Van’da 2022-2023 eğitim öğreti...
MEBİT

Eğitim Sen Van Şubesi: Okul var öğretmen yok, öğrenci var servis yok

Van’da 2022-2023 eğitim öğretim yılı sorun ve eksikliklerle başladı. Bazı mahallelerde okul, bazı okullarda da öğretmen yok. Eğitim Sen Van Şubesi, sorunların acilen giderilmesini istedi.

Abone Ol

2022-09-21 02:08:14 | Son Güncelleme : 2024-04-12 06:26:24

Eğitim Sen Van Şubesi: Okul var öğretmen yok, öğrenci var servis yok

Van’da yeni eğitim-öğretim yılı okulu olmayan mahalleler, eksik öğretmenler ve servis olmadığı için okula gidemeyen öğrenciler gibi pek çok sorunla başladı.

Gazete Duvar'dan Salih Sertkal'in haberine göre: Konuyla ilgili Eğitim Sen Van Şubesi, kendilerine gelen şikayetlerden sorunları tespit etti ve inceleme yaptı. Eğitim Sen Van Şubesi Başkanı Murat Atabay, Van’daki eğitim sorunları nedeniyle öğrencilerin ve eğitimcilerin zorlandıklarını ifade etti.

‘OKUL YERİNE TAŞIMA İHALESİ YAPTILAR’
Van’ın merkez ilçelerinden olan Edremit’e ilçesine bağlı Kıyıcak Mahallesi’nde bulunan LİONS İlköğretim Okulu’nun geçen yıl yıkıldığını fakat yerine yenisinin yapılmadığını söyleyen Atabay, burada bulunan öğrencilerin Erdem Kent Mahallesi’nde bulunan Beyazıt Ortaokulu’na taşınmasına karar verildiğini belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün mahallede yeni okul yapmak ve yerinde eğitimi önemsemek yerine taşımalı eğitim ihalesi yaptığını aktaran Atabay, eğitim yılı başlamasına rağmen buradaki öğrencilerin hala okula gidemediğini anlattı. Atabay, öğrencilerin taşımalı eğitim ihalesinin devreye sokularak mahallelerinden 15 kilometre uzaklıktaki okula gitmeyi beklediklerini aktardı.

‘ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ İÇİN NE OKUL VAR NE SERVİS’
Van’ın kent merkezinde bulunan Vali Mithat Bey Mahallesi’ndeki Şefkat Anaokulu ile Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Sevgili Öğretmenim Anaokulu’nun yıkılmasına rağmen yerine yenisi yapılmadı. Binlerce anaokulu çağındaki çocuğun, başka anaokullarına sevkleri yapıldı ancak çocuklara okul servisi hizmeti verilmedi.

Atabay, maddi durumu iyi olmayan ve çocuklarına servis tutamayan ailelerin çocuklarını anaokuluna gönderemediğini ifade etti.

‘ÖĞRETMEN YOK’
Sorun tespit edilen diğer bir okul ise Tuşba ilçesine bağlı Bardakçı Mahallesi’ndeki Bardakçı İlköğretim Okulu oldu. Okulda ikinci sınıf öğrencilerine ders verecek öğretmen olmadığı için öğrenciler, evlerine geri gönderildi. Atabay, okulda iki sınıfın öğretmen açığı olduğunu aktaran Atabay, bu durumun eğitim öğretim yılı başlamış olmasına rağmen okullarda düzenli bir öğretmen planlamasının yapılmadığının kanıtı olduğunu belirtti. Atabay, ülkede yüzbinlerce öğretmen açığı olmasına rağmen merkezi mahalledeki okullarda dahi öğretmen olmamasının ciddi bir problem olduğunu söyledi.

  • Etiketler : VAN VAN HABER EĞİTİM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER