Van karayolunun 7. kilometresi...
MEBİT

Hakkari - Van Karayolu düşen kaya parçaları tehlike saçıyor!

Van karayolunun 7. kilometresindeki Depin bölgesi, her kış mevsiminde etkili olan yağışla birlikte dağdan düşen kaya parçalarıyla sürücülerin kabusu oluyor.

Abone Ol

2022-12-04 22:12:40 | Son Güncelleme : 2024-03-25 23:45:46

Hakkari - Van Karayolu düşen kaya parçaları tehlike saçıyor!

Hakkari - Van karayolunun 7. kilometresindeki Depin bölgesi, her kış mevsiminde etkili olan yağışla birlikte dağdan düşen kaya parçalarıyla sürücülerin kabusu oluyor. Daha önce kaya düşmesine karşı çelik tellerle önlem alınan yolda, şu ana kadar bir kişi hayatını kaybederken 30'a yakın kişinin de yaralandığı kazada 20'ye yakın araç ise, hasar gördü. Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Abdi Arslan, karayoluna düşen kaya parçalarının sürücülerin kabusu olduğunu, tek giriş ve çıkışı olan kente acilen alternatif bir yolun yapılması ve mevcut yol için de önlem alınması gerektiğini söyledi.

Kente 7 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van Karayolu'ndaki Depin bölgesindeki güzergahta her yıl yağan yağışla birlikte yaşanan kaya düşmeleri sürücülerin kabusu oldu. Kaya tehdidine karşı karayolları ekipleri, daha önce çelik tellerle önlem aldı. Ancak yapılan yol genişletme çalışmasıyla birlikte bu çelik teller de söküldü. Bugüne kadar kaya düşmesine bağlı olarak bir kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 30 kişinin da yaralandığı kazalarda 20'ye yakın araç hasar gördü. Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Abdi Arslan, her yağış yağdığında, özellikle de kış mevsiminde Hakkari-Van Karayolu'nun Depin güzergahının sürücülerin kabusu olduğunu söyledi.Arslan; "Yıllardır biz bu yolu gündeme getirmeye çalışıyoruz. En son geçen hafta kayaların düşmesi sonucu iki vatandaşımız yaralandı. Yetkililerden tek istediğimiz Hakkari'yi Van'a bağlayan bu yolun biraz daha kullanıma uygun getirmesidir. En önemlisi Hakkari'ye bir alternatif yol yapılmasıdır. Çünkü tek giriş çıkış yolumuz budur. Bu yolda kazalara davetiye çıkarıyor. Yıllardır insanlar bu yolda canlarını veriyor. Büyük çaplarda da maddi hasarlar meydana gelmiştir. Kayaların düştüğü bu yolda sürücüler giriş çıkışta Fatihalar, süreler, Allah'tan yardım istiyerek yola çıkıyorlar." dedi.

'KORKU İÇİNDE BU YILDAN GELİP GEÇİYORUZ'

Taksici Cengiz Ertuş ise, Depin karayolunun sürücülerin kabusu haline geldiğini söyleyerek, Bir ara teller bırakıldı,ma taşları zapedemediler. yol genişletildi olmadı. 2 gün önce bir aracın üzerine kaya düştü ve 2 vatandaşımız ağır yaralandı. Geçen yıl da bir ölümlü kaza olmuştu. Yani her sene bunu yaşıyoruz. Esnaf olarak alternatif bir yol istiyoruz. Korku ile bu yollardan gelip geçiyoruz. Hepimiz ekmeğimiz için çalışıyoruz. Ölmek için değil, yaşam için direksiyon başındayız dedi. (DHA)

  • Etiketler : VAN Van Haber HAKKARİ
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER