Hem kadın hem de erkekler görü...
MEBİT

HPV Nedir Nedenleri, Tedavisi

Hem kadın hem de erkekler görülen bir hastalık olan HPV nedir özellikle belirtilerini taşıyanlar tarafından merak edilen bir hastalıktır. Ciddi sorunlara yol açabilen bu rahatsızlık ile ilgili önceden önlem almak oldukça önemlidir.

Abone Ol

2021-03-19 06:28:48 | Son Güncelleme : 2024-04-25 06:19:44

HPV Nedir Nedenleri, Tedavisi

HPV Nedir Nedenleri, Tedavisi

 

Hem kadın hem de erkekler görülen bir hastalık olan HPV nedir özellikle belirtilerini taşıyanlar tarafından merak edilen bir hastalıktır. Ciddi sorunlara yol açabilen bu rahatsızlık ile ilgili önceden önlem almak oldukça önemlidir.

HPV Nedir, Neden Olur?

HPV tanımı itibariyle Human papillorna Virüs olarak adlandırılan ve kadın ve erkeklerde daha çok genital bölgelerde görülen ve bu bölgenin mukozalarında enfeksiyona neden olan, siğil şeklinde kendisini gösteren bir rahatsızlıktır. Estetik açıdan kötü bir görünüm oluşturduğu gibi aynı zamanda çeşitli rahatsızlıkları da beraberinde getirir. HPV bir kez bulaştığında hemen hücrelere girer ve dönemsel olarak tekrarlamalar ile kendisini gösterir. HPV virüsü ve aynı zamanda buna bağlı olarak genital siğil enfeksiyonu da cinsel yolla bulaşmasına karşılık seyrek olarak cinsel ilişki dışında da görülebilir.

HPV Nasıl Bulaşır?

HPV bulaşması çoğunlukla cinsel yolla mümkün olmaktadır. Kişinin enfekte bölgesinin diğer bireyin genital bölgelerine ya da ağız, makat ve deri gibi bölgelerine temas etmesi ile bulaşmaktadır. Özellikle erkeklerde sadece siğil gibi rahatsızlıklar için değil, penis kanseri gibi çok sorunlu olabilecek hastalıklara yol açtığı da bilinmektedir. Genelde HPV virüsünün yayılması için erkekler taşıyıcılık yapmaktadır. Ancak yine kadınlardan bulaşma olasılığı da yüksektir.

HPV Belirtileri Nelerdir?

HPV belirtileriarasında virüsün kuluçka süresine dikkat edilmelidir. Kuluçka dönemi HPV tipine göre değişiklik taşır. Bulaşma sonrasında ise 2 ay ve 6 yıl arasında bir kuluçka devresi görülür. Bunun sonrasında ise kadın ya da erkekte genital bölge başta olmak üzere anüs kısmında sayıları ve büyüklükleri değişken olan siğiller meydana gelir. Bu yüzden HPV için kendisini ne zaman göstereceği tam olarak belli değildir. Virüs kapıldıktan sonra 2 ay sonra da kendisini gösterebilen rahatsızlık, 5 yıl boyunca kendisini göstermeyip bu süre sonunda birden ortaya çıkabilir.

Çeşitli cinsel birleşme yollarının denenmesi, örneğin oral seks yapılması gibi durumlarda HPV ağız bölgesine de bulaşır ve bu kısımda siğillerin çıkmasına neden olur. Bu durum ise çok daha tehlikeli bir durumu oluşturur. Çünkü ağız kısmında siğillerin çıkması hem estetik açıdan kötü bir görünüm sergiler hem de beslenme alışkanlıkları üzerinde zararlı etkileri bulunabilir.

HPV Tedavisi Nasıl Yapılır?

HPV tedavisi mutlaka, aksatılmadan ve zaman kaybetmeden yapılması gerekir. Erkekler için tedavi seçenekleri arasında en iyi yöntem siğilleri yakma yöntemidir. Buna göre LRRP, lazer ya da doktorun tercihine bağlı olarak çeşitli yakma yöntemleri uygulanabilir. Kadınlarda ise lazer yöntemine daha fazla ağırlık verilmekte ve temelde yine yakma yöntemi tercih edilmektedir. HPV tedavisi ağrı vermeden, günlük yaşamı aksatmadan, kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

HPV virüsünün yayılma koşulları, belirtileri ve tedavisi yöntemleri için detaylı bilgi almak için www.probiyotix.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

  • Etiketler : TİCARET
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER