Van’da birçok noktaya gelişigü...
MEBİT

Eğitim kolejlerine ait afişler Van’ı kirletiyor

Van’da birçok noktaya gelişigüzel asılan ve tarihleri geçmesine rağmen sökülmeyen afişler ve broşürler görüntü kirliliği oluşturuyor.

Abone Ol

2022-09-26 16:11:39 | Son Güncelleme : 2024-04-15 00:06:53

Eğitim kolejlerine ait afişler Van’ı kirletiyor

Van’da özellikle elektrik direkleri, aydınlatma direkleri, trafolar, duvarlar gibi her yere yapıştırılan afişler, görüntü kirliliğine sebep oluyor. Afişler ve ilanlar etkinlikler bittikten sonra da yapıştırıldıkları yerlerde uzun süre kalarak görüntü kirliliği yaratmaya devam ediyor. Kentin çoğu noktalarında oluşan bu kirlilikten rahatsız olan vatandaşlar, bir an önce yekililerin bu kirliğe bir çare bulmalarını istiyor.

“VAN BU ŞEKİLDE TEMSİL EDİLMEMELİ”
Van’ın birçok sorunu olduğunu ifade eden Kasım Baş, kentin slüetini bozan afişlerin görüntü kirliliğine yol açtığını söyledi. Baş, “Van’da zaten yeterince görüntü kirliği var. Bide bu afişler ve broşürler bizim güzel Van’ın görüntüsünü bozuyor. Gerçekten bazen bu afişlerin yanından geçtiğimiz zaman onlara bakmak bile istemiyoruz. Çünkü göz zevkimizi bozuyor. Van bu şekilde temsil edilmemeli. Kente hergün onalrca insan geliyor. Gelen turist ilk önce bu görüntüleri görüyor. Tarihi geçmemiş afişlere birşey demiyoruz. Ama tarihi geçmiş afişleri de aylarca bekletmeye gerek yok” Dedi.


“GÖZ ZEVKİMİ BOZUYOR”
Van’da her noktada asılan afişlerin kötü görüntü oluşturduğunu belirten Sahra Bozkurt “Ben Van’a ilk geldiğim zaman bu duvarlardaki afişler ve özellikle tarihi geçen afişler dikkatimi çok çekmişti. Buradaki yetkililer niye bunları kaldırmıyor, diye sormuştum. Özellikle benim oturduğum ev taraflarında çok var. Her evime gittiği zaman o manzarayla karşılaşmak istemiyorum. Çünkü aşırı derecede gözlerimi yoruyor. Afişlere baktığım zaman geçen senenin reklamları bile var. Bu kadar güzel bir ile böyle bir görüntü yakışmıyor. İnsanların hem göz zevkini bozuyor hemde güzel şehir görüntüsünü bozuyor. Onun için yetkililer işe yaramayan ya da kötü görünen afişleri kaldırmalıdır.” İfadelerini kullandı.

“VAN’DA ÇEVRE KİRLİLİĞİ OLUŞTURUYOR”
Doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla kültür kenti olan Van’da gelişigüzel asılan afişlerin görüntü kirliliğine yol açtığını belirten bir başka vatandaş Samet Akkuş, “Van gibi bir yerde bu görüntüleri görmek gerçekten çok kötü. Böyle güzel bir ile rastgele asılan bu afişler ya da bu broşürler gerçekten çok içler acısı. Bu görüntüler Van’da çevre kirliğini oluşturuyor. Hemen her noktalarda biz bu afişleri görüyoruz. Yetkilerin tarihi geçmiş ve gelişgüzel asılan bu afişlere bir çare bulması gerekir.” Şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Van65haber

  • Etiketler : AFİŞ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER