Son yıllarda iyileştirici,...
MEBİT

PRP cilt tedavisi nedir?

Son yıllarda iyileştirici, gençleştirici etkisi nedeniyle adından sıkça bahsedilen PRP, “PlateletRichPlasma” (Trombosit Yönünden Zengin Plazma) teriminin kısaltmasıdır.

Abone Ol

2020-08-22 08:36:00 | Son Güncelleme : 2024-02-07 06:56:49

PRP cilt tedavisi nedir?

Son yıllarda iyileştirici, gençleştirici etkisi nedeniyle adından sıkça bahsedilen PRP, “PlateletRichPlasma” (Trombosit Yönünden Zengin Plazma) teriminin kısaltmasıdır.

 

PRP nasıl uygulanır?

Uygulama için öncelikle kişinin kendisinden alınan az miktardaki kan özel bir satrifüj işlemiyle bileşenlerine ayrılıyor. Elde edilen PRP cilt altına enjekte edilerek kan dolaşımı ile taşınabilecek olan trombositten çok daha fazlası gerekli bölgeye verilmiş oluyor. Böylelikle hızlı bir yenilenme sağlanırken, uygulanan bölgedeki kolajen yapıyı ve hücreler arasındaki bağı güçlendiriyor.

 

PRP Kullanım alanları

Yüz, boyun, dekolte bölgesi, el ve vücutta bulunan ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi, ayrıca akne izleri, lekeler ve saç dökülmesinin tedavisinde sıklıkla kullanılan bir medikal estetik yöntemi.

 

·         Saç dökülmesi

·         Tendon yaralanmaları

·         Ameliyat sonrası onarım

·         Osteoartrit (Kireçlenme)

·         Cilt Gençleştirme

 

PRP Bir Kök Hücre Tedavisi Midir?

PRP bir kök hücre tedavisi değildir. PRP uygulaması hasarlı bölgeye bir miktar kök hücre çekebilir ancak gerçek kök hücre uygulaması çok daha farklıdır ve kök hücrelerin ayrıştırılarak vücuda geri verilmesi prensibine dayanır.

 

Diğer cilt yenileme yöntemleri ile birlikte kullanılabilir mi?

PRP ile lazer, radyofrekans, mezoterapi ve mikro iğneleme benzeri yöntemler birlikte uygulanabilir. Beraber kullanıldığı yöntemlerin etkisini çoğaltmak ve iyileşme sürelerini kısaltmak gibi bir faydası olabiliyor.

 

PRP Fiyatları

PRP uygulamasının ücretlendirmesi tamamen kişiye özel planlanıyor. Uygulama yapılacak olan bölgenin çokluğu ve içinde bulunduğu duruma göre fiyat da değişkenlik gösterecektir.

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER