Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)...
MEBİT

CHP, Çatak'ta 6 yıl aradan sonra kongre yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Nevaf Bilek’in katıldığı CHP Çatak 37’inci Olağan Kongresinde ilçe başkanı Celalettin Eraslan, yeniden başkan seçildi.

Abone Ol

2021-08-02 22:31:29 | Son Güncelleme : 2024-04-20 01:58:32

CHP, Çatak'ta 6 yıl aradan sonra kongre yaptı

Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Nevaf Bilek, Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Siirt İl Başkanı Cafer Saklan, Pervari İlçe Başkanı Bedri Çakan ve partililer katıldı. 6 yıl aradan sonra yapılan kongrede tek listeyle yapılan seçimde CHP Çatak İlçe Başkanlığı'na Celalettin Eraslan seçildi.

PARTİ MECLİS ÜYESİ BİLEK: BİZ TÜRKİYE’NİN HER TARAFINDAYIZ

CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, parti olarak ülkenin her yerinde vatandaşların sorunlarını dinlediklerin ve bu sorunlara ortak olduklarını belirterek,  “Sayın Cumhurbaşkanı bundan 20 gün önce Diyarbakır’a gittiği zaman şunu söyledi: ‘CHP, Sivas’ın ötesine geçemez.’ Doğrudur bazı dönemlerde böyle şeyler oldu. Ama artık bu değişti biz artık Türkiye'nin her tarafındayız. Biz Doğu ve Güneydoğu’nun her yerini geziyoruz. Arkadaşlar biz doğudayız, doğuda olacağız. Buradaki kardeşliği de hiç kimse bozamayacaktır. Buralara gelirken de herhangi bir korumamız yok. Geliyoruz, kongremizi yapıyoruz, vatandaşla selamlaşıyoruz ve vatandaşın derdini dinliyor. Cumhurbaşkanı Diyarbakır’da bunu söylerken biz de Seracettin Beyle birlikte Hakkari’deydik. Orada partimize bin 500 kişiyi aşkın bir katılım olmuştu.  CHP Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salcı’da Hakkari’de olduklarını, sınırın sıfır noktasında bulunduklarını bundan sonraki yere pasaport ile gidileceğini söylemişti.” diye konuştu.

“UMARIM BU YANGINLAR BİR AN ÖNCE SÖNDÜRÜLÜR”

PM Üyesi Bilek, ülkede son zamanlarda yaşanan doğal afetlerin bir an önce son bulmasını temenni ederek şöyle konuştu: “ Zaten vatandaşın tenceresinde yangın var, insan hakları ihlalinde yangın var, adalette yangın var. Umarım bu yangınlar ve ormanlarımızda çıkan yangınlar bir an önce söndürülür. Konya’da yaşanan elim acı da bizim ortak acımızdır. Bu katliamı ailemize yapılmış gibi görüyoruz. Bu katliamda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyor, Başkale’de ve ülkemizin birçok yerinde meydana gelen felaketlerde ise yaralananlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

“SEÇİMLERE PLANLI VE İDDİALI HAZIRLANIYORUZ”

Kısa süre önce CHP Van il Başkan olarak atanan Seracettin Bedirhanoğlu, göreve geldiklerin günden buyana yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade ederek, “Kısa bir süre önce genel merkez tarafından ve sayın genel başkanımızın da olurları ile il başkanlığına görevlendirilmiş bulunuyoruz. Ekip arkadaşlarımızla, sizlerle, delegelerimizle, tüm üyelerimizle bu partiyi olduğu yerden çok daha ilerilere götürmek için inanın çok ama çok çalışıyoruz. Bir taraftan kongrelerimizi yaparak partiyi yeniden ayağa kaldırmak diğer taraftan her an yapılabilecek bir genel seçime hazır olmak adına planlı, bir o kadar da iddialı hazırlanıyoruz. Bundan emin olabilirsiniz. Akıl ve bilim neyi emrediyorsa onu yapıyoruz, yapacağız. Ülkeyi 20 seneden beri yöneten bir iktidar var malumlarınız. Geldiğimiz nokta ortada. Ülkenin ve Van’ın sahip olduğu değerler ortada. Gemi su almıştır. Millet ittifakı iktidara yürüyor. Şu ilimiz, şu ilçemiz bir kez de bizim iktidarımız tarafından yönetilsin de hak ettiği yatırımları alsın istiyoruz.” dedi.

BEDİRHANOĞLU: CHP İKTİDARINDA VAN'IN TEMEL SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Başkan Bedirhanoğlu, Van’ın temel sorunlarına eğildiklerini aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hem yaptırdığımız bilimsel çalışmalar, anketler, hem de her gün sokakta konuştuğumuz her kesimden vatandaşın Van ili ile ilgili temel istekleri var. Bunlar, Hukuk, Özgürlük, Zenginlik ve Adil Paylaşım. İnanın bunlar çok da lüks şeyler değil, insan olmanın, vatandaş olmanın en temel talepleridir. 2023 ile birlikte CHP iktidarında bunlar ilk 6 ayda bir senede çözülecek konulardır. Bundan emin olabilirsiniz. Bizim havamız, suyumuz, coğrafyamız, insan kalitemiz inanın bunların üstesinden gelecek özelliklere sahiptir. Yeter ki irade olsun, yeter ki dürüst yönetimler iş başında bulunsun. Çatak ilçe yönetimine gelecek olan ekibe şimdiden başarılar dilerken onlardan tek bir isteğimiz olacaktır. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan onların iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmanız. Siyaset tarzımızda yalana hiç ama hiç yer vermemeniz. Dürüstlük, bizim ekip arkadaşlarımızın tek sermayesidir, bunu unutmamanız. Partimizi ve sayın genel başkanımızı her fırsatta seçmene anlatmanız. İlçenin her türlü sorunlarını bizlere bir rapor halinde sunmanız. Sorunları bize bildirirken empati yaparak çözüm önerilerinizi de yazmanızı istirham ediyorum. Biz, il örgütü olarak telefonlarımızı kapatmıyoruz. Sizlerin emrinizdeyiz. Sizler de Çatak halkı için aynı duyarlılığı gösteriniz lütfen. Kongremizin hepimize, ülkemize, Çataklılara ve Cumhuriyet Halk Partisine hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Kongrenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Nevaf Bilek ve beraberindeki heyet esnaf ziyareti gerçekleştirerek, ilçeden ayrıldı.

  • Etiketler : CHP CUMHURİYET HALK PARTİSİ ÇATAK VAN VAN HABER KONGRE
  • Bu Haberle İlişkili Foto Galeriler
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER