Van Kamu Hastaneler Birliği (K...
MEBİT

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Bir İlk

Van Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreterliği, Van için modern bir hizmete daha imza attı.

Abone Ol

2015-11-30 13:58:00 | Son Güncelleme : 2023-10-30 16:59:56

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Bir İlk

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet veren Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne akülü elektronik hasta transfer aracı, ameliyat sonrası hasta transfer sedyesi ve refakatçi akülü tekerlekli sandalye olmak üzere toplam 7 adet akülü araç hizmete sunuldu.


Araçların tanıtımında konuşan KHB Genel Sekreteri Özcan Öktem, “Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak sağlık alanında, Van ve bölge halkına daha kaliteli hizmetler sunabilmek için her geçen gün yenilikler yapmaktayız. Devam eden 500 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 15 Aralık gibi geçici kabulü yapılacak ve taşınmaya başlanılacak. 50 yataklı Muradiye Devlet Hastanesi taşınma aşamasında, 50 yataklı Özalp Devlet Hastanesi bu günden itibaren hizmete açıldı. 30 yataklı Çatak Devlet Hastanesi geçici kabul aşamasında, LİNAC (ışın tedavi) birimi yaklaşık 2 ay içinde hizmete açılacak, semt polikliniği çalışması devam ediyor, tahmini 3 ay içinde açılması planlanılıyor. Bölge Hastanesi kampüsü içinde yaklaşık 3 bin kişilik camii projesi onayı alındı, yakın zamanda temeli atılacak.

 


Bilindiği gibi 500 yataklı yeni hastanemiz tamamlandığında yaklaşık 180 bin metrekarelik kapalı alana sahip olup, yeni hastane bölge hastanesiyle 2 tünel ile bağlanmış durumdadır. Bu kadar geniş bir hastanede, hasta transferlerinde yaşanabilinecek sıkıntılar göz önünde bulundurularak 7 adet akülü transfer aracı hizmetinize kazandırıldı. Bu Van için bir ilktir. Bir adet akülü ve sandalyeli taşıma aracı 400 kilogram taşıma kapasitesine sahiptir.


Tam dolu akülerle günde kesintisiz 7-8 saat hizmet verebilecektir. 220 santimetre uzunluğunda ve 105 santimetre genişliğinde olup hastanemiz içerisinde asansörler dahil her türlü alana girip çıkabilecek hacme ve fonksiyonlara sahiptir. Hastanemizde özellikle yoğun bakım, acil servisler ve ihtiyaç olunan servislerde, hiçbir şekilde yürüyemeyecek durumda olan hastalarımıza hizmet verecektir. Bir adet akülü ve koltuklu hasta taşıma aracı teknik özellikler bakımdan sedyeli taşıma aracıyla aynıdır. Bu aracımız özellikle poliklinik hastalarına hizmet verecek, ayrıca aynı anda birden fazla hasta taşıma özelliği ile avantaj sağlayacaktır. Hastanemizin her yerine girip çıkabilecek manevra gücüne sahip olup asansörlere de yerleşebilecektir. Beş adet akülü ve hostingli tekerlekli sandalyelerimizin ise taşıma kapasitesi 250 kilogram ağırlığındadır.


Tam dolu akülerle kesintisiz olarak 8 saat hizmet verecektir. En dar alanlarda bile rahat manevra yapabilecek hacim ve fonksiyonlara sahiptir. Hastanemizde görevli olan yönlendirme personellerimiz bu araçları kullanarak, hastaları istediği servislere götürecektir. Amacımız Van halkına en iyi, en hızlı ve en kaliteli hizmeti sunabilmek. Bunun için elimizden gelen her çabayı yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Tanıtım, akülü araçların hastane içerisinde aktif hizmete sunulması ve ikramlarla sona erdi.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER