Alkali bir sebze olan kereviz,...
MEBİT

Kerevizin Faydaları

Alkali bir sebze olan kereviz, ılıman iklimlerde yetişen maydanozgiller familyasındandır. Boyları iki metreye kadar uzanabilir ve meyveleri oldukça büyüktür.

Abone Ol

2020-12-21 15:15:00 | Son Güncelleme : 2024-04-07 18:50:33

Kerevizin Faydaları

Alkali bir sebze olan kereviz, ılıman iklimlerde yetişen maydanozgiller familyasındandır. Boyları iki metreye kadar uzanabilir ve meyveleri oldukça büyüktür. Kereviz, faydaları ile bilinen bir şifalı bitkidir ve meyvesi pek çok ülke mutfağında yaygın olarak kullanılmaktadır. Kerevize ait yaklaşık olarak yirmi alt tür vardır.

 Kereviz A, C, E, K vitaminleri, manganez, kolajen, fosfor, kalsiyum, folat gibi birçok mineral ve vitamini bünyesinde barındırır. Kolajen  takviyeleri ile ilgili bilgi almak isterseniz sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 Kötü ve yüksek kolesterolü önlemeye yardımcı olur

 Kereviz, kandaki kolestrol miktarını dengelemeye ve tansiyonu kontrol altında tutmaya yardımcı olan bir besindir. İçerisinde barındırdığı mineral ve vitaminler sayesinde kan dolaşımını rahatlatmaya katkı sağlar ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.

 Vücudu iltihaplardan korunmaya yardımcı olur

 Kereviz, barındırdığı antioksidanlar sayesinde vücuttaki iltihap oluşumunun önlenmesine katkı sağlar. Aynı zaman da birçok kronik rahatsızlığa karşı korumaya yardımcı olan bir etkisi vardır.

 Mideyi korumaya yardımcı olur

 Kereviz, mide zarını iyileştirmeye katkı sağlayabilir ve mide salgılarının modüle edilmesine yardımcı olur. Midede salgılanan gastrit asit miktarını kontrol altında tutmaya katkı sağlar.

 Sindirim sistemini destekler

 Kereviz, içerdiği yüksek su ve lif sayesinde sindirim sisteminin normal fonksiyonuna katkı sağlar. İdrar söktürücü etkisi yaratabilir ve bağırsakları yumuşatmaya katkı sağlar.

 

 Kereviz Salatası Tarifi

 

Kış aylarında en çok tercih edilen salatalardan biri de kereviz salatası. Kendine has kokusu ve bilinen faydalarıyla pek çok insanın gözdesi olan kereviz salatası tarifi ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

 

Malzemeler: 

 

2 adet kereviz, limon suyu, 1 diş sarımsak, 1 çay bardağı ezilmiş ceviz, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı mayonez ve 1 su bardağı süzme yoğurt. Yarım demet dereotu (isteğe bağlı)

 

 

 

Hazırlanış :

 

-       Kerevizlerinizin kabuklarını soyduktan sonra onları rendenizin kalın kısmı ile rendeleyin.

-       Rendelediğiniz kerevizleri yoğurt ve mayonez ile bir kaba dökün.

-       Ardından dereotunu, cevizleri ve sarımsağı minik parçalar haline getirin ve kaba ekleyin.

-       Eğer hemen yenecekse limon ve tuzu ekleyerek bütün malzemeleri karıştırın. Fakat önceden hazırladıysanız limon ve tuzu yemeden önce eklemenizi öneririz.

 

Afiyet olsun.

 

 

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER