Günümüzde sağlıklı bir cinsel...
MEBİT

Mutluluk Çubuğu Ve Sertleşme Sorunu Hakkında Her Şey

Günümüzde sağlıklı bir cinsel ilişki için mutluluk çubuğu tercih edilen bir tedavi seçeneğidir. Bu tedavi yöntemini erkekler özellikle sertleşme sorunu yaşadıklarında cerrahi olmayan tedaviler olan ereksiyon hapları, vakum cihazları ve en son enjeksiyon tedavisinde de yanıt alınamadıklarında tercih

Abone Ol

2021-01-19 10:34:00 | Son Güncelleme : 2024-04-18 13:46:28

Mutluluk Çubuğu Ve Sertleşme Sorunu Hakkında Her Şey

Günümüzde sağlıklı bir cinsel ilişki için mutluluk çubuğu tercih edilen bir tedavi seçeneğidir. Bu tedavi yöntemini erkekler özellikle sertleşme sorunu yaşadıklarında cerrahi olmayan tedaviler olan ereksiyon hapları, vakum cihazları ve en son enjeksiyon tedavisinde de yanıt alınamadıklarında tercih etmektedir.


Erkeklerde Sertleşme Sorunu

Erkeklerde cinsel ilişki için istek olduğu halde ilişki için yeterli sertliğin olmaması durumuna sertleşme bozukluğu denilmektedir. Travma ve Cerrahi müdahaleler sonrası haricinde bu durumun üç aya yakın sürmesi sertleşme sorunu tanısının konması için yeterlidir. Bu sorunun nedenleri fizyolojik ya da psikolojik olabilir ve uzmanlardan yardım alınması önemlidir.

Sertleşme Bozukluğunun Nedenleri

Sertliğin sağlanması penise olan kan akışıyla başlamaktadır ve hastalarda görülen diyabet, yüksek tansiyon, kolesterol yüksekliği ve bazı kan damarların tıkanması, penise olan kan akışının bozulmasına neden olabilir. Ayrıca hormonlardaki sorunlar ve alınan bazı ilaçlar da sertleşme bozukluğuna sebebiyet verebilir. Bunların haricinde psikolojik nedenler de erektil disfonksiyon yani sertleşme sorununa neden olabilir. İnsan psikolojisini pek çok olay etkileyebilir. Bunlardan bazıları, performans kaygısı, stres, eskide yaşanan cinsel travmalar, cinsel ilişkiye karşı korkudur.

Sertleşme Sorununun Tedavileri

Bu soruna karşı iki tür tedavi şekli bulunmaktadır. Bunlar cerrahi öncesi ve cerrahi tedavilerdir. Cerrahi öncesi tedavilerde danışmanlık, psikoterapi ve seks terapisi gibi ilaç kullanmayı gerektirmeyen yöntemler vardır. Ayrıca, oral ilaçlar, penil enjeksiyonlar ve vakum cihazları kullanılmaktadır. Bu tedavilerin etkili olmadığı durumlarda cerrahi tedaviler de sertleşme sorunu çözmede yardımcı olmaktadır. Cerrahi tedaviler arasında penil protez yani mutluluk çubuğu, penil vaskülarizasyon ve diğer cerrahiler (Derindorsagvendi) yer almaktadır.

Mutluluk Çubuğu Nedir?

Sertleşme bozukluğu yaşayan erkeklerde cerrahi öncesi tedavilerden yanıt alınmadığı durumlarda başvurulabilecek mutluluk çubuğu yani penil protez cerrahi tedavi yöntemlerinden biridir. Kalıcı bir sertleşme sorunu tedavi yöntemidir. Bu cerrahi uygulamanın geri dönüşü olmayacağı için kişilerin mutluluk çubuğu tedavisi için yeterli bilgiye sahip olmalıdır. Uzman doktorlardan ve bu tedaviden yararlanmış kişilerden bilgi almak gerekmektedir. Üç tip mutluluk çubuğu vardır Bunlar: Tek parçalı (Malleable-bükülebilir ve gizlenebilir), üç parçalı X (3 parçalı şişirilebilir enine genişleyebilen), üç parçalı AX (3 parçalı şişirilebilir ve hem enine hem boyuna genişleyebilen).

Mutluluk Çubuğu Ameliyatı

Penil protez halk dilinde mutluluk çubuğu ameliyatı kısaca penis içindeki süngerimsi dokunun sert veya şişirilebilir silindirlerle değiştirilmesidir. Ameliyat yaklaşık bir saat sürmektedir. Cerrahi işlem küçük bir kesikle yapılır. Hiçbir doku çıkarılmadığı için de kan kaybı çok azdır. Protezlerin vücut içine gizlenmesiyle dışardan bakıldığında fark edilmez. Ameliyattan sonra yaklaşık 2-4 hafta boyunca ağrı, şişlik veya morarma görülebilir. 4-6 hafta sonrasında hekimin onaylaması durumunda kişiler cinsel ilişkiye girebilir. Yapılan ameliyat ve mutluluk çubuğu hastalarda cinsel ilişkiden zevk almayı ve orgazmı etkilemez. Kişiler cinsel aktivitelerine eskisi gibi devam edebilir ve çocuk sahibi olabilir. Daha ayrıntılı bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER