Vanlı fotoğraf sanatçısı Aytaç...
MEBİT

Van Ermenilerinin geleneksel kıyafet kültürü Beyoğlu’nda sergileniyor

Vanlı fotoğraf sanatçısı Aytaç Araz Selçuk, kostüm tasarımcısı Julia Mutlu’nun Geleneksel Ermeni Kıyafetleri Koleksiyonu, Van kıyafetleri kısmından yararlanarak ‘Yadigar-a Akhtamar’ ismiyle fotoğraf sergisi açıyor.

Abone Ol

2017-11-21 23:59:00 | Son Güncelleme : 2024-03-17 02:06:29

Van Ermenilerinin geleneksel kıyafet kültürü Beyoğlu’nda sergileniyor

Fotoğraf sanatçısı Aytaç Araz Selçuk’un, kostüm tasarımcısı Julia Mutlu’nun dans gösterileri ve defilelerinde kullandığı “Geleneksel Ermeni Kıyafetleri Koleksiyonu”nun Van kıyafetleri kısmından yararlanarak “Van Ermenilerinin Van’daki Tarihsel Mekânlarda Geleneksel Kıyafet Kültürleri” üzerine Van’da çekmiş olduğu fotoğrafları “Yadigar-ı Akhtamar” adlı sergiliyor.


Sergi, Eski Van Şehri, Gevaş, Çatak, Bahçesaray, Erciş, Muradiye, Edremit, Gürpınar ve Başkale gibi ilçeler ve Van kültürünün diğer yayılma alanlarından Malazgirt ve Yüksekova’daki eski manastır, kilise, mezarlık ve sivil mimari gibi alanlarda çekilen fotoğraflardan oluşuyor.


Sanat Tarihçisi Şeyhmus Taş’ın editörlüğünü yaptığı proje 40’ı aşkın fotoğraftan oluşuyor. Fotoğraf sanatçısı, Aytaç Araz Selçuk, bu sergide Van’da izleri bulunan Türkmen, Ermeni, Kürt, Asuri, Ezîdî, Kurhesin (Azerbaycan Türkü) gibi toplumların geleneksel kıyafet kültürlerini göstermeyi hedefliyor. Sanatçı Selçuk, böylece unutulan kültürel değerleri arşivlemek amacıyla bir seri halinde gerçekleşecek olan farklı sergi çalışmalarının ilk etabı başlatmış bulunuyor. Ortalama 1 yıllık zaman dilimini kapsayan çalışma Beyoğlu Belediyesi Gençlik Hizmet Merkezi Sanat Galerisi’nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor.


Vanlı fotoğrafçı Aytaç Araz Selçuk daha önce de “Sardur’un Matemi” (Van, 2009), “Edremit: Doğa ve Kültür” (Van, 2010) ve ‘’Bêrî Masalı – Çîroka Bêrîyê ’’ (İstanbul, 2014 ve Ankara, 2015) adlı fotoğraf sergilerini açtı.


27 Kasım Pazartesi akşamı açılacak olan sergi 10 Aralık tarihine kadar Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

 

 

 

 

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER