AK Parti Genel Başkanvekili Nu...
MEBİT

Kurtulmuş, Van'da Konuştu: Bizim adayımız belli!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Kurtulmuş “HDP’nin oyu olmadan yarışa katılmanız mümkün değil” dedi.

Abone Ol

2022-09-11 01:16:16 | Son Güncelleme : 2024-04-13 22:31:57

Kurtulmuş, Van'da Konuştu: Bizim adayımız belli!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Merkezi Çalışma Programları kapsamında sabah saatlerinde Van’a geldi. Kurtulmuş, ardından il binasından düzenlenen ve güncel meselelerin konuşulduğu basın toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Kurtulmuş, pek çok önemli konuya değinirken 6’lı masaya da dikkat çekti.  

KURTULMUŞ: BİZİM ADAYIMIZ BELLİ

Kurtulmuş, 6’lı masadaki esas sorunun adayın kim olacağı sorununun olmadığını dile getirerek şunları söyledi: “Türkiye’nin gündemindeki önemli konulardan birisi de 6+1’lik masadır. Çünkü seçime gidiyoruz. Her gün seçim saati çalışıyor. Kum saati ters çevrilmiştir. Kum artık aşağı iniyor. Seçim vakti geliyor. Bizim adayımız belli. Türkiye Recep Tayyip Erdoğan’ı inşallah 2023’te yeniden Cumhurbaşkanı seçerek yoluna devam edecek. Siyaset rekabet işi, en az 2 kişi olması lazım. Karşı tarafa adayınız kimdir dedikçe, diyorlar ki “Biz bu adayı söylersek yıpratırsınız.” Recep Tayyip Erdoğan 10 yıllardır siyasetin içinde yıpranmıyor. 20 yıldır bu ülkenin başında yıpranmıyor da sizin adayınız 20 günde mi yıpranacak? Ondan mı çekiniyorsunuz? 6+1’lik masada esas sorun adayın kim olacağı sorunu değildir. Esas sorun Türkiye’yi nasıl yönetmeyi düşündüklerine dair bir fikir birliği içerisinde olmamalarıdır.”  

KURTULMUŞ: HDP’NİN OYU OLMADAN YARIŞA KATILMANIZ BİLE MÜMKÜN DEĞİL

Kurtulmuş, 6’lı masanın HDP’nin oyu olmadan yarışa katılmasının mümkün olmadığını belirterek, “HDP’nin oyu olmadan yarışa katılmanız mümkün değil. HDP’yi gösterirseniz bu sefer başkaları rahatsız oluyor. “O zaman öyle bir formül bulalım ki HDP görünmesin ama onlarını bize versin” diyorlar. HDP’de haklı olarak diyor ki; “Ben sizi oraya getiriyorum, seçiyorum ama hem oy ver hem de görünme.” Ortada bir cümbüş var, gidiyor. Kendileri bilir. 1 adayla mı 2 adayla mı çıkarlar onları bilmeyiz ama bildiğimiz bir şey var; siyaset bir fikri tutarlılık işidir. Bu anlamda 6’lı masanın bu ortak fikrin içerisinde olmadığı aşikardır ve bundan dolayı da her geçen gün aralarındaki ihtilaflar daha çok su yüzüne çıkıyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: ŞEHRİVAN GAZETESİ

  • Etiketler : VAN NUMAN KURTULMUŞ SİYASET
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER