DEVA Partisi Van İl Başkanı Er...
MEBİT

Peker, Van odaklı çalışan vekil yok!

DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker Van Milletvekillerine yüklenerek vekillerin Van’a dair hiçbir çalışmasının olmadığını ifade ederek Deva Yönetimiyle İran konsolosluğunun Erzurum’dan Van’a getirileceğini ve kentte ciddi istihdam alanlarının oluşturacağını söyledi.

Abone Ol

2022-06-25 14:58:44 | Son Güncelleme : 2024-04-16 10:28:39

Peker, Van odaklı çalışan vekil yok!

Milletvekillerine yüklenerek vekillerin Van’a dair hiçbir çalışmasının olmadığını ifade ederek Deva Yönetimiyle İran konsolosluğunun Erzurum’dan Van’a getirileceğini ve kentte ciddi istihdam alanlarının oluşturacağını söyledi.

Deva Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker ve berinde ki Parti yönetim Kurulu üyeleri Tubittum medya gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Hikmetullah Yetkin ve Van Basın İmtiyaz Sahibi Yunus Tuğrul ve Van Sokak Haber İmtiyaz Sahibi Eyşan Yetkin’i ziyaret etti.

DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, Sosyal Politikalar Başkanı Servet Cibalı, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Kadir Peker, Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Mahmut Aydın ile Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Yunus Yılmaz Gazete ve dergi ofisimizi ziyaret ederek kentte yapılan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu.

Ziyarette ülke ve Van’ın gündemini başta olmak üzere seçimleri de değerlendiren Başkan Peker, parti olarak seçimlere hazır olduklarını ifade etti.

HEDEFİMİZ VAN’DA BİRDEN ÇOK MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK

Yapılacak seçimlerde Van’dan biden fazla milletvekili çıkararak Van’a ve Van halkına hizmet edeceklerini söyleyen Peker, “Hedefimiz Van’da birkaç tane milletvekili çıkarmak. Bu dik dalga denilen olay aslında bizim olayımızdır. Diğer partiler gibi değil, birkaç tane hedefimiz var, çünkü bu potansiyeli kendimizde, sokakta, anketlerde görüyoruz. Alt limitimiz var ama üst limitimiz yok. Mevcut olan oy oranımızın üst limitinin nereye gideceği belli değil. Bundan dolayı Van’da birkaç tane milletvekili çıkarmak gibi bir hedefimiz var. Bununla beraber yerel seçimlerde ciddi belediyeleri almayı düşünüyoruz. Bu gücü kendimizde görüyoruz, bizler mevcut iktidarın yaptığı anketlere pekte itibar etmiyoruz. Göreceksiniz ki iyi yerlere geleceğiz” dedi.

“İŞSİZLİĞİN NEDENİ İKTİDAR PARTİSİDİR”

İşsizliğin temel probleminin iktidar olduğunu ifade eden Peker, “Van’da organize sanayi bölgesi adı altında bir yerimiz var ama bu bölgede fabrika yok, organize sanayi bölgemiz birikeçtiler sanayisinden farklı değil. Bizlerin üretime yönelik dijital alt yapısı olan istihdama yönelik fabrikalar açıp üretimler yapmamız lazım. Deva iktidarında inşallah bunları yapacağız, çok güçlü bir dijital alt yapımız var, dijitale önem veren en iyi parti bizim partimizdir. Bizler birkaç adım atabilirsek potansiyelimiz gün yüzüne çıkacaktır. İstihdama yönelik fabrikalarımız var ama her birinde en fazla 12 kişi çalışmıyor. Yanı başımızda çağrı merkezi var burada bin kişiye yakın çalışan var.  Buna benzer iş yerleri açmamız lazım ancak işsizliği bu şekilde çözümleyebiliriz.” Diye konuştu.

“SİYASİLERİMİZ SİYASET YERİNE TİCARETLE UĞRAŞIYOR”

Lobi eksikliğinden dolayı İran konsolosluğunun yıllardır Van Yerine Erzurum’da olduğunu kaydeden Peker, “İranlılar Erzurum’dan önce Van’a gelirse, tüccarımız, esnafımız daha fazla kazanacak. Vekillerimiz bu durumla ilgilenip çözüm üretmiyor. Bu durum Van’ın lokasyonuyla alakalı bir durum değil. Sınır kapımız var, günde sadece ortalama 6 saat çalışıyor, kapı 24 saat çalışırsa TIR geçişine izin verilirse, bu denli problemler oluşmaz. İktidar bu düzeni sağlamıyor, Erzurum’a uygulanan ayrıcalık bize uygulanmış olsaydı, bu denli problemlerimiz olmazdı. Bu tür problemlerimiz tamamen siyasi Konjonktür den kaynaklanıyor, siyasilerimiz ticaretle değil, siyasetle uğraşsaydılar bu tür problemlerimiz olmazdı” ifadelerini kullandı

VAN’IN FAYDASINA ÇALIŞAN KİMSE YOK

Meclise giden vekil gerekirse kimliğini meclisin dışına bırakılmalıdır diyen Peker, “Meclise giden vekillerimiz Van’ın sesi olmalıdır, fakat Meclise giden vekiller Van için iş yapmadıklarından dolayı Van’ın sesini duyuramıyorlar. İktidar vekili olup Van’a bir çivi çakan kimse yok. Hizmet odaklı çalışan şuan hiçbir vekil yok” şeklinde konuştu.

 

vanbasin.net

  • Etiketler : ERDİNÇ PEKER DEVA PARTİSİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER