Kentin uzun süredir devam eden...
MEBİT

Sanat Sokağı Otoparka Dönüştü!

Kentin uzun süredir devam eden park ve otopark sorunu katlanarak devam ediyor. Van’ın en işlek sokaklarından bir olan ve uzun bir zamandan beri yaya trafiğine kapatılan Sanat Sokağının son hali içler acısı.

Abone Ol

2016-02-06 00:44:00 | Son Güncelleme : 2023-08-25 04:19:42

Sanat Sokağı Otoparka Dönüştü!

Kentin uzun süredir devam eden park ve otopark sorunu katlanarak devam ediyor. Van’ın en işlek sokaklarından bir olan ve uzun bir zamandan beri yaya trafiğine kapatılan Sanat Sokağının son hali içler acısı. Düzenli periyodlarla ihaleye çıkan ve tabiri yerindeyse peşkeş çekilen ve bir türlü istenilen düzeye getirilemeyen Sanat Sokağı’nda sanattan hariç her şey bulunuyor.  Sigaracılar ve seyyar satıcıların işgal ettiği sokak şimdide otopark olarak kullanılıyor.



Wanhaber.com'dan Burhan Ergin'in özel haberi: Van’ın Cadde ve sokakları, Van’da şuan trafikte olan araç sayısını kaldırmıyor. Van’ın büyük sorunları arasında gelen cadde ve sokakların darlığına otopark sorunu da eklenince, hem sürücüler hem de yayalar mağdur oluyor. 



SANAT SOKAÐI OTOPARK OLMUŞ!
Kentin tüm cadde ve sokakları adeta araçlar tarafından işgal edilirken, çözülmeyen otopark sorunu trafiğin düzenini de alt üst etmeye devam ediyor. Van’ın en işlek sokaklarından biri olan ve adıyla bir türlü bütünleşemeyen Sanat Sokağı, saat otoparkı olarak hizmet veriyor. Cadde ve sokaklarda yer bulamayan sürücüler, yaya trafiğine kapalı olan Sanat Sokağı’na girerek araçlarını çift sıra park ediyor. Vatandaşlara neredeyse yürüme alanı bırakmayan araçlara tepki ise oldukça büyük.


Van’daki cadde ve sokakların dar oluşu ve araç sayısının fazlalığı trafik sıkışıklığına neden oluyor. Şehrin birçok noktasında aynı manzara yaşanırken, bazı sürücülerin gelişi güzel park yapması ise zaman zaman sıkıntılara neden oluyor. Dar olan cadde ve sokaklarda park edilen bir aracın yanına ikinci bir park yapılması trafiğin aksamasına etki ederken, yetkili mercilerin ise yaşanan olumsuzluklara rağmen yetersiz kalışı Van’ın durumunu açıkça gözler önüne seriliyor. 


BU SORUN HEMEN ÇÖZÜLSÜN!
Van’ın park sorununun artık çözülmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar  ise belediyenin bu konuda kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini kaydettiler. Yetkilileri görevlerini yapmaya çağıran vatandaşlar, “Artık ahbap çavuş ilişkisinin bu ilde bitmesi gerekiyor. Alınan kararlar caydırıcı olmalı. Bir araca ceza kesildiyse, ilgili şahıs birilerini devreye sokarak bir şekilde o cezayı iptal edebiliyor. Böyle olunca da yaşanan görüntünün karşısına da geçemiyorsunuz. Lütfen bu konuda daha kararlı olmalarını bekliyoruz” dediler.

 

HERKES MAÐDUR OLUYOR!
Van merkezdeki vatandaşlar araçlarını cadde ve sokaklara gelişigüzel park ederken, esnaf işyerlerine getirdiği malzemeleri yükleyip satmada zorluk çekiyor. Son zamanlarda kent merkezinde büyük bir sorun haline gelen park sorunu, hem esnafı hem de yolu kullanan vatandaşları çileden çıkardı. Vatandaşların gelişi güzel araçlarını iş yerlerinin önüne park edip ortadan kaybolması esnafı hem esnafı hem de vatandaşı mağdur ediyor.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER