Van Milli Eğitim Müdürü Kıyase...
MEBİT

Beşir Atalay'ın İsminin Bir Okula Verilmesi İddiası

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay’ın isminin bir okula verildiği yönündeki haberlerin gerçek olmadığını söyledi.

Abone Ol

2015-12-01 10:49:00 | Son Güncelleme : 2022-01-19 02:14:21

Beşir Atalay'ın İsminin Bir Okula Verilmesi İddiası

İHA muhabirine açıklamada bulunan Kıyasettin Kırekin, bazı haber sitelerinde Beşir Atalay’ın isminin bir imam hatip lisesine verildiği yönündeki haberlere açıklık getirdi.


Beşir Atalay’ın rızası alınmadan böyle bir işlemin yapılamayacağını anlatan Kırekin, “Sayın Bakanımızın rızası, isteği ve bilgisi olmadan herhangi bir kuruma ismini veremeyiz. Tabi ki Bakanımız buna layıktır. İsminin verilmesi bizim için bir şereftir. Ama biz kendisi ile görüşmeden herhangi bir kuruma ismini veremeyiz. Bizim kurumumuzda isim verilmesi için komisyonumuz var. Komisyonumuz, sunulan isimleri onaylar. Valimiz de onay verdikten sonra isim verilir. Böyle bir şey yok. Bizde bu konuyu bazı sosyal medya sitelerinde gördük. Haberde Van’da Osman Gazi Mahallesi deniliyor, ama böyle bir mahallemiz yok.


Erciş’te var, ama dediğim gibi komisyona veyahut bizlere isim verilmesi konusunda herhangi bir talep veya herhangi bir öneri gelmemiştir. Bu tamamen asparagas bir haberdir. Ama yine söylüyorum, tabi ki Sayın Bakanımızın isminin verilmesi güzeldir ve kendileri de buna layıktırlar. Ama dediğim gibi onun bilgisi olmadan böyle bir girişimde bulunulamaz” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER