Başkale Ziraat Odası, Bağkur y...
MEBİT

Başkale Ziraat Odası’ndan ‘pirim borcu’ açıklaması

Başkale Ziraat Odası, Bağkur yapılandırma ihya başvurularının 31 Aralık 2020 tarihinde sona ereceğine dikkat çekerek üyelerini uyardı.

Abone Ol

2020-12-17 11:17:00 | Son Güncelleme : 2024-03-21 19:14:43

Başkale Ziraat Odası’ndan ‘pirim borcu’ açıklaması

 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında Bağkur prim borçlarına ve Genel Sağlık Sigortası pirim borçlarına yapılandırma getirildi. 

 

Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, odanın internet sayfasından yaptığı açıklamayla üyelerine uyarıda bulunarak, “Daha önce özellikle Tekel, TMO ve Türk Şeker’e ürün satıp Ziraat Odası kaydı olup geriye dönük günlerden dolayı Bağkura pirim borcu olan ve ödeyemediği borcundan dolayı günlerini donduran, özellikle geçmiş yıllara ait borçların ihyasına büyük bir avantaj sağlandı.” dedi. 
 

Başvuru konusunda Oda üyelerine çağrıda bulunan Aşkan, şunları ifade etti:

“7256 sayılı kanunda yer alan düzenleme ile birlikte Bağkur’da dondurulan hizmet süreleri borçlu olunan yılların prim tutarları üzerinden yapılacak. Bağkur yapılandırma ihya başvuruları 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılabilecek. Dondurulan sürelerin tamamının borçlanılması gerekecek. İhya yapılandırması yapanların çıkarılan borcu tek seferde ve peşin olarak 31 Mart 2021 tarihine kadar ödemesi gerekecek. Dondurulan prim günlerinin olduğu yıllardaki primlerin anaparası ve peşin ödeneceği için Yi-ÜFE’nin sadece 10’nu ödeyerek ihya yapabileceksiniz. Böyle olunca normal zamanda çıkan borçtan çok çok daha düşük bir miktarda ihya yapabileceksiniz.”

 

Aşkan, özellikle emeklilik hakkı olan, borçlarından dolayı olamayan çiftçilerin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne müracaat ederek durumlarını öğrenmeleri çağrısında da bulundu. 

 

 

 

Prestij Haber: M. Selim KURT


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER