Van’ın Gürpınar ilçesinde 'Bit...
MEBİT

Gürpınar ‘da çiftçilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı

Van’ın Gürpınar ilçesinde 'Bitkisel Üretim Alt Yapısının Geliştirilme' projesi kapsamında 45 çiftçiye 3 bin dekar alanda kullanılmak üzere silajlık mısır tohumu dağıtıldı.

Abone Ol

2022-04-29 23:42:48 | Son Güncelleme : 2024-04-25 12:37:15

Gürpınar ‘da çiftçilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı

Gürpınar Kaymakamlığı  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na (DAP) sunulan ve desteklenen 'Bitkisel Üretim Alt Yapısının Geliştirilme' projesi kapsamında 3 bin dekar alanda kullanılmak üzere 45 çiftçiye silajik  mısır tohumu dağıtıldı. Tohum dağıtım programına, Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gürpınar Tarım ve Orman Müdürü Yakup Ayten, Ziraat Odası Başkanı Faruk Şamiloğu, Ak Parti Gürpınar İlçe Başkanı Taha Güngör ve üreticiler katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yakup Ayten, her zaman üreten çiftçinin yanında olduklarını belirterek, "Geçen yıla aldığımız tonajın üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Geçen yıl bin dekar alana ekmiştik bu sene yaklaşık 3 bin dekar alana ekim yapılacak. Geçen yıl eksiklerimiz oldu biz eksiklerimizi gördük üreticilerimizde eksilerini görerek bu sene daha iyi bir yıl geçireceğini umut ediyorum. İlçe tarım müdürlüğü olarak üreten çiftçilerimiz için 7 adet ekipman da alınarak çiftçilerimize ekipman desteğinde de bulunmuş olacağız" dedi. (DHA)

  • Etiketler : GÜRPINAR TOHUM TOHUM-GÜBRE DESTEĞİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER