Van'da Halkların Demokratik Pa...
MEBİT

Van'da Barışa Ses Ver Yürüyüşü

Van'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde düzenlenen ‘Barışa Ses Ver yürüyüşü gerçekleşti’.

Abone Ol

2016-02-08 00:18:00 | Son Güncelleme : 2024-01-14 04:01:41

Van'da Barışa Ses Ver Yürüyüşü

Gruplar 3 koldan yapılan eylemde Sebze Hali, Akköprü ve Çohaz Petrol güzergahlarından 2 Nisan Kavşağı'na yürüdüler. Öte yandan polis geniş güvenli önlemi aldı.


Cizre ve Sur’da devam eden sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek için düzenlenen ‘Barışa ses ver’ etkinlikleri çerçevesinde Van’da Şerefiye Mahallesi, Beşyol Meydanı ve Sebze halinde toplanan binlerce kişi 2 Nisan Kavşağında buluştu. Yürüyüşe DBP Van İl Eş Başkanları Caziye Duman, Ökkeş Kava, HDP Van İl Eş Başkanları Derya Hayva, Veysi Dilekçi, STÖ temsilcileri katıldı. 


Burada açıklamalarda bulunan DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kava, “Kürt halkı bugüne kadar geri adım atmadı, bundan sonra da atmayacak. Buradan siyasi partiler ve siyasi kurumlar olarak hükümete sesleniyoruz. Sizler bu halkı 40 yıldır çok iyi tanıyorsunuz. Katliamlarınızla bu halkın özgürlüğünü engelleyemezsiniz. Sadece ve sadece döktüğünüz kan sizi de boğar. Şimdi daha fazla katliam olmaması için herkesi kirli savaşa karşı, tecrite karşı, barışa ses vermeye çağırıyoruz. Tecrit kalkana ve kirli savaş bitene kadar direnişimiz sürecektir. Tüm halkımız bulunduğu her yerde ses çıkarma eylemlerine katılmalıdır” dedi.

 

Kaynak: Merkürhaber

 

Manşet Fotoğrafı: Ruşen Takva

 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER