CHP Genel Başkan Yardımcıları,...
MEBİT

CHP’den vatandaşa sandık müdahalesine karşı takip çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcıları, seçim gecesine yönelik alınan önlemlere ilişkin yaptıkları açıklamada vatandaşın oy kullandığı sandığı takip etmesi çağrısında bulundu.

Abone Ol

2023-05-12 22:16:09 | Son Güncelleme : 2024-04-18 15:55:40

CHP’den vatandaşa sandık müdahalesine karşı takip çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel ve Muharrem Erkek seçim gecesine yönelik alınan önlemlere ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. İktidarın, hukuka aykırı girişimlerde bulunduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek,  “Kanunsuz emir verenler ve emri uygulayanlar suç işlemiş olur. Bu seçim sürecine, sandığa bir müdahaledir. İnternet kesilir ya da bant daraltılırsa bu bir darbe girişimidir. Herkes aklını başına alsın” dedi. Erkek, vatandaşın oy kullandığı sandığı takip etmesi çağrısında bulundu.

"563 BİN 784 GÖREVLİ VAR"
CHP Genel Merkezi’nde kurulan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “16 ilde İYİ Parti ile beraber çalışıyoruz. Görevliler ilçe seçim kurullarına verildi. Yedek görevlilerimiz de var. Asıl sandık görevlisi, yedek sandık görevlisi, okul sorumlusu, asıl avukatlar, yedek avukatlar bulunuyor. Seçimlerde 563 bin 784 görevli var. Biz seçimi kazanacağımıza eminiz. 20 senedir iktidarda olan bir partinin muhalefet olacağı bir seçimde seçimlerin güvende geçmesini diliyoruz” dedi.

Seçim gecesi Anadolu Ajansı ile yarış halinde olmayacaklarını vurgulayan Salıcı, “YSK’yi kontrol eden, YSK’nin bir adım önünde olan, hızlı değil ama doğru sonuç açıklamaya odaklanacağız. Anadolu Ajansı'nın ya da TRT’nin ne söylediği bizi ilgilendirmiyor. Kendi öz gücümüzle kendi öz gücümüze güvenerek yarışma babından değil, doğru sonuç verme, seçimin doğru sonuçlarının ne olduğunu açıklama üzerinden gideceğiz” dedi.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de seçim güvenliği meselesinin sadece teknoloji meselesi olmadığını belirterek, “Sandığın tapusu dediğimiz ıslak imzalı tutanakların alınması meselesi. Görevlilerimiz ilk saatlerde okullarda toplanacak. Gün boyu sandık başından hiç ayrılmadan sandık sürecinin sağlıklı bir biçimde yürümesini sağlayacaklar. Sayıma geçildiğinde görevliler sonuçların doğru tutulmasını için çalışıyor olacak” diye konuştu.

"SİBER SALDIRILAR OLABİLİR, B VE CE PLANLARIMIZ HAZIR"
Seçim günü internet kesilmesinin ya da bant daraltmasının normal olmayacağını söyleyen Adıgüzel, “Sandıktan çıkacak milli iradeye karşı bir kalkışma olur. Bürokratlar da eğer bu süreçte yer alacaksa, onları da uyarıyoruz. Siber saldırılar olabilir. Onlara karşı da itirazlarımızı yapacağız. Birçok felaket senaryosunu gözden geçirdik. B ve C planlarımız hazırız. Ama bunları şimdilik söylemiyoruz” dedi.

"HERKES OY KULLANDIĞI SANDIĞI TAKİP ETSİN"
CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise iktidarın, muhalefetin kazandığını görmesiyle hukuka aykırı girişimlerde bulunduğunu vurguladı. Kanunsuz emir verenlerin ve emri uygulayanların suç işlemiş olacağının altını çizen Erkek, "Bir bakanlığın siyasi parti gibi hareket etmesi mümkün değildir. Bu seçim sürecine, sandığa bir müdahaledir. İnternet kesilir ya da bant daraltılırsa bu bir darbe girişimidir. Herkes aklını başına alsın. Herkes gitsin oy kullandığı sandığı takip etsin. Sandık sonuç tutanakları sandık kurulu üyelerine ve müşahitlere verilecek. Bunlar dışında kimseye verilemez” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

  • Etiketler : CHP
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER