İBB Başkanı İmamoğlu, Konya'da...
MEBİT

İmamoğlu: Bana taş atılmadı, millete, demokrasiye taş atıldı

İBB Başkanı İmamoğlu, Konya'da yaptığı konuşmada "Bana taş atılmadı, millete, demokrasiye taş atıldı" dedi.

Abone Ol

2023-05-08 23:08:56 | Son Güncelleme : 2024-04-14 11:37:39

İmamoğlu: Bana taş atılmadı, millete, demokrasiye taş atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Erzurum'daki mitingde taşlı saldırıya uğramasının ardından bugün Konya'da halka hitap etti.

İmamoğlu, "Erzurum'da bana taş atılmadı, millete, demokrasiye taş atıldı. O gençleri kışkırtan makam ve mevki sahipleri kim olursa olsun, 14 Mayıs’ta evine gidecek. Bir avuç çıkar dünyası bitiyor onun için çıldırdılar. Çıldırmaya devam etsinler, onları çıldırtacağız. Millet kazanacak" diye konuştu.

İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

"Sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin şehrindeyiz. Gençler, sizlerle bu memleket coşacak. 'Cömertlik ve yardım etmekte akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol. Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol. Hiddet ve asabiyete ölü gibi ol. Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol. Hoşgörülükte deniz gibi ol.' bu sözlere hayatım boyunca layık olmaya çalıştım. Mevlana'nın memleketinde söz veriyorum, layık olacağım. Bir kişi bile dışarıda kalmayacak, soğukta kalmayacak herkesi kucaklamaya geliyoruz. Sizlere Erzurum'dan selam getirdim. 150-200 kişiyi yuhlamaya bile değmez. Size canım dadaşların selamını getirdim. Bana taş atılmadı, millete, demokrasiye taş atıldı. 40-50 belediye otobüsünün miting alanına çekildiğini öğrendik. Provokatör olacak, aranızda da olabilir. Sizi provoke etmeye çalışanlar olacak. Herkes kendine yakışanı yapar. Kötülükleri yenmeye, iyilikleri bu memlekete getirmeye geliyoruz. İyilik kazanacak. 

GENÇLERİ KIŞKIRTAN MEVKİ SAHİPLERİ 14 MAYIS'TA EVİNE GİDECEK: Erzurum'da bize teminat verildi ama biz yolda emniyet tedbiri görmedik. 150-200 kişi taş atmaya başladılar. Gözümün önünde çocuklara taş atıldığını gördüm. Türk bayrağıyla milleti selamlayanlara taş atan 15-200 kişinin Erzurumlu'yla ilgisi yoktur. Süreci seyreden polislere emri veren Emniyet Müdürü'dür çok net. O gençleri kışkırtan makam ve mevki sahipleri kim olursa olsun, 14 Mayıs’ta evine gidecek. Bir avuç çıkar dünyası bitiyor onun için çıldırdılar. Çıldırmaya devam etsinler, onları çıldırtacağız. Millet kazanacak. Sakın korkmayın. Cesaret nereden gelir biliyor musun? Sevgi pıtırcığı olmaktan gelir. 86 milyon insanı tek tek sevmiyorsam namerdim. Bu işin sonunu bırakmayacağız. Cesur, demokrasiyi getireceğiz. Bu devlet yöneticisi aklı değişecek. 15 Mayıs’ta valiler, devletin valisi olacak. Emniyet müdürü, devletin emniyet müdürü olacak.

OYLARIMIZI BÖLMEYECEĞİZ, İKİNCİ TURA BIRAKMAYACAĞIZ: Sokaktaki bir avuç kalabalığı hiç umursamayın. Sabırlı olacağız. Mevlana'nın tavsiyelerini okudum. Sandıkta sözümüzü söyleyeceğiz. Bir hafta sonra kışkırtıcı dil, akıl evine gidecek, mahkemede hesap verecek. Oylarımızı bölmeyeceğiz, ikinci tura bırakmayacağız. Kaybedecek bir günümüz yok. Yapacak çok işimiz var.

BU NE KİBİRDİR ALLAH AŞKINA: Millet huzur istiyor. Geleceklerinden kaygılanmayan bir hayat istiyor gençler. Bir avuç insan, millet kavga etsin istiyor. Gidecekler. İstanbul'da bu kardeşiniz 806 bin farkla başkan seçildi. Kurumların defalarca kapısını çaldık. Cumhurbaşkanı'ndan kaç kez randevu istedim, vermedi. Bana mı vermedi, 16 milyon İstanbulluya vermedi. Daha önce 11 cumhurbaşkanı oldu, hepsi adaletli oldu. Bu ne kibirdir Allah aşkına... Muhalefetle bir araya gelebilseydi, bu şekilde olur muydu memleket. Düşmanlık tohumu ekmek kolaydır. Bizim terbiyemizde Mevlana var, Hacı Bektaş var, Mustafa Kemal Atatürk var. Bu millet kimseye boyun eğmemiştir. 15 Mayıs'ta huzur getireceğiz. Devletin kapısı herkese açık olacak. Devletin gücü vatandaşa şefkatle gelecek, parmak göstererek değil.

BEN DEVRİNİ BİTİRİYORUZ, BİZ DEVRİ BAŞLAYACAK: 

İstanbul'da AK Partili belediye başkanları var hiçbirinin hakkını yemedim, yedirmem. 16 milyonun hizmetkarı olacağım dedim, onu yapıyorum. Mülakatı çöpe atacağız, liyakat gelecek. Millet bizden, onlardan demeyecek. Ben devrini bitiriyoruz, biz devri başlayacak. Kime oy verecekseniz verin ama siyasetçilerin günahına, suçuna ortak olmayın. Kışkırtan siyasete hayır deyin. Düşmanlaştıran dile herkes dur desin. Kim yanlış yaparsa karşısına cesaretle çıkın. Bu memlekette yaşayan kimsenin inancını sorgulamaya kimsenin gücü yetmez. Benim memleketimin insanının inancını ölçecek adam anasını karnından doğmadı. 14 Mayıs'ta bir kişi kaybedecek, 86 milyon kazanacak. Sevgi kazanacak. Her şey çok güzel olacak. Kazanıyoruz. Millet kazanıyor."

 

 

 

GAZETE DUVAR

  • Etiketler : EKREM İMAMOĞLU
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER