Hüda Par Van İl Başkanı Av. Ra...
MEBİT

Bölge İdare Mahkemesinin Taşınmasına Bir Tepki de Saygın'dan Geldi

Hüda Par Van İl Başkanı Av. Rasim SAYGIN, Bölge İdare Mahkemesinin Taşınması ile ilgili basın mensuplarına röportaj verdi.

Abone Ol

2016-02-09 14:32:00 | Son Güncelleme : 2023-08-18 09:07:20

Bölge İdare Mahkemesinin Taşınmasına Bir Tepki de Saygın'dan Geldi

Burada öncelikle, şu yanlış anlamayı düzeltmek lazım. Van İdare Mahkemeleri Halen Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinin kapsayacak şekilde çalışıyor. Taşınan Van İdare Mahkemeleri değil, üst merci olan yani itiraz mercii olan Bölge İdare Mahkemeleridir. Yani Normal idare mahkemeleri duruyor, taşınan üst merciidir. Yargıtay’ın Ankara’da olması gibi, bu itiraz mahkemesi de temmuz ayından sonra Erzurum’da olacak.


Öncelikle şunu belirteyim. Taşınma kararı, hukuki gerekliliklere değil, siyasi lobi çalışmalarına dayalı alınmış bir karardır ve yanlıştır. Van Bölge itibariyle ve iş yoğunluğu itibariyle de Erzurum’dan daha yoğun iş yüküne sahiptir. Bu dosyaların itirazla Erzurum’a gitmesi, orayı da zaman için da çalışamaz bir hale getirecektir. Bu Hükümetin basiretsizliğidir.


Ancak bu daha yasalaşırken tepki gösterilmeliydi. Şimdi verilen tepkilere bakıyorum da bunların hepsi gecikmiş ve tribüne oynanan tepkiler. Bölge idare Mahkemesi bir gecede darbe yapılır gibi taşınmadı ki.Bir yıldan uzun bir süredir bunun çalışmaları mecliste yapılıyordu ve bundan, herkesin de haberi vardı.Zamanında buna karşı bir tepki geliştirip,lobi ve diğer çalışmalar yapılmalıydı.


Van maalesef sahipsiz bir memlekettir. Mecliste yer alan vekillerin tamamı deyim yerindeyse ayakta uyuyor. Ak Parti ve HDP’li milletvekillerinin tamamı bundan haberdardı. Ama sessiz kalmayı tercih ettiler. Yasa Meclise gelirken bundan herkesin haberi Vardı.Van Barosu bundan haberdardı.Diğer STK’ları harekete geçirebilirdi.


İş olmuş bitmiş ses çıkarmamışsın, şimdi kalkıp tepki gösteriyorsun. Hiç bir faydası yok.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER