HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, se...
MEBİT

HÜDA PAR'dan selin vurduğu Başkale'ye ziyaret

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, selden büyük hasar gören Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'ni ziyaret ederek, selzedelerin istek ve şikayetlerini dinledi.

Abone Ol

2021-08-02 22:20:31 | Son Güncelleme : 2024-04-01 01:18:54

HÜDA PAR'dan selin vurduğu Başkale'ye ziyaret

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi sahip olduğu konum itibari ile yılda birkaç defa sel felaketi ile karşı karşıya kalıyor. Mahalle, 28 Temmuz tarihinde etkili olan ve hala aralıklarla devam eden yağmur ve dolu nedeniyle sel felaketi yaşanmaya devam ediyor.

24 saat içinde 2 defa sel yaşanan mahallede yaralar sarılmaya çalışılıyor. Kızılay, AFAD, UMKE, Karayolları ve belediyeler mahallede ve bölgede çalışmalarını sürdürürken, bazı siyasi partiler ve STK'larda bölge halkına destek olmak amacıyla ellerinden geleni yapmaya çalışıyor.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı da Esenyamaç Mahallesi'ne giderek mahalle halkı ile bir araya geldi. Mahallelinin istek ve şikayetlerini dikkate alacaklarını ve gerekli mercilere ileteceklerini belirten partililer, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşerek, mahalle halkının taleplerini ilettiler.

"Mağduriyetler çok büyük"

İl Başkanlığı adına bir açıklama yapan HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, HÜDA PAR Van İl Başkanlığı olarak selden etkilenen ve mağduriyetler yaşayan aileleri ziyaret ettikleri belirterek, "Şu an selden en azla etkilenen Esenyamaç (Aşkan) Mahallesi'ndeyiz. Mağduriyetler gerçekten çok büyük. 10'a yakın ev komple yok olmuş. 30'a yakın büyükbaş hayvan telef olmuş. Mahalle halkının sorun ve sıkıntılarını dinledik. Bu sorun ve sıkıntıları gerekli mercilerde paylaşacağız. Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüştük. Sorunların çözümü noktasında bir irade ortaya koymak için burada bulunduk. İnşaallah bu sorun ve sıkıntıların takipçisi olacağız." dedi.

"Evlerin dere yatağından çıkarılması gerekir"

Görebildikleri en büyük sıkıntının gıda sıkıntısı olduğunu belirten Tasan, "Çünkü evleri yıkılanların gıda stokları da selden gitmiş. Bununla beraber giyim sıkıntıları da var. Bunları İnşaallah yardım kuruluşları ile kısa zamanda mahallemize ulaştıracağız." ifadelerini kulandı.

Tasan, "Uzun vadede, evlerin mutlaka dere yatağından çıkarılması gerekiyor. Devlet eli ile halkımıza uygun yerlerde evlerin yapılması gerekiyor. Devletimizin bu konuda halka yardımcı olması lazım. Kısa vadede gıda ve giyim yardımı uzun vadede de bu evlerin uygun yerlerde tekrar yapılması lazım. Bu ailelerin mevcut sıkıntılarının büyümemesi için sorunların en kısa zamanda çözülmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Mahalle halkı da yaşadıkları sıkıntıların çok büyük olduğunu, hayvanlarının telef olduğunu ve devletin yetkili mercileri tarafından mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

  • Etiketler : HÜDA PAR BAŞKALE SEL VAN VAN HABER VAN HABERLERİ HEYELAN
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER