Sağlık Bakanlığı tarafından yu...
MEBİT

Van'da Yaşama Yol Ver Projesi

Sağlık Bakanlığı tarafından yurt genelinde başlatılan ‘Yaşama Yol Ver’ projesi Van’da tanıtıldı.

Abone Ol

2016-02-05 17:22:00 | Son Güncelleme : 2023-12-04 16:17:24

Van'da Yaşama Yol Ver Projesi

Van İl Sağlık Müdürlüğü 112 Afet Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından valilik bahçesinde kurulan stantta, bir taraftan vatandaşlar proje hakkında bilgilendirilirken bir yandan da sağlık çalışanları tarafından araç sürücülerine bildiri dağıtıldı.


Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, projenin 112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini amaçladığını belirtti. ‘Yaşama Yol Ver’ projesinin Van’da iki açık alanda olmak üzere 4 farklı noktada stantlar açılarak vatandaşlarda farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Yanmaz, “Karayolunda kara ambulanslarımızın daha rahat hasta naklini gerçekleştirmeleri için vatandaşlarımıza uyarılarda bulunuyoruz. Bunun dışında 112’ye gereksiz çağrılarla gerçekten başımız dertte, bunlarla ilgili vatandaşlarımızın daha bilinçli davranması için desteklerini istiyoruz. Günlük 10-15 bin arası sistemimize çağrı düşüyor, bu çağrıların sadece yüzde 10’u vaka ile sonlanıyor. Ambulansla sevk ettiğimiz hasta sayımız Van olarak günlük ortaklama 200 civarında. Buradaki bu ciddiyeti nasıl aşarız diye bir çalışma yaptık. Bu kapsamda vatandaşlara açılalım dile getirelim 112’yi gereksiz yere aramamalarını dile getirmek istedik. Bakanlığımızın öncülüğünde başlatmış olduğumuz ‘Yaşama Yol Ver’ projesi kapsamında toplumda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.


Kampanya çerçevesinde camilerde vatandaşların bilgilendirileceğini dile getiren Yanmaz, ayrıca okullarda öğrencilere 112 elemanlarının çalışmaları hakkında bilgiler sunulacağını söyledi. Belediyeler, yerel medya, esnaf odaları ve otomobilcilerle bir araya gelerek kampanya hakkında bilgilendirmelerde de bulunacaklarını ifade eden Yanmaz, “Trafikteyken ambulansa vatandaşlarımızın daha hassasiyet göstererek yol vermeleri gerektiğini dile getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca bugün burada vatandaşlarımıza araçlarımızı da tanıtmak istedik. Bu kapsamda burada hem bilgilendirmelerde bulunuyoruz, hem de gerek vatandaşlarımıza gerekse sürücülere broşürler dağıtarak kampanyanın önemine vurgu yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER