Van Valiliği'nden yapılan açık...
MEBİT

Van Valiliği'nden Adem Geveri Açıklaması

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Abone Ol

2016-02-14 22:16:00 | Son Güncelleme : 2023-08-25 08:43:43

Van Valiliği'nden Adem Geveri Açıklaması

13.02.2016 günü saat 08.30 Ankara - Van uçağı ile ilimize gelen Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ'ın saat 10.05'de Van Ferit Melen Havalimanı’na intikal ettikten sonra araçlarla havalimanını terk edeceği esnada, HDP Van Milletvekili Adem GEVERİ, aracının havalimanına alınmamasını protesto ettiğini söyleyerek, Sayın Bakanın araç ile geçeceği esnada yolun ortasına oturmuştur.

 

Görevlilerin ikna çabalarının sonuç vermemesi üzerine, görevliler tarafından tutularak yolun kenarına alınan Adem GEVERİ, Sayın Bakanın bulunduğu yere, yanına gelmesini söyleyerek tekrar yolu kapatmaya çalışmıştır. Bu sırada olay yerine gelen Van Milletvekili Burhan KAYATÜRK'ün yaptığı görüşmeler sonucu, Adem GEVERİ yoldan ayrılmıştır.

 

Adem GEVERİ'nin Sayın Bakan ile birlikte, aynı uçakla Ankara'dan Van'a intikal ettiği anlaşılmıştır. Sayın Bakanın uçağının havalimanına gelmesinden önce, havalimanına herhangi bir tanıtma kartı bulunmayan bir araçla gelen ve Adem GEVERİ'nin danışmanı olduğunu söyleyen bir şahıs, aracını VIP otoparkı dışına park ederek, HDP Van Milletvekili Adem GEVERİ'yi karşılamak üzere yaya olarak VIP salonuna girmek istediğini beyan etmiş, aracı VIP otoparkına park etme talebinde bulunmamıştır.

 

Uçaktan inip VIP salonundan gelen Adem GEVERİ, aracının VIP otoparkına alınmaması konusunda tepki göstermemiş, yaya olarak VIP salonundan VIP otoparkı dışına park edilen aracın yanına geçmiş, tam aracına binmek üzereyken Sayın Bakanın aracının bulunduğu konvoyun hareket ettiğini görmesi üzerine yukarıda belirtilen davranışları sergilemeye başlamıştır.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER