Çiftçi kadınların üretimdeki r...
MEBİT

Başkanlar 'Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutladılar

Çiftçi kadınların üretimdeki rollerine dikkat çeken oda başkanları, kadınların tarımsal üretimde zor şartlar altında çalıştıklarını dile getirdiler.

Abone Ol

2021-10-15 13:55:18 | Son Güncelleme : 2024-03-25 01:41:01

Başkanlar 'Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutladılar

Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, “Tarımsal üretimde çalışan girişimci kadınlara verilen destekler yeterli değildir, kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık tanınmalıdır” derken, Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aşkan ise: “Ülkemiz tarımında küçük çiftçilik yapısı hakim, küçük çiftçilikte de en büyük iş gücü kadınlar. Onlar her gün bıkmadan, usanmadan, yılmadan tarım sektöründe katma değer üretiyorlar” ifadelerini kullandı.

“TARIMSAL ÜRETİMDE ÖNEMLİ SAYIDA KADIN ÇALIŞMAKTADIR”

Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, "Tüm dünyada 1995 yılından itibaren kutlanmaya başlanan 'Dünya Kadın Çiftçiler Günü' ülkemizde de kutlanmaya başlanmıştır. Tarımsal üretimin her aşamasında el emekleri ile çalışan tüm kadın çiftçilerimizin bu özel gününü kutluyorum” dedi.
"Kadınların tarımda ucuz iş gücü olarak görüldüğünü” dile getiren Özgökçe: “Dünya Kadın Çiftçiler Günü, çiftçi kadınların toplumdaki rolleri ve sosyal statülerini yükseltmek ve kadın çiftçilerimizin sorunlarının çözümü için kutlanmaktadır. Tarımsal üretimde önemli sayıda kadın çalışmaktadır. Bu kadınların çalışma koşulları özellikle hijyen ve beslenme noktasında çok kötü durumdadır. Tarımsal üretimde çalışan girişimci kadınlara verilen destekler yeterli değildir, kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık tanınmalıdır. Tarımsal üretimin emekçi kadınlarının sorunlarının başında, sosyal güvenceleri olmadan çalışmaları gelmektedir. Alın terleri ile, el emekleri ile üretimin her aşamasında gece gündüz demeden çalışan tüm kadın çiftçilerimizin 'Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutlar bereketli kazançlar dilerim” ifadelerini kullandı.
 
“EN BÜYÜK İŞ GÜCÜ KADINLAR”

Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aşkan ise, "Dünya Kadın Çiftçiler Günü" nedeni ile yaptığı açıklamada, kadın çiftçilerin hem ülke ekonomisine hem de tarım sektörüne önemli katkılarda bulunduğunu bildirdi. Aşkan, “Ülkemizde tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kadın çiftçilerimiz üstlenmektedir. Hayat boyu hiçbir sorumluluktan kaçmayarak annelik içgüdüsüyle ve fedakârlığı ile hareket eden kadınlarımız tarımın da her aşamasında söz sahibi konumundadır. Üretimde yer alan kadınlarımızın sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Ülkemiz tarımında küçük çiftçilik yapısı hakim, küçük çiftçilikte de en büyük iş gücü kadınlar. Onlar her gün bıkmadan, usanmadan, yılmadan tarım sektöründe katma değer üretiyorlar. Yazın sıcağında, kışın soğuğunda fedakârca üretim yapan kadın çiftçilerimizin her zaman destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu itibarla eli nasırlı, avuç içi toprak kokan, alnında damla damla teri parlayan cefakâr kadın çiftçilerimizin 15 Ekim Kadın Çiftçiler Günü Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı. (PRESTİJ GAZETESİ)

  • Etiketler : HASAN ÖZGÖKÇE TUŞBA BAŞKALE RAHMİ AŞKAN BAŞKALE ZİRAAT ODASI TUŞBA ZİRAAT ODASI
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER