Bursa'nın Osmangazi ilçesinde...
MEBİT

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse bombalı saldırı!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse EYP'li saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 personel şehit oldu, 7 kişi yaralandı.

Abone Ol

2022-04-21 02:14:32 | Son Güncelleme : 2024-03-23 08:37:11

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse bombalı saldırı!

Olay, saat 07.30 sıralarında Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Cezaevinde görevli infaz koruma memurlarının servisinin geçişi sırasında bombalı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1 personel şehit oldu, 7 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi.

GEÇİCİ GÖREVLE GELMİŞ
Saldırıda 36 yaşındaki Cengiz Yiğit şehit oldu. 1986 Ağrı Hamur doğumlu, 3 çocuk babası Cengiz Yiğit, 2009 yılında Van'da işçi olarak göreve başladı. 2011'de gardiyan olan Yiğit Cengiz, ağustos ayında Gemlik Denetimli Serbestliğe tayin olmuş, pandemi nedeniyle de geçici görevle E Tipi Cezaevi'nde çalışıyordu.

BİR GÜN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Cengiz Yiğit'in olaydan 1 gün önce oğlu Ahmet Yusuf'u kuaföre götürüp, saçlarını kestirdiği görüntüler ortaya çıktı. Yiğit'in, oğlunun saçlarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kestirdiği belirtildi. Şehidin yakınları, Cengiz Yiğit'in ailesine çok düşkün olduğunu dile getirdi.

ŞEHİT İNFAZ KORUMA MEMURU İÇİN ADLİYEDE TÖREN
Bursa’da infaz koruma memurlarını taşıyan servis otobüsüne yönelik EYP'li saldırıda şehit olan Cengiz Yiğit için adliye önünde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile şehit Yiğit’in yakınları katıldı. Şehidin yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

"HİÇBİR TERÖR SALDIRISI TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’Nİ KARARLILIĞINDAN GERİ ADIM ATTIRMAYACAKTIR"
Törende konuşan Bakan Bozdağ, “Allah şehidimize rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin. Biz inancımız gereği biliyoruz ki şehitler ölmez. Onlar diridirler. Allah onları kendi lütfuyla ayrı bir ikrama tabi tutar. Şehitlik, peygamberlerin gıpta ettiği bir makamdır. Allah böylesi büyük bir makamı şerefi şehidimize bahşetti. Ailesine de şehit ailesi olma onur ve gururunu verdi. Şu anda 7 yaralımız var. Onların tedavileri devam ediyor. Allah’a hamdolsun durumları iyi. Buradan birkaç hususun altını çizmek isterim. İnfaz koruma memurlarımız büyük bir özveri ve fedakarlıkla vazifelerini ifa etmektedirler. Gerçekten zor şartlar altında çalışmakta, vazifelerini kendilerine emanet edilen tutuklu ve hükümlülerin can emniyetini sağlamak, onların ihtiyacını gidermek, onların güvenliğini temin etmek için büyük bir gayretin içindedirler. Biz devlet olarak şuna inanıyoruz; cezaevlerinde olan tutuklu ve hükümlüler ailelerinin devletimize emanetidir. İnfaz koruma memurlarımız da bu emanetleri koruyan görevlilerdir, fedakarca çalışan evlatlarımızdır." dedi.

Bakan Bozdağ, "Bu ilk şehidimiz değil. Daha önce de şehitlerimiz oldu. İstanbul’da Mehmet Kiraz Savcımız, mekanında terör örgütü tarafından şehit edilmişti. Yine aynı şekilde İzmir’de polis memurumuz Fethi Sekin terörün saldırısını önlemek için kendini terörün karşısına atmış ve orada şehit olmuştu. Hem güvenlik güçlerimiz hem hakim savcılarımız hem de infaz koruma memurlarımız ve devletin başka hizmetlerinde görev yapan nice vatan evladını biz şehit verdik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür, kudretlidir. Terörle, teröristle ve onları destekleyen her türlü güçle etkin ve kararlı mücadeleyi bugüne kadar yapmıştır, bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Hiçbir terör saldırısı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kararlılığından geri adım attırmayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar, inlerine girmeye, onların yaptıklarının hesabını onlara sormaya, terörü bitirmeye Türkiye Cumhuriyeti kararlıdır.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT YİĞİT MEMLEKETİ AĞRI'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Şehit Cengiz Yiğit’in cenazesi Bursa’da düzenlenen törenin ardından uçakla Ağrı’ya gönderildi. Ahmedi Hani Havalimanı’nda gerçekleştirilen karşılama töreninde Yiğit’in yakınları bayrağa sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Yiğit’in özgeçmişinin okunduğu törende dua edilmesinin ardından şehit naaşı cenaze namazı kılınmak üzere Ağrı merkezdeki Ulu Cami’ye götürüldü.

Fatma-Mahmut Yiğit çiftinin 9 çocuğundan 3’üncüsü olan Cengiz Yiğit’in cenaze namazına Vali Osman Varol, Adalet Bakan Yardımcıları Uğurhan Kuş, Zekeriya Birkan, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, vatandaşlar ve yakınları katıldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde safra kesesinden ameliyat olan ve olayın ardından taburcu olarak Ağrı’ya dönen baba Mahmut Yiğit, katıldığı cenaze namazında güçlükle ayakta durdu. 

Cenaze namazının ardından evli ve 3 çocuk babası Cengiz Yiğit’in cenazesi kara yolu ile götürüldüğü 20 kilometre uzaklıktaki Hamur ilçesinde yakınlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

BAKAN SOYLU AĞLAYAN ŞEHİT KIZINI TESELLİ ETTİ
Tören sırasında şehidin 7 yaşındaki kızı gözyaşlarına boğuldu. Şehit kızının ağladığını gören İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ağlayan şehit kızının yanına giderek başını okşayıp “Senin baban bir kahraman yavrum” diyerek teselli etti. Bakan Soylu’nun da duygusal anlar yaşadığı görüldü.

BAKAN SOYLU İLE BOZDAĞ BÖLGEDE İNCELEME YAPTI
Bursa'da sabah saatlerinde ceza infaz memurlarını taşıyan servise yapılan bombalı saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bursa'ya geldi. İlk olarak olay yerini inceleyen ve ardından Şehir Hastanesi'nde bulunan yaralıları ziyaret eden bakanlar, kısa bir basın açıklaması yaptı.

SOYLU: YAKIN ZAMANDA FAİLLER ELE GEÇECEKTİR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu sabah saat 8'e çeyrek kala, infaz koruma memurlarımızı taşıyan cezaevi aracına Bursa Mudanya Yolu'nda direğin dibine yerleştirilmiş EYP ile saldırı gerçekleşti. EYP'nin uzaktan kumandalı olduğunu değerlendiriyoruz. Bu terör eylemini gerçekleştirenlerle ilgili savcılık, valilik koordinasyonumuzda emniyet teşkilatımız gerekli çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Yakın bir zamanda failler ele geçecektir. Umudumuz o yöndedir. Aynı zamanda bu eylemin sonunda bir infaz koruma memuru şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Şehidimiz Cengiz Yiğit, biraz sonra adliyede töreni düzenlenecek ve oradan da memleketi Ağrı'ya göndereceğiz. Ailesine, ülkemize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Burada Şehir Hastanesi'nde 5 hastamız var. 4'ü bugün taburcu olabilecek niteliktedir. Zaten 2 tanesi olaydan çok sonra patlamanın etkisi ile müracaatçı oldular. Yine Çekirge Hastanesinde ve Gemlik Devlet Hastanesinde müracaat var. Onlar da bugün itibariyle zannediyorum İl Sağlık Müdürümüzün verdiği bilgi çerçevesinde taburcu olacaklar. Burada bir hastamız var, diz kapağından yaralandı. Bir ameliyat oldu. Diğer tedavileri gerçekleşiyor. Hem şehidimize rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

SOYLU: GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ HUZUR VE İSTİKRAR İÇİN ÇALIŞIYOR
"Terör örgütü fırsat kollar. Eğer rehavet içinde olursak bu fırsatı bulduğu andan itibaren de eylem yapmaya çalışır. Birçok eylemi oluşmadan engelliyoruz. Bu eylemle ilgili de yakın zamanda failler bulunacak ve cezalandırılacaktır" diyen Bakan Soylu, "İnanıyorum ki arkadaşlarımızın savcılık, emniyetin soruşturması yakın zamanda netice bulacaktır. Yakın zamanda kamuoyuna bunun bilgisini vermek nasip olur. Etrafımızdaki coğrafya elbette ki Türkiye'nin için de bu riskle her zaman karşı karşıya olduğumuzu söylememiz gerekir. Terör örgütü özellikle terörle mücadelede elde edilen büyük başarılardan sonra kendini ispat etmeye çalışacaktır. Önümüzdeki dönemde özellikle Türkiye'nin iç istikrar ve huzurunu bozmaya yönelik birçok eylem beklentisi bize istihbari olarak sürekli iletiliyor. Ancak bu konuda Türkiye'de milletimiz emin olsun tüm güvenlik güçlerimizle huzur ve istikrarın devamı için bu tip eylemlerin de oluşmadan engellenmesi için gayret ve çalışmalar yürütmektedir. Teröre hiçbir şekilde fırsat verilmeyecek. Ufak hücrelerinde tamamen kökünün kazınacağını bu vesile aziz milletimize bildirmek isterim. Allah terörle mücadele eden tüm birimlerimizi korusun" diye konuştu.

BOZDAĞ: YAKALANACAKLAR VE YARGIYA TESLİM EDİLECEKLERDİR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, "Sabah meydana gelen patlama sonucu bir infaz koruma memuru şehit oldu. 7 memur yaralandı. Bakanımızla beraber önce olay yeri ve yaralıları ziyaret ettik. Şehit olan infaz koruma memurumuz Cengiz Yiğit'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. İlk elde edilen verilen bu saldırının bir terör saldırısı olduğunu gösteriyor. Hem güvenlik güçlerimiz hem adli birimler gerekli tahkikatı enine boyuna yapıyorlar. Bunun sonucunda da detaylı açıklamalar kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ancak şu kadarını ifade etmek gerekirse bunlar nereye giderse gitsinler en kısa sürede güvenlik güçleri tarafından yakalanacak ve yargıya teslim edileceklerdir. Ben bu olayın da kısa süre içinde aydınlatılacağını yürekten inanıyorum. Devletimizin ilgili birimleri bu olayın gerçekleştirilen failler veya faillerle ilgili tahkikat içindedir. Bunu yapanların yakalandıklarına dair haberleri kamuoyu ile paylaşacağız diye temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER DEVLETİMİZE EMANETTİR"
Bozdağ konuşmasına şöyle devam etti:

"Son zamanlarda Türkiye'de ceza ve tevkif evlerinde işkence ve kötü muamele olduğuna dair iftiraları kamuoyunda bol bol dillendiren çevreler var. O çevreleri Bursa medyası da Türk halkı da iyi tanıyor. Biz buradan bir kez daha ifade edelim Türkiye Cumhuriyeti Devleti cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlüleri devletimize emanettir. Onların yaşamından, sağlığından, barınmasından devlet olarak sorumluyuz. Gardiyanlarımız, infaz koruma memurları da onların güvenliği ve ihtiyaçlarını gidermek için görev yapmaktadır. Zaman zaman uluslararası bazı raporlarda ve en son ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı raporda maalesef terör örgütlerinin iftiraları hakikat gibi raporlara yazılıyor ve kamuoyu ile paylaşılıyor. Biz çok net söylüyoruz. Türkiye cezaevlerinde işkence yoktur. Türkiye cezaevlerinde kötü muamele yoktur. Vardır diyen isim versin, cezaevi adı versin, biz tahkikatını yapalım. Hükümet olarak AK Parti iktidarları döneminde geçmişte, 2005 döneminde bize ceza kanuna koyduğumuz düzenleme ile işkence ve kötü muamelede zaman aşımını kaldırmış bir ülkeyiz. Şu demek bu, 10-20-50 sene de geçse işkence ve kötü muamele hakkında soruşturmaya muhatap olan zaman aşımından yararlanamaz. Eğer öyle bir şey varsa da yargılanır ve cezasını Türk adaleti verir. Türkiye bu konuda şeffaf ve nettir."

"PKK, FETÖ, DHKP-C TERÖR ÖRGÜTLERİ SON BİR AYDIR İFTİRA PROPAGANDASI YAPIYOR"
"Terör örgütleri son zamanda sosyal medya ve bazı siyasi partilerin konuşmacıları vasıtasıyla yoğun bir şekilde böyle iftiraları tekrar söylemektedirler. Buradan bir kez daha söylüyoruz şeffaf, açık ve netiz" diyerek sözlerine devam eden Bakan Bozdağ, "Bunu söyleyenler bunu ispat etmelidir. Yoksa iftiralarla Türkiye'yi karalamaktan vazgeçmelidirler. Biz bu olaylarla ilgili açıklamalarımızı her yerde yapıyoruz. Bizim cezaevindeki infaz sistemi dünyanın en iyi sistemlerinden bir tanesidir. Şeffaflık, netlik, denetlenebilirlik, insan hakları ve hukuka riayet edilirlik ve diğer tüm imkanlar bakımından hem uluslararası denetime hem de kamuoyu denetimine açıktır. İzleme kurulları tarafından ayrıca denetimler yapılmaktadır. Bu olay üzerinden cezaevlerinde işkence ve kötü muamele olduğunu bunun neticesinde bu olayları yaptığını söyleyen bir takım hesapları da görüyorsunuz. Bu terör örgütlerinin propagandasıdır. Özellikle PKK, FETÖ, DHKP-C terör örgütleri son bir aydır cezaevleri üzerine yoğun bir iftira kampanyası sürdürmektedirler. Onlar iftiradan usanmadılar, biz de onların iftira olduklarını anlatmaktan geri kalmadık. Şehidimize tekrar Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz" şeklinde konuştu. 

PATLAMA ANI KAMERADA
Bursa’da, infaz koruma memuru Cengiz Yiğit’in şehit olduğu, 4 personelin de yaralandığı servis otobüsüne yönelik EYP’li saldırının güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde; sağ şeritten ilerleyen otobüsün geçişi sırasında EYP'nin infilak ettirildiği anlar yer aldı.

BAKAN SOYLU: FAİLLERİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından "Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz Şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum" mesajını paylaştı.

BAKAN BOZDAĞ: UZAKTAN KUMANDALI BİR EYP’NİN PATLATILDIĞI DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlk verilere göre uzaktan kumandalı bir EYP’nin patlatıldığı değerlendirilmektedir. Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalamaktır" dedi.

BURSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Bursa Valisi Yakup Canbolat, yaptığı açıklamada "Cezaevi aracının geçişi sırasında ağacın dibine bırakılan el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını değerlendiriyoruz. EYP dediğimiz patlayıcı döşemiş. Uzaktan kumanda ile yönetildiğini düşündüğümüz patlayıcı. Bir memurumuz şehit oldu. 2 yaralımız taburcu edildi. İnşallah en kısa zamanda failleri yakalamaya çalışacağız. Şu an elimizde net bilgi yok. Olduğu zaman açıklarız" dedi. (DHA, İHA)

  • Etiketler : GÜNCEL PATLAMA BURSA
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER