Şehirlerarası otobüste 'namaz...
MEBİT

'Namaz Molası' tartışması: Öz Erciş Seyahat'in laiklik vurgusu Twitter'da gündem oldu

Şehirlerarası otobüste 'namaz molası' tartışması: Öz Erciş Seyahat laiklik vurgusu yaptı, anayasa maddelerini hatırlattı

Abone Ol

2022-11-06 22:49:43 | Son Güncelleme : 2024-03-27 04:36:51

'Namaz Molası' tartışması:  Öz Erciş Seyahat'in laiklik vurgusu Twitter'da gündem oldu

Bir vatandaş Öz Erciş Sehayat Firması'ndan 'namaz molası' talebinde bulundu. Vatandaşın isteğinin reddedilmesinin ardından sosyal medyada tartışma konusu olan talebe ilişkin firma açıklama yaptı. Firma açıklamasında laik vurgusu yaptı, anayasanın maddelerini hatırlattı.

Abdullah Gündüz isimli bir kişi Twitter hesabından, "65 DH 854 plakalı “Öz Erçiş Seyahat” isimli seyahat firması öğle ve akşam namazları için 3 dakika mola talep etmeme rağmen inatla mola veremeyeceğini, namazı sonra kılabileceğimi ve bu ricamı tüm yolcuların hakkına girmek olduğunu iddia ederek talebimi reddetmiştir” paylaşımını yaptı. 

Avukat Tuncay Keserci, Öz Erciş Seyahat adına şu açıklamayı paylaştı: 

"Otobüs gibi toplu taşıma araçlarının önceden belirlenen güzergâhlar ve bu güzergahlar üzerinde bulunan mola yerleri dışında, hayati tehlike arz edecek durumlar hariç olmak üzere durması, bizzat toplu taşıma sisteminin bu niteliğinden dolayı amaca uygun değildir. Anayasanın 2. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. Anayasanın 14.maddesine göre, anayasada tanımlı hakların hiçbiri, özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz.

Anayasanın 23.maddesi "yerleşme ve seyahat hürriyeti"ni ve 24.maddesi "din ve vicdan hürriyeti"ni güvence altına almıştır. 

Buradan hareketle müvekkil şirketin sadece bir veya birkaç yolcu ibadet edecek diye ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği noktaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların, bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir. Tüm yolcuların bu prensiplere saygı duymasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz"

FİRMANIN YANITI GÜNDEM OLDU
Seyahat firmasının laiklik vurgulu yanıtı sosyal medyada kısa sürede TT listesine girdi. Birçok kullanıcım "Yeni firmam artık Öz Erciş" derken, avukatın paylaştığı metin binlerce kez beğeni ve paylaşım aldı. 

  • Etiketler : VAN ERCİŞ OTOBÜS
  • YORUM YAP
    Yorumlar (1)
    Ömer faruk GÕNŪLDAS 2022-11-06 23:40:58

    Peki islam ülkesinde namaz vakitleti belli"iken neden plsnlsma yaparken dikkate almiyoesunuz

    ÖNERİLENLER