Yapılan çalışmalar, girişimler...
MEBİT

Vanlı turizmciler bir kez daha Irak’a çıkarma yapıyor!

Yapılan çalışmalar, girişimler ve diplomatik çabalar ile ciddi bir İran pazarı oluşturulmasının ardından Van yeni hedefler için de girişimlerini sürdürüyor. İranlıların kentin ekonomik olarak ayakta kalmasındaki rolü önemli bir yer oluştururken Vanlı turizmciler Irak, Azerbaycan, Ermenistan gibi ülkelerin de Van’ı da destinasyon merkezi haline getirmesi için ciddi çaba harcıyor. Bu noktada kentin turizmi ile ilgili sivil çalışmaların başını çeken Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) daha önce birkaç kez gerçekleştirdiği Kuzey Irak girişimlerini bir kez daha başlattı. Dernek, Vanlı önemli turizmcilerin katılımıyla birlikte Kuzey Irak’ta hem girişimler yapıp hem de turizm fuarına katılacak.

Abone Ol

2022-09-26 12:30:11 | Son Güncelleme : 2024-04-23 09:52:37

Vanlı turizmciler bir kez daha Irak’a çıkarma yapıyor!

Son yıllarda kentin turizmine yön verme anlamında önemli çalışmaların öncüsü olan Vangölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Van için bir önemli çıkarma daha yapıyor. VAHATUDER’in organize ettiği bir program ile Vanlı önemli turizmcilerinin yer aldığı ekip 26-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Kuzey Irak’a çıkarma yapacak. Duhok’ta düzenlenecek uluslararası turizm fuarına katılıp burada Van tanıtımı adına çalışmalar yürütecek olan ekip bununla birlikte bölgedeki önemli kurum, kuruluş ve temsilciler ile Van’ı tanıtma anlamında görüşme ve buluşmalar gerçekleştirecek.

IRAK’I VAN’A TAŞIMAK İÇİN GİRİŞİMLER SÜRÜYOR

Kentteki farklı kurum ve kuruluşların da son zamanlarda yönünü çevirdiği Kuzey Irak konusunda girişimler yapmak üzere yola çıkan Van heyeti, Duhok fuarında Van’ı tanıtmak için çaba harcayacak. Yönetim kurulu başkanı Abdullah Tunçdemir ile birlikte Irak gezisine başkan yardımcısı Ebubekir Zirek ile birlikte Van turizm camiasını temsilen Elit World Van Oteli Genel Müdürü Oktay Aksoy, Elit World Otel Satış Pazarlama Müdürü Salih Çiftçi, Ramada Otel Genel Müdürü Mustafa Oksüz, Şahmaran Otel Genel Müdürü Recep Saruhan, Taht Palace Oteli Genel Müdürü Reşit Takar, Şenler Oteli Yönetim Kurulu Üyesi, Zeki Şen, Grand Deniz Tesisleri Genel Müdürü, Deniz Deniz, Ramada Otelden Baver Bor ve turizmci Senar Bahadır gibi kentin önemli otel işletmelerini temsil eden isimler yer alacak.

KURUMSAL GÖRÜŞMELER DE YAPILACAK

Üç günlük yoğun bir fuar ve tanıtım programı ile birlikte bölgenin önemli kurum ve kuruluşları ile de görüşmeler gerçekleştirecek olan ekip Duhok kentinde Turizm Müdürlüğü ve Ticaret Odası ziyaretleri ile birlikte kent ve bölgedeki acentelerle de toplantı yapacak. Bu toplantılarda Van’ı ve Van’daki turizm işletmelerini anlatacak olan heyet Van’a daha çok Kuzey Iraklı turistin gelmesi için görüşmeler sürdürecek. Duhok ile birlikte Zaho gibi kentlerde de görüşme ve programlar düzenleyecek olan heyet dört gün boyunca Van’ı anlatacak.

TUNÇDEMİR: BU PAZAR VAN İÇİN ÖNEMLİ

Öte yandan Kuzey Irak gezisi öncesi program ile ilgili Şehrivan’a konuşan VAHATUDER yönetim Kurulu başkanı Abdullah Tunçdemir şu ifadelere yer verdi: “Kuzey Irak son dönemlerde birçok kentin çalıştığı bir bölge. Van’da bazı kentlerde bu anlamda ciddi bir yoğunluk var. Van’daki İranlı yoğunluğu gibi Kuzey Iraklı vatandaşların ciddi anlamda ekonomik hareketlilik yarattığı kentler var. Van bu anlamda geride kalmamalı. Çünkü Kuzey Iraklı turistlerin aradığı şartların ve ortama fazlasıyla sahip bir kentiz. Hem iklimi hem de olanakları ile Van’da ciddi bir Pazar yaratabiliriz. Amacımız da buna hizmet etmek ve bu anlamda ilişkileri geliştirmek. Biz İran için verdiğimiz çabanın aynısını şu anda Kuzey Irak, Azerbeycan gibi kentlerde sürdürüyoruz. Çünkü sadece bir ülkeye çalışıp bununla sınırlı kalmak olmaz.” Dedi.

“VAN TEK BİR ÜLKEYE BAĞLI KALMAMALI”

Tunçdemir ayrıca, “Van’ın mevcut turizm ortamıyla yetinmesi söz konusu değil. Son yıllarda bunu defalarca yaşadık. İran hükümeti ya da genel anlamdaki kararlar ile birlikte bir anda bıçak gibi kesilen gidiş-geliş süreçleri yaşıyoruz. Bir küçük problem ile kentte bir anda müthiş bir durgunluk yaşanıyor. Ama birden fazla ülkenin tercih ettiği bir şehir oluşturabilirsek, güzelliklerimizi tanıtırsak, doğal ve tarihi zenginliklerimizi iyi anlatırsak Van’ın milyonlarca turisti ağırlaması işten bile değil. Kuzey Irak pazarı da kente çok ciddi ekonomik değer kazandıracak bir pazardır. Maalesef burada Van-Şırnak karayolu da önümüzde büyük bir engeldir. Bu yolun tamamlaması ve Kuzey Irak ile ilişkilerin öteye taşınması ile Van bu anlamdaki en önemli cazibe merkezi olabilir. Bizler bunu hazırlama, bunun alt yapısını oluşturmak için çalışıyoruz. Duhok fuarında bir kez daha ciddi girişimler yapacağız. Van halkından ve ilgili isimlerden ricamız da bu tür çalışmalarda yanımızda olmalarıdır.” Dedi. Tunçdemir, öte yandan Duhok turizm fuarına katılırken Kuzey Iraklı turizmcileri ve diğer ülkelerden turizmcileri de Van’da düzenlenecek olan turizm fuarına davet ettiklerini de ekledi.

 

ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ-HAMİT KARAKUŞ

  • Etiketler : VAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER