalışması devam etmektedir. Edremit tarafında yapılan çalışmaların satıh düzeltmeleri söz konusu. Vali Bey 2023 yılı içerisinde çalışmaların biteceğini ifade etti. Bu açıklama insanları rahatlatmadı, çünkü sorunları olan insanlar var. 12 yıldır 41 kilometrelik yol hâlâ tamamlanmamışsa bu bir kaostur. Vatandaşların sıkıntılarının bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Bunun için imar üzerine ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor. 18. Maddenin insanları sıkıntıya sevk etmiş olduğu sıkıntıların bir an önce ortadan kaldırılması lazım. 18. Maddeden dolayı 8 kişi bir arsaya ortak olmuş durumda. Bu ortaklık ortadan kaldırılmalı” şeklinde konuştu.

“ÇEVRE YOLU CİDDİ ÇALIŞMALARA BAĞLIDIR”

Özdek, Çevre Yolunun bir an önce bitmesi gerektiğini ifade ederek, “Van’ın ekonomisine bir darbedir. Van’ın kalkınmasına darbedir. Van’ın önünün kapanmasına yönelik bir darbedir. Van’ın yatırımının önündeki bu sorunun bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Yatırım yapmak isteyen birçok insan var ama Çevre Yolundan dolayı insanlar o bölgelerde yatırım yapamıyor. Çevre Yolunun ne zaman biteceği çalışmaya bağlıdır. Türkiye’de birçok şehirde çevre yolu ulaşıma açıldı. Vali Balcı, çevre yolunun 2023 yılında bitmesini söylemesi çalışmaya bağlı bir konu.”

“VALİNİN AÇIKLAMASINA DESTEK VERİYORUZ”

Özdek sözlerini şöyle tamamladı: “Diyarbakır’da da geçen gün çevre yolu bitti. Van’ın Çevre Yolu girdaba dönmüştür. Yaklaşık 6 bine yakın insan o bölgede mağdur olmuştur. Bu mağduriyetin ortadan kalkması için çevre yolunun bitmesi, birbirine müşterek olan arsaların müştereklerinin giderilmesi lazım. Sayın Valimiz Ozan Balcı, sahil yolunun, çevre yolunun bitmesini istiyor. Biz buna destek veriyoruz ama sayın valinin bu konuyu yakından takip etmesi gerekir, bir an önce bitmesi için. 2023 yılında bitmesi planlanan çevre yolu için ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor.”

 

ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-MEHMET ALİ EKİNCİ

VALİ VAN ÇEVRE YOLU İÇİN “2023’TE BİTECEK” DEDİ

 

  • Etiketler : VALİ BALCI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER