MEBİT

Üretim Planlama ve Detay Çizelgeleme Nedir?

Abone Ol

2021-01-22 10:13:00 | Son Güncelleme : 2024-03-27 01:18:01

Üretim Planlama ve Detay Çizelgeleme Nedir?

 advertorial reklam

Üretim Planlama ve Detay Çizelgeleme Nedir?

Verimliliği en üst düzeye çıkarmak için her şirketin sağlam bir üretim planına ihtiyacı vardır. Üretim planlama, belirli miktar ve kalitedeki mamullere olan talebi veya siparişleri karşılamak için mevcut üretim kaynaklarını en uygun şekilde kullanan ve işletme amaçlarına olumlu yönde katkıda bulunan üretimin planlanması ve kontrolüdür. Üretim planlama ve kontrol, mevcut genel satış seviyelerini karşılamak için gerekli olan pek çok aktiviteyi içermektedir. Üretim planlama ve detay çizelgeleme, üretimin önceden planlanması, her bir öğenin tam rotasının belirlenmesi, ürünlerin makine, operatör ya da işlem takımı gibi üretim kaynaklarını ne zaman kullanacağını ve müşteri siparişlerin ne zaman hazır edileceğini öngörme kabiliyetidir.

Üretim Planlama ve Detay Çizelgelemenin Faydaları

Üretim Planlama ve detay çizelgeleme

Müşteri Memnuniyetinin Geliştirilmesi

Gelişmiş planlama ve üretim sayesinde, müşteriler daha kaliteli ürünler ve zamanında teslimat ile daha keyifli bir deneyim yaşayabilir. Böylece müşteri devamlılığı yaşanarak karlılık arttırılabilir.

Etkili Envanter Kontrolü

Gelecek vaat eden üretim planlama ve detaylı çizelgeleme programları ile envanter planlaması çok daha kolay hâle gelir. Hangi hammadde ya da yarı mamule ne zaman ihtiyacınız olduğunuzu önceden görebilir, bu bilgilere göre satın alma faaliyetlerinizi yönetebilirsiniz. Böylece stok seviyeleri en iyi şekilde korunarak gereksiz stok yatırımlarını minimize etmek mümkün olacaktır.

çizelgeleme algoritmaları

Ekipmanların Performanslarının İyileştirilmesi

Üretim planlama yazılımları yalnızca üretim şemalarının kontrolünü değil, ekipmanlar arasında oluşabilecek herhangi bir verimlilik eksikliğini ve dengesizliğini gösterebilmektedir. Müşterilerin talep ettiği doğrultuda mal/hizmet üretiminin belirlenmesi için gerekli analizlerin ve planlamaların yapılmasını sağlayan üretim planlama ve detaylı çizelgeleme algoritmaları, aynı zamanda işletmedeki mevcut makinelerin ve teçhizatın nasıl ve ne şekilde kullanılmasının doğru olacağını gösterir. Bu da yönetimin ekipmanlar arasındaki verimliliği denetlemesine ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamasına olanak tanır.

Bekleme Sürelerinin Azaltılması

Üretim sırasında zamanın verimli kullanılması siparişlerin ve stokların sağlıklı bir düzen içinde ilerlemesi için hayati önem taşır. İşçilerin herhangi bir malzemeyi beklemesi ya da üretim sıralaması içerisindeki bilgi eksikliklerinin yaşanması boşta kalma süresinin artmasına sebep olabilir. Üretim çizelgeleme yöntemleri sayesinde çok daha hızlı ve etkili bir üretim akışı sağlanabilir.

Üretim Planlama Örnekleri

üretim çizelgeleme

Üretim planlama ve çizelgeleme yazılımları hammaddenin satın alma sürecinden üretilen ürünün müşteriye sevk edileceği ana kadar olan bütün satın alma, lojistik, üretim ve stoklama aşamalarının planlanmasını sağlar. Böylece çok eksenli yönetim ve performans iyileştirilmesi çözümü sunar. ERP yazılımlarının yetersiz kaldığı durumlarda ek çözüm olarak üretim planlama ve çizelgeleme yazılımları doğmuştur. Üretim planlama ve çizelgeleme yazılımları ihtiyaç duyduğu verileri ERP’den alır ve yarattığı üretim, satın alma vb. iş emirlerini sonuç olarak sunar.

Bu konuda Dijitalis Ne Sunuyor ?

İmalat yapan her şirket hem içinde bulunduğu endüstrisinden hem de bizzat kendi şartlarından kaynaklanan özel ve benzersiz zorluklarla karşı karşıyadır. Şirketler sadece bu zorluklarla değil, küreselleşmenin etkisiyle tek bir pazar yerine dönmüş dünyada giderek artan rekabet baskısıyla da başa çıkmalıdır. Dinamik koşulların yönettiği bu ortamda üreticiler daha düşük stoklarla, daha iyi teslim performansı ve daha verimli olmak için yüksek kapasite kullanımı ile çalışmak zorundadır.

Siz de etkili üretim planlamanın her imalat şirketinin başarısında hayati bir yeri olduğuna inanıyorsanız doğru yerdesiniz. Özellikle de mevcut ERP ve Excel tablolarınız ile giderek artan ürün, sipariş ve kaynak sayısını yönetmekte zorlanıyorsanız. Dünyanın lider üreticileri; üretim kaynakları ve süreçlerini optimize etmek, müşterilerine çok daha iyi hizmet sunmak ve maliyetlerini düşürmek için İleri Üretim Planlama tekniklerine başvurmaktadır.

Üretim sahanızı ve planlama sürecinizi sektörünüzdeki en-iyi-uygulamalar ile kıyaslayarak analiz edelim. İleri Üretim Planlama tekniklerini uygulayabilmeniz için elzem veri, bilgi-işlem ve süreç gereksinimlerini ortaya çıkaralım. Faydası ispatlanmış danışmanlık yöntemlerimiz size en çabuk başarı sağlayacak yol planını oluştursun.

Ya da ERP sisteminizi bir İleri Üretim Planlama (APS) çözümü ile desteklemek istiyorsanız doğru bir seçim ihtiyaç duyduğunuz rekabetçi üstünlüğü sağlayacaktır. Sizin için doğru çözümü kurgulayarak yüksek stok seviyeleri, düşük teslimat performansı, düşük üretim çıktısı ve aşırı israf gibi karlılığın önündeki engelleri kaldırmanıza yardım edelim.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER