Demirtaş ve Kavala'nın tutuklu...
MEBİT

Karamollaoğlu: HDP meşru bir partidir, Selahattin Demirtaş tahliye olmalı

Demirtaş ve Kavala'nın tutukluğu üzerine konuşan Temel Karamollaoğlu, "Düne kadar, kendisi hukuksuzluğa maruz kaldığı için bütün dünyayı arkasına alarak Türkiye’ye geldi, siyasete girdi. Türkiye'nin AİHM kararına uyması gerekiyor, Sayın Erdoğan bunu kendisi getirdi" dedi.

Abone Ol

2021-10-25 00:12:29 | Son Güncelleme : 2024-04-17 18:39:04

Karamollaoğlu: HDP meşru bir partidir, Selahattin Demirtaş tahliye olmalı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV 100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programına katıldı.

Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu söyledi.

Güçlendirilmiş parlamenter sistemi talep ettiklerini belirten Karamollaoğlu, “Biz başkanlık sistemine bütünüyle karşı değiliz, kontrol edilemeyen mevcut başkanlık sistemine karşıyız" dedi.

"Demirtaş içeride tutulamaz"
Karamollaoğlu, “HDP’ye nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna ise; şu yanıtı verdi: “HDP meşrudur, Meclis’te var, milletvekilleri var. Haklarında dava açıldı, belki parti kapatılabilir, kapatılana kadar meşru bir partidir. İttifak yapar mıyız, bu ayrı bir konu. Bugün ki şartlarda bu ittifakın kolay olmadığı kanaatindeyiz.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş aday, hapiste, tutuklu ama TRT kanun emrettiği için gidiyor konuşmalarını yayınlıyor. Ama ben seni hapiste tutarım diyor, bu kadar çelişki olmaz, bu kadar çelişki içinde ülkeyi yönetemezsiniz. Hakim nazarında suçu tescil edilmemişken siz bir kişiyi içerde tutamazsınız.

"Böyle bir hukuk devleti olmaz"
Selahattin Demirtaş tahliye olmalı. Böyle bir demokrasi böyle bir hukuk devleti olmaz. Bir insanı tutuklayacaksınız hapse atacaksınız. Beraat edecek, tam tahliye edeceği zaman yeni bir dava açacaksınız ve ondan dolayı tutuklayacaksınız. Hukukla böyle oynanmaz, kimse aptal değil. Böyle şey olur mu? Bu hukuk mu olur o zaman? Sayın Erdoğan kendi geçmişini düşünsün. Şiir okuduğu için siyaseten yasaklandı.

Bu bir hukuk cinayetiydi. Şimdi başkası okuduğu zaman 'Yok arkadaş ben iyi niyetle okudum hepinizin canına okurum' diyor. Buna adalet denir mi?  Ben hareketleri, tavırları, politikaları itibarıyla bir şahsı veya bir partiyi tasvip etmeyebilirim ama bunun üzerine bir şeyler daha ekleyerek onu düşmanlaştıramam.

"AİHM kararına uyulması gerekiyor"
Yapmadığı işi, söylemediği sözü ona istinat edemem. Zaten Türkiye'nin problemi şu anda bu. Sayın Erdoğan bunu görse bile görmezden geliyor. Düne kadar, kendisi hukuksuzluğa maruz kaldığı için bütün dünyayı arkasına alarak Türkiye’ye geldi, siyasete girdi. Osman Kavala için de aynı şeyi söylüyorum. Türkiye'nin AİHM kararına uyması gerekiyor, Sayın Erdoğan bunu kendisi getirdi."

KAYNAK: BİANET

  • Etiketler : TEMEL KARAMOLLAOĞLU SAADET PARTİSİ SİYASET GÜNCEL SELAHATTİN DEMİRTAŞ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER