Van Bilgi Derneği tarafından ‘...
MEBİT

Van'da Hadis Yarışması

Van Bilgi Derneği tarafından ‘Ufka Yolculuk-4’ adı altında hadis yarışması düzenlendi.

Abone Ol

2016-02-09 16:57:00 | Son Güncelleme : 2021-08-30 15:56:53

Van'da Hadis Yarışması

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van Bilgi Derneği Sekreteri İbrahim Yertürk, bu yıl dördüncüsü düzenleyecekleri hadis yarışmasının ‘Cennete giden yolda size eşlik eden organizasyon’ sloganıyla Türkiye’de online olarak dünya genelinde yapılacağını belirtti.

 

Kur’an-ı Kerim ile birlikte hadislerin; İslam toplumunun bin 400 yıldır ayakta duran bünyesinin omurgasını oluşturduğunu vurgulayan Yertürk, “Müslümanlar, Kur’an ve hadisi bir bütünün ayrılmaz parçaları olarak görmüşlerdir. Modern dönemde İslam dünyasının karşılaştığı ve yüzleştiği çok ciddi problemlere rağmen hadis, Müslümanları ayakta tutan en önemli iki birleştirici unsurdan biri olmaya devam etmektedir. İşte biz de bu amaçla ‘Ufka Yolculuk’ olarak bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz yarışmanın Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) hadislerini hayatta yaşanılır kılmak ve ihya etmek amacıyla yola çıkmış bulunuyoruz” dedi.



“TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERDE YARIŞMAYA KATILABİLECEK”
İl organizasyon ekibi olarak merkez ve tüm ilçelerde sınav merkezleri oluşturmayı planladıklarını dile getiren Yentürk, “İl organizasyon ekibi olarak büyük bir titizlikle tüm ilçelerimizde ve merkezde sınav merkezleri oluşturmayı planlamaktayız. Aynı zamanda ceza ve infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlü kardeşlerimizden isteyenler de yarışmamıza katılabileceklerdir. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. İnşallah yarışmamızın dördüncüsünü de başarıyla tamamlayıp ödül törenimizi yapacağız” şeklinde konuştu.


Hadis-i şeriflerin güncel hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu ve bu nedenle kaybedeni olmayan yarışma olarak tanımladıklarını belirten Yentürk, tamamen gönüllülükle yürütülen yarışmaya ilgi gösteren, değer veren ve emek sarf eden herkese teşekkür ettiğini söyledi. Yentürk, Ufka Yolculuk-4 Hadis Yarışması, Miladi 3 Nisan 2016 Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek olup, yarışma kayıtları 21 Şubat 2016 tarihine kadar online olarak www.ufkayolculuk.com adresinden yapılabilecektir” şeklinde açıkladı.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER