Tuşba Belediye Başkanı Salih A...
MEBİT

Başkan Salih Akman’dan Van Gölü Aktivistleri Derneği’ne ziyaret!

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van Gölü Aktivistleri Derneği’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ‘Van Gölü Bisiklet Festivali’ne katılan bisikletçilerin geceyi geçireceği kampta ziyaret etti.

Abone Ol

2021-08-11 22:45:31 | Son Güncelleme : 2024-03-14 00:18:42

Başkan Salih Akman’dan Van Gölü Aktivistleri Derneği’ne ziyaret!

Van Gölü Aktivistleri Derneği’nin, Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek, havzanın bisiklet parkuruna elverişli olduğunu göstermek ve bölgedeki tarihi, turistik güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği, ‘3. Van Gölü Bisiklet Festivali, gerçekleştirilen Tuşba etabı ile tamamladı.

Beş gün süren ve Türkiye'nin çeşitli illerinde gelen yaklaşık 150 bisikletçinin katılımı ile gerçekleştirilen festival, bisikletçilerin Tuşba Belediyesi’nin denize kıyısı olmadığı halde bölge turizmine kazandırdığı ve Türkiye'de bir ilk olan Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı’na ulaşmalarıyla tamamlandı. Geceyi Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda kurdukları kampta geçirecek olan bisikletçilere verdiği akşam yemeğinde bir araya gelen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van’ın güzelliklerini tanıtmak, Van Gölü’ne dikkat çekmek ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak adına düzenledikleri festivalden dolayı Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ve ekibine teşekkür etti. Van Gölü çevresini pedal çevirerek tamamlayan bisiklet tutkunları ve doğaseverlerin Van Gölü Havzasını tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkanını da bulduğunu kaydeden Başkan Akman, “Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı’nın çıkarılması için göstermiş olduğunuz çaba ve duyarlılıktan dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Van Gölü Aktivistleri Başkanı Erdoğan Özel ise denize kıyısı olmadığı halde Türkiye'de mavi bayrak verilen ilk plaj olan Van Gölü kıyısındaki Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda kendilerini ağırlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’a teşekkür ederek, “Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman’ın misafirleriyiz. Göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı kendilerine ve ekibine çok teşekkür ederiz” dedi. Güzel bir Van akşamında bisiklet tutkunlarına verdiği akşam yemeğinde bir araya gelen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yenilen yemeğin ardından kamp alanından ayrıldı. 
 

  • Etiketler : VAN GÖLÜ AKTİVİSTLERİ SALİH AKMAN TUŞBA BELEDİYESİ TUŞBA KAMP Van Haber VAN VAN HABER VAN HABERLERİ ERDOĞAN ÖZEL
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER