Iğdır Valiliği, 11. Van Doğu A...
MEBİT

Iğdır, Van'da tanıtıldı

Iğdır Valiliği, 11. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında stant açarak kenti tanıttı.

Abone Ol

2021-10-07 00:01:23 | Son Güncelleme : 2024-04-11 08:45:09

Iğdır, Van'da tanıtıldı

Iğdır Valiliği, 30 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen 11. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında stant açtı.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Iğdır standını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar, Abdullah Arvas ve Asya Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ziyaret etti. Ayrıca İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Irak gibi çevre ülkelerden ziyaretçiler ve turizm bileşenleri de standı ziyaret ederek Iğdır’ı yakından tanıma fırsatı buldu.

“BU ÜRÜNLERİN PİYASAYA ARZINI DÜŞÜNÜYORUZ”
Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuar çalışanı, Öğretim Görevlisi Musa Karadağ, fuarın kentlerin tanıtımı açısından önemli olduğun belirterek, “Daha önce bölgedeki birkaç fuara katılmıştık. Van’da fuar olduğunu öğrenince katılalım dedik. İlk oldu ama çok verimli geçiyor. Standımızda tıbbi ve aromatik ürünler bulunuyor. Bu ürünlerin çoğunluğu doğal ve ciltle ilgili belli hastalıklara iyi geliyor. Standımızda ilimize ait birçok şey bulunuyor. Kayısı kremi, kayısı kolonyası, acı kayısı çekirdeği kolonyası gibi ürünler var. Bu ürünleri ticari olarak da pazarlamayı düşünüyoruz. Teknokent çalışmamız var. YÖK’e 6 ay önce başvurduk. YÖK sonucu bildirir bildirmez, biz bu ürünleri üniversite adına teknokent bünyesinde kurulacak şirketler yoluyla piyasaya arzını düşünüyoruz. Iğdır merkezde bir satış mağazası açmayı da düşünüyoruz.” dedi.

Ayrıca ziyaretçilere kent tanıtım materyalleri verilirken, yöresel ürünler de ikram edildi.

  • Etiketler : IĞDIR VALİLİK TANITIM
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER