HDP'nin “Çözüm Biziz, Savaşa v...
MEBİT

HDP'den ‘Çözüm Biziz’ mitingi: Üçüncü İttifak mesajı!

HDP'nin “Çözüm Biziz, Savaşa ve Sömürüye Hayır” mitinginin ikinci adresi Kartal'dı. Eş Genel Başkan Buldan: Bizimle siyaseten baş edemeyenler, kumpas davalarıyla saldırıyor. Asla diz çökmeyiz.

Abone Ol

2022-08-08 00:26:56 | Son Güncelleme : 2024-04-19 08:02:42

HDP'den ‘Çözüm Biziz’ mitingi: Üçüncü İttifak mesajı!

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) “Çözüm Biziz, Savaşa ve Sömürüye Hayır” mitingi, Diyarbakır'ın ardından İstanbul'un Kartal ilçesinde düzenlendi. 

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberi: Saat 16.00 sıralarında miting alanına girişler başladı. Binlerce kişi için Marmaray’ın Kartal istasyonundan başlayan bir güvenlik şeridi oluşturuldu. Birçok noktada polis, çok sayıda gözaltı aracı ve TOMA da hazır bekletildi. Görevliler miting alanına “Aysel Tuğluk serbest bırakılsın” pankartını sokarken polisler ile HDP’liler arasında gerginlik yaşandı. Polisler, pankartın asılmaması uyarısında bulundu. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü ise pankartın suç unsuru olmadığını ve asacaklarını söyledi.

'YAZIK SİZE’
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, Kürtçe yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “HDP’nin gücünü HDP’nin gençlerin gücüne bakın. HDP bitti diyorlardı. Görsünler Kürtler nasıl ayakta. AKP-MHP faşizminin karşısında nasıl ayakta duruyorlar. Sizin sahip çıkmanız mücadeleye sahip çıkmaktır. HDP halktır. HDP zulme karşıdır. Siz bu halka nasıl engelleyeceksiniz. Yazık size, yazık size. Siz saldırılarla, işgalci politikalarla Kürt sorununu çözemezsiniz. Bu halk yüz yıldır size boyun eğmedi, eğmeyecektir."

Encü'den sonra sahneye çıkan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol ise, "Ellerinde bir fotoğraf var. Biz o fotoğrafta mafya babasını görüyoruz, savaş baronları görüyoruz, tacizcileri görüyoruz, tecavüzcüleri görüyoruz, kadın katillerini görüyoruz. Beşli çeteyi görüyoruz. Şaibeyi, para babalarını, yandaş iliştirilmiş gazetecileri, emret yapalımcı akademisyenleri görüyoruz. Şimdi asıl fotoğrafı biz göstereceğiz. İşçiler, emekçiler, kadınlar, gençler Alevileri, Sünniler, inançlarına özgürlük isteyenler, Kürt halkı, Türkler, devrimciler sosyalistler burada mı?" diye sordu.

Kitle hep bir ağızdan "burada" diye yanıtladı.

'ÜLKE AÇLIKLA MÜCADELE EDİYOR'
Mitingde daha sonra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmasından satır başları da şöyle:

- Türkiye’nin her sorununa güçlü sözü ve çözüm gücü olan HDP bu ülkede mücadele eden bir partidir. Ülkede yaşanan bütün krizlere HDP’nin fikriyatının hayata geçmesiyle çözüm olacağını düşünüyoruz. HDP şu karanlık günlerde demokrasinin, gerçek ve onurlu barışın teminatıdır.

- Bizimle siyaseten baş edemeyenler, farklı kumpas davaları ve saldırılar ile yıldırmaya çalışıyorlar. Bizler saldırılar ile başa çıkmasını biliriz. Sizin önünüzde asla diz çökmeyiz, biat etmeyiz, boyun eğmeyiz. Kumpas ve siyasi soykırım davaları devam ederken, ülke açlık ile mücadele ediyor.

- Önümüze konan ilk sandıkta sizlere gereken dersi Türkiye halkları verecektir. Türkiye halkları bugün bu ülkede geçim derdi yaşarken, ülkeyi yönetenler kendi çıkarlarını sağlama alabilmek için savaş konseptini devreye sokmaktan geri durmuyor. Bu ülkede savaş kararını verenler bu ülkenin geleceğini, gençliğini düşünmüyor. Çünkü artık hiç kimse geleceğine umutla bakamıyor. Halka sabredin derken de kendileri için yapmadıkları şeyi bırakmıyorlar. Yine çalıyorlar, talan ediyorlar, sömürüyorlar. Türkiye halkının geleceğini karartmak için bunu yapıyorlar. Türkiye halkları sizin savaş konseptinize asla onay vermeyecek. Halklar savaş değil barış istiyor.

- Kaybedeceklerini çok iyi biliyorlar. Bu ülkenin en büyük sorunu Kürt sorunudur. Bunu kimse inkar edemez. Diyalog ile çözülecek sorunu savaş ile çözmeye çalışanlar dün olduğu gibi bundan sonra da asla başarılı olamayacaktır. Bunlar barıştan, diyalogdan korkuyorlar. Bütün sorunların önünde tecrit kilidi vardır. Kilit kırıldığı andan itibaren sorunların çözüldüğünü herkes görecektir.

- Bunlar kadınlara düşmandır. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere bütün hasta tutsaklara düşmanlar. Bu iktidar aynı zamanda Aleviler ile de savaş halindedir. Her gün bir cemevine veya cemevi başkanına bir saldırı yapılıyor. Saldırıları kınıyoruz. Camiler de olduğu gibi de cemevleri de dokunulmazdır. Herkesin inancına saygılı olmalıyız. Ülkenin gerçek ve onurlu barışa ihtiyacı var. Seçimler yaklaşınca Kürtleri hatırlayanlar biraz kendilerinden utanmalıdır. Kürtler sadece seçimlerde hatırlanacak bir halk değildir. Onurlu bir yüzleşme olmadan kimseye hakkını helal etmeyecektir.

- Barış ve müzakere sürecinde Sayın Öcalan devredeydi. Üç yıl devam eden bir süreçte herkes geleceğine umutla bakıyordu. Kimsenin kapısına cenaze gitmiyor, kimse gözyaşı dökmüyor, evlatlarımız toprağın altına girmiyordu. Neden? Çünkü çözüm ve barış süreci vardı. Ancak bunlar barıştan da diyalogdan da korkuyorlar. Barışı istemedikleri için bugün İmralı'da Sayın Öcalan'a tecrit uyguluyorlar. Yaklaşık üç yıldır İmralı'da herhangi bir görüşme yapılamıyor. Bu insanlık suçudur. Sayın Öcalan'ın avukatlarıyla, ailesiyle, bağımsız heyetlerle görüşmesinin sağlanması ve tecridin son bulması çağrısını bir kez daha yapıyoruz. Bütün sorunların temelinde tecrit kilidi vardır. Tecrit kilidi kırıldığında bu ülkenin tüm sorunları çözülecektir. Tecrit kalktığı andan itibaren, Sayın Öcalan devreye girdiği andan itibaren bu ülkede herkes geleceğine umutla bakmaya başlayacak.”

Buldan’ın konuşmasının ardından miting LaWje’nin konseriyle bitti

  • Etiketler : HDP SİYASET MİTİNG
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER