Van'da 2011 yılında yaşanan de...
MEBİT

İş-Kur işçileri Ankara'ya gidiyor

Van'da 2011 yılında yaşanan deprem sonrası iş-kur tarafından TYÇP kapsamında işe alınan ve daha sonra işte çıkarılan işçiler seslerini duyurmak için Ankara'ya gidiyorlar.

Abone Ol

2016-02-11 10:40:00 | Son Güncelleme : 2022-11-02 20:11:23

İş-Kur işçileri Ankara'ya gidiyor

Van depremi sonrası İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında işe alınan ancak her yılın belli bir döneminde çıkışları verilen işçiler ‘Ekmek davaları’ için yine Ankara yolunu tuttu.

 

2011 yılında yaşanan deprem sonrası İş Kur tarafından Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında işe alınan ve geneli okullarda çalıştırılan 7 Bin 286 işçinin her yılın belli bir döneminde işlerine son veriliyor. Geçtiğimiz yıl yaptıkları eylemlerle tüm Türkiye’de ses getiren işçiler bu yıl işten çıkarılınca ‘Ekmek Davaları’ için yeniden Ankara kapıları aşındırmak üzere yola revan oldular.

 

Norşin Cami önünde toplanan işçiler 15.00 civarında otobüslere binerek yola çıktı. Yola çıkmadan önce işçiler adına açıklama yapan TYÇP Derneği başkanı Ethem Altın, 5 yıldır sürdürdükleri mücadelenin bir türlü olumlu sonuçlanmadığını dile getirerek, “Karda kışta bizde gitmek istemiyoruz. Ama evde çoluk çocuk açken rahat olamıyoruz. Evimize gidemiyoruz. Bizde arkadaşlarımızla bir araya gelerek yetkililerle görüşmek üzere Ankara’ya gidiyoruz. Ankara’ya gelmek isteyip bilet parası bulamayan arkadaşlarımız var. O kadar çaresiz ve perişanız ki anlatılmaz. Zevk sefa peşinde değiliz. Van’daki yetkililer bize öncülük etseydiler en azında bize el uzatsaydılar biz yine de gitmezdik. Onları dinlerdik. Ama bir aydan beridir tüm uğraşlara rağmen bir dönüş yapılmadı bize. Kimse ilgilenmiyor bizimle. Tüm talimatlara rağmen sonuçsuz kalmış girişimler. Biz tekrar Cumhurbaşkanımıza gidip derdimiz anlatacağız. İnşallah Ankara bize deva olur ve çare bulurlar bize. Verdiğimiz bu emek bu güne kadar dünya çapında yaşanmamış. Hiçbir direniş 5 yıl boyunca sürmemiştir. Bizim tek isteğimiz, derdimiz ekmeğimizdir.” Diye belirtti.  

 

KAYNAK: Şehrivan Gazetesi

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER