Demokrasi ve Atılım Partisi Va...
MEBİT

DEVA Partisi İl Başkanı Erdinç Peker'den Emanet Oy Çağrısı !

Demokrasi ve Atılım Partisi Van İl Başkanlığı 2023 seçim çalışmalarına başladı. DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, "Seçimlerde Kürt seçmenlerin oyuna talibiz. " diyerek emanet oy çağrısında bulundu.

Abone Ol

2022-05-16 15:30:23 | Son Güncelleme : 2024-03-24 10:21:09

DEVA Partisi İl Başkanı Erdinç Peker'den Emanet Oy Çağrısı !

Demokrasi ve Atılım Partisi Van İl Başkanlığı 2023 seçim çalışmalarına başladı. DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, "Seçimlerde Kürt seçmenlerin oyuna talibiz. " diyerek emanet oy çağrısında bulundu.


Seçime hazır olduklarını söyleyen DEVA Partisi İl Başkanı Peker" Baraj konusunda herhangi bir sorunumuz yoktur. Kendimize güveniyoruz" dedi. Başkan Peker, "Yakın zamanda il başkanlığımızda bir değişiklik yaşadık. Bizler kendi ekibimizi çok kısa sürede kurduk. Şu an seçim olsa ekibimizle yüzde yüz hazırız. Seçim zamanı sandık başlarında duracak arkadaşlarımıza kadar her şeyi planladık. Ayrıca baraj konusunda herhangi bir sorunumuz yoktur. Kendimize güveniyoruz" Dedi.


" HEDEFİMİZ MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAKTIR"


DEVA Partisi İl Başkanlığı olarak Van için ilk hedefin milletvekili çıkarmak olduğunu söyleyen Başkan Peker, " Van için hedefimiz Deva Partisi olarak milletvekili çıkarmaktır. Yakın zamanda Genel Başkanımız Ali Babacan tarafından bir açıklama yapıldı. Bizler seçime kendi logomuzla kendi şanımızla giriyoruz. Bu bize açıkça şunu gösteriyor; 'Bizim Deva Partisi olarak herhangi bir barış sorunumuz yoktur' Türkiye'de böyle bir sorun olmadığını görüyoruz. Van'da da öyle hissediyoruz. Çalışmalarımız o yöndedir. Üye sayılarımızla, teşkilatlarımızla bize gönül veren arkadaşlarla hep beraber el ele verip ilk gayemiz buradan milletvekili çıkarmak olacaktır." İfadelerini kullandı.


“KÜRT SEÇMENLERDEN EMANET OY İSTİYORUZ”
DEVA Partisi’nin ilk defa seçime gireceğini belirten Başkan Peker, “Buradan Kürt kardeşlerimize sesleniyoruz. Onlardan emanet oy istiyoruz. Sadece tek seçimde oylarını bizlere versinler. Eğer bizler oyların hakkını vermezsek karşımıza çıksınlar ve bize hesap sorsunlar. Bizler orta yol partisiyiz. Kürt seçmenlerin en doğru kararı vereceğini düşünüyoruz. ” Diye konuştu.


" İNSANLARIN DEVA PARTİSİNE İHTİYACI VAR"


İnsanlarla sürekli iç içe olduklarını ve bu sayede insanlara ulaşabilme konusunda daha şanslı olduklarını belirten Başkan Peker, "Ben şahsım adına şunu söyleyeyim. Kendimi bildim bileli limandayım. Van'ı biliyorum, temas etmemiz gereken noktaları biliyorum. Piyasada sürekli piyasa içinde olduğumuz için insanlara dokunabilme, insanlara ulaşabilme şansımız biraz daha kolay oldu. Bunların yanında en büyük etkisi şuydu. İnsanların Deva Partisi'nde çok ciddi bir ihtiyacı varmış. Biz bu süreçte bunu gördük. Biz kimin kapısını çaldıysak bazılarını belki ürkerek çaldık kapılarını. Acaba tepki görür müyüz? Bunun için de HDP'lisi de var, AK Partilisi de var. Herhangi bir siyasi düşüncesini belli etmeyen arkadaşlarımız da vardı. Ama şunu gördük ki biz hangi kapıyı çaldıysak onlar kapıyı sonuna kadar açtılar, bizi kucakladılar. Biz gördük ki insanların Deva Partisi'ne karşı çok bir ihtiyacı var. Zaten bizim partimiz de ihtiyaçtan doğan bir partidir. Biz başta parti kurulurken bu söylemi çok duyuyorduk. DEVA Partisi ihtiyaçtan doğan bir partidir diye biz bunu sahada gördük." Dedi.


" KÜÇÜK BİR PARTİ DEĞİLİZ"
DEVA Partisi olarak ilk kez seçime gireceklerini belirten Başkan Peker, "Biz yeni bir partiyiz, ama küçük bir parti değiliz. Bazen öyle duyumlar alıyorum. Bunu buradan net bir şekilde düzeltelim. Biz yeni bir partiyiz, küçük bir parti değiliz. Demin de söyledim. Halkın çok ciddi bir teveccühü var. İnsanların rahat nefes alabilecekleri bir yer olarak görüyorlar. Ülkemiz hem pandemi hem savaşlar nedeniyle ekonomik olarak kötü bir durumdadır. İnsanlar dar boğaz içinde ve buradan çıkmak için devalarını arıyorlar. Bizler hem sağın hem solun yanındayız. Orta yol partisiyiz. Van'da kendi rengini belli etmekten korkan ama bizi destekleyen insanlar var. Bununla çok sık karşılaşıyoruz. Seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum." Şeklinde konuştu.

"SİYASİ PARTİLERİN VAATLERİNDEN USANDIK"
Vatandaşların siyasi partilerin Van’da yol, köprü, stat gibi vaatlerinden usandığını ifade eden Başkan Peker, “Ben dışarıdan baktığım zaman insanların şöyle biri ihtiyacı oluyordu. Özellikle genç kesim ve özellikle inovatif düşünen, geleceğe yönelik düşünen gençler olarak biz de şimdiye kadar verilen vaatlerin çok askıda kaldığını, havada kaldığını gördük. Çünkü biz siyasi partilerin vaat vermesinden yorulduk artık. Siyasi partiler, vaatlerle beraber çözüm odaklı hareket etmesi lazım. Teknolojik girişimci çalışmalarımız var. Bunu da genel merkezimizdeki çok güçlü bir kadromuz var. Biz vaatlerle beraber çözüm önerilerini üretiyoruz. Van'da belki sizler de bilirsiniz. Yıllardır süregelen alışkanlıklar var. Süre gelen vaatler var. Diyorlar ki Van'ın stadı yok. Otogar çevre yolu stat bizim temel ihtiyaçlarımızdır. Bizler siyasiler olarak bunları vaat olarak sunmamamız lazım. Otogar olması lazım ama otogarla beraber uygun ulaşım koşullarının olması lazım... Bizim otogarda çalışan personeli, otogardaki şoför arkadaşlarımızı eğitmemiz lazım. Bizler insanlara rahat, konforlu bir ulaşım sağlayabilmemiz lazım. Diyorlar ki hükümet çok güzel yollar yaptı. Doğrudur. Yollar yaptı ama Biz bu yolları kullanabilecek maddi gücümüz yoksa bilet fiyatları çok çok yüksekse bu yollardan faydalanamıyorsak bu yolların halka yansıması çok az oluyor. Bizler tamam otogarı istiyoruz ama otogarla beraber saydığım özellikleri de istiyoruz. Yolu istiyoruz.” İfadelerinde bulundu.


“NİCELİĞİ NİTELİĞE ÇEVİRMEMİZ LAZIM”


Teknoloji çağında bulunan özellikle gençlerin inovatif düşünmesi gerektiğini ve ileriye dönük çalışmalar yapması gerektiğini belirten Başkan Peker, “Özellikle kız çocuklarımızın eğitimine öncelik vermek zorundayız. Biz bunlara uygun iş kolları çıkarmak zorundayız. Bizim bölgemiz için tarım, hayvancılık bölgesi diyorlar. Hayvancılıkta sadece hayvan sayısıyla sınırlı kalmamamız lazım. Bizim hayvanlarımıza uygun otlaklar açabilmemiz lazım. ‘Bizim hayvandan maksimum verim nasıl alınır?’ Bununla alakalı çalışmalar yapmamız lazım. Bizim BOTAŞ diye bir yerimiz var biliyorsunuz. Bizim burayı belki hayvancılığa kazandırabilmemiz lazım. Buradan etinden, sütünden yönünden faydalanabilmemiz lazım. Bizim insanları buraya kanalize etmemiz lazım. Ama ne yazık ki Van'daki idarecilerimiz olayı hep nicelik yönünden bakıyorlar. Bizim bunu niteliğe çevirebilmemiz lazım.” Şeklinde konuştu.


“KENTİMİZ NİTELİKLİ GÖÇ VERİYOR”


Son yapılan çalışmalara göre Van’ın nüfusunun önemli ölçüde azaldığını belirten Başkan Peker, “Hastanelerde çok ciddi kuyruklar var. Büyük büyük hastanelerimiz, şehir hastanelerimiz var, bölge hastanemiz, eğitim araştırma hastanemiz var. Ama yeterli kadar teçhizatımız yok. Yeteri kadar personelimiz yok. Yeteri kadar doktorumuz yok. Van'a gelenler de belli dışarıdan gidenler de belli. Yani çok nitelikli bir göç veriyoruz. Bizim bu göçün önüne geçmemiz lazım. Bizim insanlara özellikle dışarıdan gelen burada doğup büyüyen memleketine hizmet etmek isteyen gençlere uygun alanlar yaratabilmemiz lazım. Onların yaşam kalitesini arttırmamız lazım. Çalışma koşullarını arttırmamız lazım. İnşallah bizler Deva Partisi iktidarında sadece fiziki altyapıyla ellemeyip sosyal alanlar demin saydığım uygun çalışma şartları, uygun çalışma koşulları arttırmak istiyoruz. Onun için ben Erdinç Peker olarak da Deva Partisi il başkanı olarak da bunları proje gözüyle bakmıyorum. O başta saydığımız noktalar bizim yapmamız gereken şeylerdir. Bizim aslında insanların refahını, huzurunu arttırabilecek alanlarda çalışmamız lazım.” Dedi.


Kaynak: YENİ DOĞU GAZETESİ
 

  • Etiketler : DEVA PARTİSİ ERDİNÇ PEKER
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER