Van Ekonomi Konseyi, Diyarbakı...
MEBİT

Van Ekonomi Konseyi Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'ye Saldırıyı Kınadı

Van Ekonomi Konseyi, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’ye yapılan saldırıyı kınadı.

Abone Ol

2015-11-29 21:49:00 | Son Güncelleme : 2022-03-07 19:27:49

Van Ekonomi Konseyi Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'ye Saldırıyı Kınadı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Van Ekonomi Konseyi Başkanı Emin Tuğrul, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin; 90’lı yıllardan bu yana bölgede gerçekleşen faili meçhullerin ve siyasi cinayetlerin aydınlatılması noktasında büyük mücadele sarf ettiğini belirterek, Elçi’nin bir faili meçhul cinayetle katledilmesinin ülkeyi ve tüm demokrasi savunucularını derinden yaraladığını söyledi.


Elçi’ye yapılan saldırının bir an evvel aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Tuğrul, şöyle konuştu: “Diyarbakır’ın göbeğinde hunharca planlanmış bir saldırının, ülkemiz demokrasisinin ilerlemesinde yoğun mesai harcayan Elçi’nin aramızdan ayrılmasına sebep olması, acilen aydınlatılması gereken bir vakadır. Meslek hayatı boyunca zalimin karşısında, mazlumun yanında yer alan ve her platformda bölgedeki tüm olumsuzluklar karşısında sesini kısmadan mücadele gösteren Elçi, coğrafyamızda nadir yetişen hukukçularımızdan biridir. Böylesine acı bir olayla aramızdan ayrılması, tüm insanlarımızı birbirine kenetlemelidir.


Bu ve geçmişte gerçekleşen benzeri katliamların aydınlatılması için ülkemizdeki tüm aydınların bölgede ortak çalışma yürütmesi, ivedi olarak yapılması gereken konuların başında gelmektedir. Son olarak bir daha benzeri faili meçhul cinayetlerin gerçekleşmemesi için taraf, görüş ve siyasi yapı fark etmeksizin ortak hareket edilerek bölgede cirit atan karanlık ve derin güçlerin ortaya çıkarılması yönünde birlik ve beraberliğimizi göstermenin kaçınılmaz olduğunun bilinmesini, bu elim cinayetin acilen aydınlatılmasını temenni ediyoruz.”


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER