Kış aylarının gelmesiyle birli...
MEBİT

Van'da elektrikler neden bu kadar sık kesiliyor?

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kesintisiz günün geçirmeyen Van'da yüklenici firma VEPSAŞ, yaşanan kesintiler üzerine bir açıklama yaptı. Sık sık yaşanan kesintiler ile ilgili detaylı bilginin verildiği açıklamada kesintilerin sebebi ile ilgili de değerlendirmeler yapıldı.

Abone Ol

2015-12-01 00:26:00 | Son Güncelleme : 2024-03-26 19:37:15

Van'da elektrikler neden bu kadar sık kesiliyor?

Yıllardır elektrik sıkıntısı ile mücadele eden Van'da kış aylarının gelmesiyle birlikte kesinti çilesi yeniden başladı. Neredeyse her gün kentin belli noktalarında elektrik kesintileri yaşanırken, toplumun tüm kesimlerinden kesintilere yönelik tepkiler ve sitemler de aralıksız devam ediyor. Tam bu noktada herkes neden bu kadar çok kesinti yapıldığını sorgulayıp çözüm ararken konunun birinci muhatabı olan VEDAŞ birinci ağızdan kesintilere dair açıklamalarda bulundu.

Yapılan bir açıklama ile yapılan kesintiler ve çalışmaların detayları ile anlatılırken, o kesintiler ile ilgili bir açıklama yapan VEDAŞ yöneticileri şu sözlere yer verdi:

 

İŞTE KESİNTİLERİN SEBEBİ...

"Son zamanlarda yazılı basında Van ilinde elektrik kesintilerine dair Şirketimiz aleyhinde çıkan haber ve yazılar  nedeniyle kamuoyunun aydınlatılması için aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Şirketimizin de merkezi olan Van ilinin Büyük Şehir olmasıyla birlikte, Büyük Şehir’e uygun Elektrik Şebekesine  kavuşturulmasına yönelik olarak 2015 yılı yatırım planları doğrultusunda şebeke yenileme çalışmalarımız devam etmektedir. Bu planlarla Van Merkezde kapsamlı bir şebeke yenileme çalışması yapılarak çağın gereklerinin Van iline kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

Yapılan çalışmaların bitmesinin ardından birçok mahalle, cadde ve sokaklarda havai hatlar yer altına alınarak Büyükşehir olan Van ili şehir merkezinin kent estetiğine katkıda bulunulacak ve eski şebekelerden kaynaklanan arızalar da minimize edilmiş olacaktır. Bu mahalle ve caddelerden; Maraş Caddesinde çalışmalar tamamlanmış, 2 Nisan Caddesi, Sıhke Caddesi ve Milli  Egemenlik Caddesi’nde (Kültür Sarayı ve Civarı) ile bazı ara sokaklardaki çalışmalar ise bitirilme aşamasına getirilmiştir. 

 

AZ KALDI, DAYANIN!

"Depremden zarar gören Trafo Binalarının ve Dağıtım Merkezlerinin % 70’i yenilenmiş olup, geri kalan % 30’luk bölümünde de çalışmalar kısa süre içerisinde tamamlanmış olacaktır. Sadece şehir merkezinde bulunan 650 trafodan, 600’e yakınının değiştirilmesi tamamlanmış geriye kalan 50 civarındaki trafonun değişimi çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak olup, trafo kaynaklı arızalar minimize edilmiş olacaktır. İmar planına göre Belediye veya Karayolları tarafından yapılan yol genişletme çalışmaları sonucunda yolda kalan direkler Belediye ve Karayollarının gösterdiği imara ve yol durumuna uygun yerlere deplase edilerek, gerek kent estetiği açısından, gerekse can ve mal güvenliği bakımından uygun elektrik şebekesi oluşturulmaktadır."

 

VALİLİK VE BELEDİYELER TÜM KONULARDA BİLGİLENDİRİLİYOR!

"Söz konusu yatırımlar için Van iline EPDK’nın onayı ile 2015 yılında 33.682.484,45 TL’lik yatırım bütçesi ayrılmış olup, çalışmaların % 70’e yakın kısmı bitirilmiştir. Elektrik Dağıtım Şebekesi için bugüne kadar Van şehir merkezinde bu ölçekte bir yatırım gerçekleştirilmemiştir. Şirketimizin sorumluluk sahası içerisinde bulunan yerleşim birimlerinde olduğu gibi Van şehir merkezinde de EPDK mevzuatları doğrultusunda programlı kesintilerden en az 48 saat öncesinde ilgili İl Valiliklerine, Yerel Yönetimlere ve Basın Kuruluşlarına bilgi verilmekte, ayrıca programlı kesinti bilgileri Şirketimizin -bilgileri linkinden de duyurulmaktadır. 8 Yüklenici Firma ve 350 Kişilik Ekip Çalışmaların ivedilikle bitirilmesi ve Halkımızın daha kaliteli bir Elektrik Dağıtım Şebekesine kavuşturulması amacıyla, yatırım çalışmalarımız 8 yüklenici firma, 350 personel ve Büyükşehir Belediyesiyle koordineli olarak UKOME ve AYKOME desteği ile yürütülmektedir."

 

ÇÖZÜLECEK, AZ KALDI...

Açıklamanın son bölümünde ise vatandaştan kesintilerden dolayı anlayış beklendiğine yer verilirken, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağına değinildi: "Şirketimizin şebeke yenileme çalışmaları sırasında gerçekleştirilmekte olan programlı elektrik kesintileri için halkımızdan ve esnafımızdan anlayış beklemekteyiz. Sonuç olarak söz konusu kesintiler, programlı kesinti olup, tamamen planlanan ve uygulanmakta olan projelerin hayata geçirilmesine, Van Şehir Merkezinin çağdaş Elektrik Dağıtım alt yapısına kavuşturulmasına, daha kaliteli ve kesintisiz enerji teminine yönelik çalışmalar olup, çok kısa süre içerisinde tamamen bitirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER