Van'ın ilçesi Gürpınar'ın 150...
MEBİT

Van'da, mahalleyi bit ve pireler sardı!

Van'ın ilçesi Gürpınar'ın 150 hane ve yaklaşık bin 500 nüfuslu Yolaşan Mahallesi’nde vatandaşlar, 2 yıldır evlerini istila eden pire, bit ve sivrisineklerle mücadele ediyor. Kendi imkanlarıyla sorunun üstesinden gelemeyen mahalleli, yetkililerden yardım istedi.

Abone Ol

2021-07-01 15:23:18 | Son Güncelleme : 2024-02-19 07:39:28

Van'da, mahalleyi bit ve pireler sardı!

Mahalle muhtarı Fevzi Tunç, "Bunun ilaçlanması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Burada yaşayanlar hepsi hasta oldu. Benim mahalleme bağlı 4 mezrada da var. Allah rızası için bu konuya bir el atsınlar. Buranın nüfusu bin 500 civarında. Ayrıca su sıkıntımız var. Gece sabaha kadar uyuyamıyoruz. Her gün vatandaşlar beni arıyor, 'muhtar biz hastayız yatamıyoruz' diyorlar. Ben ilgili kurumlara defalarca müracaatta bulundum. Ama şu ana kadar mahallemizde ilaçlama yapılmadı" dedi.

İbrahim Tunç ise, "Ne biz ne de küçük çocuklarımız yatabiliyor. Geceleri ortaya çıkıyor. Gündüz gözüyle görülmüyor. Bir saniyede insanı yakıp hemen kayboluyor. İlaçlama olmasa bunları öldürmek mümkün değil. Yetkililerden ricamız, bir an önce gelip köyümüzü ilaçlasınlar" diye konuştu.

Evindeki yorganların bazılarını ateşe verip, bir kısmını da silkeleyen Dilber Tunç da "Mahallemizde akşam saat 20.00'dan sonra pire, bit ve sivri sinek kabusu yaşıyoruz. Bizi ısırıyorlar. Isırdıkları yer de kızarıyor ve şişiyor. Büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bunların ilaçlanması gerekir. Ahır, ev ve tandır evinde her yerde var. Lütfen buna çare bulunsun" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA

  • Etiketler : BİT PİRE VAN VAN HABER GÜRPINAR HAYRULLAH TANIŞ MAHALLE YOLAŞAN
  • Bu Haberle İlişkili Foto Galeriler
  • Bu Haberle İlişkili Video Galeriler
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER