Un ve su karışımından elde edi...
MEBİT

Burma Kadayıfın En Lezzetli Hali: Antep Burma Kadayıf

Un ve su karışımından elde edilen ince hamur tellerini ifade eden kadayıf ya da daha yaygın adıyla tel kadayıf, ülkemizde en çok sevilen hamurlu ve şerbetli tatlı yapımında kullanılan bir hammaddedir.

Abone Ol

2021-03-23 15:37:43 | Son Güncelleme : 2024-04-23 19:17:06

Burma Kadayıfın En Lezzetli Hali: Antep Burma Kadayıf

advertorial reklam

 

Burma Kadayıfın En Lezzetli Hali: Antep Burma Kadayıf

Un ve su karışımından elde edilen ince hamur tellerini ifade eden kadayıf ya da daha yaygın adıyla tel kadayıf, ülkemizde en çok sevilen hamurlu ve şerbetli tatlı yapımında kullanılan bir hammaddedir.Yapımı son derece zahmetli olan kadayıf, hünerli ellerde tadına doyulamayan bir tatlıya dönüşür. Baklava gibi kadayıf da Türkiye dışında pek çok Doğu Avrupa ülkesi ile Orta Doğu ülkelerinde yaygındır. Arapçada “kadife” kelimesinin çoğul hali olan kadayıf, piştiğinde kelime anlamının aksine çıtır bir hal alır ve yumuşaklığını kaybeder. Fakat çıtır kadayıfların üzerine dökülen şekerli şerbet kadayıfı yumuşatır ve böylece muhteşem bir lezzet ortaya çıkmış olur.

Kadayıf ile yapılan birçok farklı tatlı vardır. Klasik olarak en çok yapılan kadayıf tatlısı çeşidi tepsi kadayıftır. Bu tatlı kadayıfların tepsiye yayılması ve içine fıstık, ceviz gibi yemişler koyularak şerbet dökülmesi yöntemiyle yapılır. Muhallebi kullanılarak yapılan ya da sütlü tatlıların üzerine serpilerek de değerlendirilen kadayıftan yapılan başka bir tatlı da kadayıf dolmasıdır. Kadayıf dolması içine ceviz sarılan kadayıfların yumurtaya bulanarak kızartılması ve şerbet dökülen bir tatlıdır. Arap ülkelerinde ve Türkiye’nin güneyinde çok sevilen künefe de tuzsuz peynirli ve şerbetli bir kadayıf tatlısıdır. Ama kadayıf tatlıları arasında öyle bir tat vardır ki, efsane tadıyla diğerlerinden ayrılır: Antep Burma Kadayıf.

Kadayıf ile tatlı yapmak çok zor bir iştir ve tecrübe ile uzmanlık gerektirir. Antep burma kadayıf,Pürtat’ın uzman ellerinde doğal malzemelerle hazırlandığında tadına doyulmayan bir lezzet haline geliyor. İncecik kadayıf hamurları dikkatle alınıp uzunlamasına şeritler halinde yayılıyor ve içlerine bol Antep fıstığı konuluyor. Daha sonra kadayıf burma tekniği ile rever bir şekilde, içindeki fıstıklar ortada kalacak biçimde döndürülüyor. Kadayıf burma işlemi bittiğinde içi fıstık dolu kadayıflar bir tepsiye alınarak üzerlerine tereyağı dökülüyor. Bu haldeyken tepsi ocak üzerine alıyor ve kadayıflar çıtır hale gelene kadar, tepsi ocağın üzerinde döndürülerek pişiriliyor. Pişen kadayıflara şerbet dökülüp kadayıfın şerbeti çekmesi beklendikten sonra kadayıflar dilimleniyor.Böylece muhteşem lezzetiyle Pürtatburma kadayıf tatlısı servise hazır hale geliyor.Pürtat Baklava burma kadayıflarAntep burma kadayıfın yanında fıstıklı diyar burma kadayıf, cevizli diyar burma kadayıf ve Halep burma kadayıf çeşitleri ile sizleri bekliyor. Tüm baklava çeşitlerini  web sitemizden inceleyebilirsiniz.

 

 

 

 

  • Etiketler : TİCARET
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER