Gün içerisinde vücudun tüm yük...
MEBİT

Medikal Ayak Bakımı İle Sağlıklı Ayaklara Sahip Olmak Çok Kolay

Gün içerisinde vücudun tüm yükünü taşıyan ayaklar; mevsim şartlarını etkisi, kullanılan ayakkabılar ve daha pek çok farklı nedenden dolayı zaman içerisinde bakımsız hale gelip tırnak ve ayak sağlığı problemleri ile karşı karşıya kalınmasına neden olabiliyor.

Abone Ol

2020-11-21 18:44:00 | Son Güncelleme : 2024-04-10 03:12:30

Medikal Ayak Bakımı İle Sağlıklı Ayaklara Sahip Olmak Çok Kolay

Gün içerisinde vücudun tüm yükünü taşıyan ayaklar; mevsim şartlarını etkisi, kullanılan ayakkabılar ve daha pek çok farklı nedenden dolayı zaman içerisinde bakımsız hale gelip tırnak ve ayak sağlığı problemleri ile karşı karşıya kalınmasına neden olabiliyor. Bu problemlerin önüne geçilmesi ve ortadan kaldırılması sağlıklı ayaklara sahip olmak için son derece önemli bir nokta haline gelebiliyor. 

 

Medikal ayak bakımı uygulamaları steril koşullarda gerçekleştirilmekte olup hem estetik açıdan hem de sağlık açısından ayakların korunmasını sağlıyor. Medikal ayak bakımında ayaktaki hasarlı bölgeler tedavi ediliyor, kalınlaşmış olan nasırlı bölgeler ve sert topuklar kullanılan cihazların yardımıyla temizleniyor. Tırnakların bakımı, kesimi ve şekillendirilmesi ise ayak sağlığı uzmanları tarafından podoloji cihazlarının kullanılmasıyla gerçekleştiriliyor. Medikal ayak bakımı uygulamaları ayağın problemine ve tedavisine uygun kremlerin ve solüsyonların uygulanmasıyla sonlandırılıyor.

 

Medikal ayak bakımı İstanbul, pedikür işlemlerinden farklı bir teknikle uygulanıyor. Medikal ayak bakımında, klasik pedikür işleminin aksine ayaklar suda bekletilmiyor. Böylece tırnakların kenarındaki etler sudan dolayı şişmiyor. Kuru sistem olarak da adlandırılan özel bir cihaz ile kuru iken tırnakların kenarları temizleniyor. Suyla yapılan pedikür işlemlerinde ölü deri ile birlikte alttaki canlı doku da alındığından canlı doku kendini yenilemek için tekrar büyümeye başlıyor. Bu durumda yaklaşık 1-2 hafta içerisinde tırnak kenarlarındaki etler yeniden çıkabiliyor. Kuru sistemin kullanıldığı medikal ayak bakımında bu durum söz konusu olmadığından daha uzun süreler ile bakım yapılması yeterli olabiliyor. Medikal ayak bakımı; tırnak batması, topuk çatlakları, nasır, tırnak batması ve buna benzer diğer ayak sağlığı problemlerinin de güvenilir bir şekilde çözümlenebilmesi için uygulanabiliyor. 

 

Deride yoğun keratinleşme yani nasırlaşma ayaklarda en çok karşılaşılan sorunlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Nasır oluşan bölgede kalınlaşmanın altındaki sinirli dokularda oluşan baskı kişinin ağrı duymasına neden olabiliyor. Baskı oluşup devamlı hale geldiğinde vücut daha derinlerde bulunan kan damar ağındaki, sinirlerdeki ve yeni doku üretimi yapan derinlerdeki deri katmanlarını koruyabilmek için yüzeyini kalınlaştırmaya başlıyor. Bu da kalınlaşmış nasırlı düzeyin oluşumuna neden oluyor. Acı vermesinin yanı sıra estetik olarak görüntü bozukluğuna da yol açan nadir probleminden doğru ve düzenli yapılan medikal ayak bakımı uygulamaları sayesinde kurtulunabiliyor. Türkiye’de son dönemlerde hızlı gelişme göstermesi nedeniyle podoloji İstanbul ve diğer pek çok ilimizde son derece önemli bir konuma sahip bulunuyor. 

 

Refleksoloji Masajı İle Vücudunuz Kendi Kendini İyileştirebilir

 

Vücuttaki gerilimi alıp belirli hastalıklarda destek tedavi sağlayabilmek amacıyla uygulanan bir masaj tekniği olan refleksolojinin kökeni Uzak Doğu’ya kadar uzanıyor. Günümüzde tamamlayıcı tıp kategorisinde sınıflandırılan refleksoloji, bedendeki serbest enerji akışının sağlanmasında da önemli bir rol oynuyor. Bir tür denge masajı olan refleksoloji, kişinin kendisini duygusal ve fiziksel açıdan iyi hissetmesini sağlayıp doğal dengesini kazandırıyor. Refleksoloji masajında ayaklardaki, ellerdeki ve kulaklardaki refleks noktalarına basınç uygulanması yoluyla vücutta tıkanan enerji yollarının açılması ve bu noktaların bağlı olduğu organlardaki problemlerin çözümlenmesi hedefleniyor. 

 

Refleksoloji merkezi sinir sistemine bağlantılı olarak çalışmakta olup ayakta bulunan refleks noktalarının her biri vücuttaki farklı bir organı uyarıyor. Bu uyarma sayesinde de ilgili organda bulunan rahatsızlıkların giderilmesi hedefleniyor. Refleksoloji masajında teknikler, refleksoloji ayak haritasına göre uygulanıyor. Refleksoloji masajı teknikleri kişinin şikayetine ve tedavi isteğine göre şekillendirilebiliyor. 

 

Refleksoloji masajının uygulaması diğer masaj uygulamaları ile benzerlik göstermekte olup bu masajda önemli olan ayaklar olduğundan, kişinin gevşeyip uygulanan tedavinin etkilerini rahatça hissedebileceği uygun bir alanda uzanması gerekiyor. Doğru refleks noktalarının belirlenmesi refleksoloji masajının en önemli aşamasını oluşturuyor. Refleks noktalarının belirlenmesinin ardından refleksoloji uzmanı bu noktalara belirli şiddetlerde baskı uyguluyor. Bütüncül bir tedavi uygulanabilmesi için farklı noktaların uyarılmasına da gerek duyulabiliyor. En basit anlatım ile sinir sisteminin uyarılması yoluyla bu baskının organlara iletilmesi refleksoloji tekniklerinin temellerini oluşturuyor. 

 

Refleksoloji masajı İstanbul özellikleri; boyun ağrısı, bel ağrısı gibi fiziksel rahatsızlıklarda, nörolojik rahatsızlıklarda, panikatak, depresyon, anksiyete gibi psikolojik rahatsızlıklarda ve cinsel sağlık ile ilgili olabilecek rahatsızlıklarda destek tedavi olarak sıklıkla uygulanabiliyor. Refleksoloji uygulandığı kişilerde kan dolaşımını hızlandıran bir masaj tekniği olduğundan vücudun toksinleri hızlı bir şekilde atmasına da imkan veriyor. Bu sayede bağışıklık sistemi de güçlendirilmiş oluyor. Düzenli olarak refleksoloji masajı yaptırıldığında grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar karşısında vücudun daha dirençli hale geldiği biliniyor. Refleksoloji masajı boyun ağrısı, bel ağrısı ile orta ve hafif düzeydeki fıtık ağrıları gibi nörolojik rahatsızlıkların tedavisini de destekliyor. Uygulanan masaj teknikleri sayesinde gerilen ve sıkışan sinirler yumuşuyor, sıvı dengesi normale döndürülüyor ve ağrılara yol açan semptomlar hafifletilebiliyor. Her yaş grubundan kişilerin güvenle uygulatabileceği bir masaj tekniği olan refleksolojiden, sağlığı ile ilgili herhangi bir şikayeti olmayan kişiler de vücutlarını rahatlatmak ve olası rahatsızlıkların yaşanmasının önüne geçmek adına yararlanabiliyorlar.
























































  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER