Van’ın Gürpınar Belediyesi, il...
MEBİT

Gürpınar'da karla mücadele çalışmaları sürüyor

Van’ın Gürpınar Belediyesi, ilçenin zorlu coğrafi şartlarına rağmen mahalle ve mezralarda vatandaşların mağdur olmaması için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Abone Ol

2022-02-12 00:22:13 | Son Güncelleme : 2024-03-28 09:27:15

Gürpınar'da karla mücadele çalışmaları sürüyor

Yüksek rakımlı bölgelerde ve dağların dik yamaçlarında çığ tehlikesine rağmen çalışma yürüten ekipler, ulaşımın kesintisiz sağlanması için metrelerce karın bulunduğu alanlarda fedakarca çalışıyor. Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, özellikle ana arterler ve toplu ulaşım güzergâhları ile hastane, okul, kamu kurum ve kuruluşları gibi kalabalık noktaların ulaşıma açık tutulması için yoğun çaba sarf ediliyor. İlçede karla mücadele çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ekiplerin gece gündüz demeden sahada olduklarını belirtti.

Kar yağışının bu yıl oldukça fazla yağdığını söyleyen Başkan Tanış, “Anadolu’da bir söz vardır; Kar yılı, var yılıdır. Yani karın yağdığı sene bolluk, bereket olur. Bizim de duamız buydu. Geçen yıl barajlarımız alarm veriyordu. Çok şükür yağan karlar sayesinde barajlarımızdaki su seviyesi her geçen gün artıyor. Yeter ki yağsın. Biz Gürpınar Belediyesi olarak 7/24 mesai mefhumu gözetmeksizin sahada yolları açık tutmaya devam edeceğiz.” dedi.

İlçenin yağan son karla birlikte tamamen beyaz örtüye büründüğünü aktaran Başkan Tanış, Gürpınar Belediyesi sorumluluğundaki tüm yolların ulaşıma açık olduğunu kaydetti.

  • Etiketler : GÜRPINAR GÜRPINAR BELEDİYESİ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMA
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER