Bölgesel Amatör Lig birinci gu...
MEBİT

Van'a reva görülen görülen hizmet 13 sahaya bir hurda makine

Bölgesel Amatör Lig birinci gurupta mücadele eden ve Van’ı temsil eden Vangölü Sportif Faaliyetler Kulübü ile Bitlis Özgüzeldere Spor arasında oynanacak müsabaka, sahadaki karların temizlenmemesi nedeniyle tatil edildi.

Abone Ol

2023-01-30 13:52:49 | Son Güncelleme : 2024-03-28 13:35:06

Van'a reva görülen görülen hizmet 13 sahaya bir hurda makine

Maç fikstürüne göre tarih ve maç saatine ek olarak meteoroloji raporlarıyla da kar yağışı hakkında bilgileri olan İl ve İlçe Gençlik Spor yetkililerinin gerekli planlamayı yaparak önlem almadığı gözlemlenirken, saha içi kar temizliğinin yapılmaması nedeniyle oynanması gereken müsabakanın tatil edilmesi tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz yıl da bir müsabakada aynı durumun yaşanması ve maçın tatil edilmesi hafızalardan silinmemişken bu yılda aynı şeylerin yaşanması sorumsuzluk olarak değerlendiriliyor. 

İKİ DEFA KAR YAĞDI İKİSİNDE DE AYNI DURUM 3 SANTİM KAR TEMİZLENEMEDİ
2022  2023 sezonunu ilk yarısında Vangölüspor, Diyarbakır Çınar Belediyespor maçında yağan 3 santim kar nedeniyle müsabaka 1 saat geç başlatılırken, önceki gün başlayan ve çok fazla olmayan kar seviyesine rağmen yine gerekli çalışmayı başlatmayan Gençlik Spor Yetkilileri eleştirilerin odağına oturdu.  Van gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde tek bir küreme makinesi olduğu ve eski model olması nedeniyle sıkça şaft kırılması arızası yaşadıklarını ifade eden yetkililer ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek kendilerini savundular.

VAN’A REVA GÖRÜLEN HİZMET, 13 SAHAYA BİR HURDA MAKİNE
Yaklaşık bir buçuk nüfuslu Van’da amatör ve profesyonel müsabakaların oynatıldığı 13 sahada tek bir kar küreme makinesinin olması spor kamuoyunun tepkisine neden olurken bu konudaki eksikliğin giderilmesi talep ediliyor.  Vanspor  Tesisleri, Atatürk Şehir Stadyumu, İpekyolu Gençlik Stadı, İŞGEM Sahası, Nur Tatar, Sanayi Sahası, Tuşba Şemsibey Sahası, Erciş Stadı, Çaldıran, Gevaş, Başkale, Çatak, Gürpınar ve Özalp sahaları olmak üzere 13 müsabaka sahası ve bir antrenman sahası için tek makine kullanılırken bu eksikliğin Van gibi büyük nüfusa sahip ve spor potansiyeli yüksek bir ile yakışmadığı yönünde olarak değerlendiriliyor.

MÜDÜR DEĞİŞİKLİĞİ VAN’DA GENÇLİK SPOR’U BİTİRDİ
Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen müdür atamaları doğrultusunda, Sakarya ve Van illeri arasında yapılan Gençlik Spor Müdürü değişikliği ile Van Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat İnanç, Sakarya’ya, Sakarya İl Müdürü Arif Özsoy’da  Van’a atanmıştı.  Van’da iken çok olumlu ve herkes tarafından kabul gören çalışmalara imza attığı ifade edilen İnanç’ın Van’dan gitmesiyle, sportif gelişmelerin duraklama dönemine girdiğini ve yeni müdür Özsoy’un Van İçin yetersiz kaldığını vurgulayan Vangölüspor Teknik Direktörü Aydın Oyman, “ Nevzat Müdür’ün gitmesiyle yeni müdürün varlığını hissedemiyoruz. Bu gün burada yarı profesyonel bir müsabaka oynanıyor tarih ve saat belli olmasına ve meteorolojiden bilgi alınmasına rağmen hiçbir önlem alınmamış sabahtan beri kar yavaşlamış ve neredeyse hiç yok olmasına karşın tek hurda makinenin sağa sola gidip gelmesinden başka bir şey göremiyoruz. Van’da Müdür değişikliği spor camiasına zarardan başka bir şey kazandırmadı” dedi

BİTLİS TAKIMI VE DEVLET İKİ DEFA HARCAMA YAPACAK
Amatör spor kulüplerinin yaşadığı maddi problemlere ve zorluklara değinen Teknik direktör Oyman, “bu gün burada yaşanan bu olumsuzluk ve sorumsuzluk nedeniyle, hem Bitlis Özgüzeldere takımı hem biz hem de yapılan resmi görevlendirmelere yapılacak ödemeler ile devlet kurumları maddi zarara uğratıldı. Amatör kulüplerin yaşadığı sıkıntıları spor camiası ve kamuoyu yakından biliyor ancak bir deplasman maçına gidip gelmek aşağı yukarı 20 25 bin liraya mal oluyor. yazık değil mi Bitlis takımı oradan buraya kalktı geldi ve bir daha gelmek zorunda kalacak. Bu maç için hakem, gözlemci, güvenlik, saha personelleri ve birçok görevlendirme yapıldı. Birilerinin sorumsuzluğu yüzünden hem sporcularımız yıprandı hem de maddi zarar oluştu bu durumun bir daha yaşanmaması adına gerekli önlemlerin alınmasını bekliyoruz” diye konuştu

OYMAN “BÖLGEMİZDE HER YERDE KAR YAĞDI, GURUPTA SADECE BİZİM MAÇIMIZ TATİL OLDU”
Bölge illerinde bir çok yerde kar yağışı olduğunu ama sadece Van’da maç yapılamadığına dikkat çeken Oyman, "Bu sorumsuzluk sadece Van’da yaşandı. Gurubumuzdaki bütün müsabakalar yapıldı. Niye Yüksekova’da ya da Muş’ta kar yağmıyor mu oralar da yetiştirilebiliyorsa burada da yetiştirilebilirdi. Eski Müdür gece saat üçte bile olsa işinin başındaydı ve ne eder eder sahayı temizletirdi ve gece yarısı da olsa telefonlarımıza bakıyordu, makine yoksa insan gücüyle bile diğer kurumlardan destek alarak konuyu çözüyordu. Onun kadar olmasa bile en azında çaba gösterilmesini istiyoruz” diyerek serzenişte bulundu.

  • Etiketler : Van Haber VAN SPOR FUTBOL
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER