Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,...
MEBİT

Bakan Koca pandemide son durumu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yani 500 bine yakın olan aktif vakamızın yüzde 81’i tam aşılı olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90’ı da yine tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 10’a yakını tam aşılı kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 90’ı ya hiç aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir” dedi.

Abone Ol

2021-09-02 23:13:47 | Son Güncelleme : 2024-04-25 19:45:54

Bakan Koca pandemide son durumu açıkladı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında eğitim gündemiyle toplandı. Toplantıya ayrıca Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar da katıldı.

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Bugün 18 yaş ve üzeri nüfusumuzun yüzde 78'inden fazlası tek doz, yüzde 60'ından fazlası da iki doz aşı ile aşılanmış durumda. Sizlere aşılama programı başlarken tünelin ucundaki ışık görüldü demiştim. Bugün tünelin çıkışı görünüyor diyebilirim. Acı hatıralarımıza dönmemek üzere arkamıza bakmadan ilerlemek zorundayız. Bu süreçte yarım bırakmaya gelecek işimiz yoktur. Son 4 haftada vaka sayılarındaki artışın özellikle aşı olmamış kişilerden kaynaklandığını daha önce de ifade etmiştik. Merak edenler için bazı istatistikleri paylaşmak isterim. Bugün itibarıyla aktif vakalarımızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Yani 500 bine yakın olan aktif vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerden oluşmaktadır. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı da yine tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 10'a yakını tam aşılı kişilerdir. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 90'ı ya hiç aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir” ifadelerini kullandı.

Utku Şimşek

  • Etiketler : FAHRETTİN KOCA SAĞLIK BAKANLIĞI AŞILAMA PROGRAMI GÜNCEL koronavirüs KORONAVİRÜS VAKA SAYISI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER