Van’ın Erciş ilçesinde 2011 yı...
MEBİT

Erciş’te bedensel engelli derneği yeniden açıldı

Van’ın Erciş ilçesinde 2011 yılında meydana gelen depremde dernek binası yıkıldığı için faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan bedensel engelliler, yeniden “Erciş Bedensel Engeli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” adı altında dernek binası açarak faaliyetlerine başladı. Dernek başkan yardımcısı Menaf Koçak, 2011 depreminin Erciş’te çok sayıda kişinin engelli olmasına yol açtığını söyledi.

Abone Ol

2021-07-09 10:50:30 | Son Güncelleme : 2024-04-22 13:42:02

Erciş’te bedensel engelli derneği yeniden açıldı

Erciş’te 2011 yılında yaşanan deprem ardından Erciş Bedensel Engelli Derneği’nin de olduğu bölgede bulunan binalar yıkılarak TOKİ tarafından istimlak edildi ve Millet Bahçesi yapıldı.

 

FAALİYETLERİNE ARA VERDİLER

Bedensel engelliler yaşanan deprem sonrası faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı.

Zaman zaman kahvelerde, evlerde bir araya gelen dernek yöneticileri sorunlarını tartışırken, yeni bir bina için de Kaymakamlığa başvuruda bulundu.

 

KAYMAKAMLIK YER TAHSİS ETTİ

Erciş Kaymakamlığı ise, bir ay önce engellilerin taleplerine olumlu cevap verdi.

Van yolu üzerinde bulunan 1 Nolu Sağlık Ocağı yanındaki eski 112 Acil’in yeri engellilere tahsis edildi.

 

AÇILIŞ YAPILDI

Erciş Bedensel Engeli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında derneğin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa ilişkin bilgi veren derneğin Başkan Yardımcısı Menaf Koçak, “Derneğimizin açılışını yaptık. Çok güzel bir yerimiz var şu anda. Şu an faaliyetlerimize devam ediyoruz. 70-80 civarında üyemiz var. Kapalı kaldığımız süre içerisinde eskileri dağıldılar, yeniden üye yapıyoruz.” dedi.

 

DEPREM ERCİŞ’TE ENGELLİ ÜRETTİ

Erciş’teki deprem sonrasında ilççede ciddi bir engelli sayısının oluştuğunu söyleyen Koçak, “Erciş’te 2 binin üzerinde bedensel engelli var. Depremde bir anda çok sayıda kişi engelli oldu. Dernek olarak elimizden geldiğince engellilere ulaşmak ve yaşadıkları sorunları gündeme getirmek istiyoruz.” diye konuştu.

 

İLK SOSYAL ETKİNLİK

Derneğin açılışından sonra Ercişli bedensel engelliler ilk sosyal etkinliklerini de gerçekleştirdi.

Erciş İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulmenaf Turan’ın girişimleriyle Van ve Erciş’teki bedensel engelliler Balık Bendinde bir araya getirildi.

Erciş Bedensel Engeli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Menaf Koçak, güzel bir vakit geçirdiklerini belirterek, Prof. Dr. Abdulmenaf Turan’a teşekkür etti.

 

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI

  • Etiketler : VAN HABER VAN HABERLERİ ERCİŞ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER