Diyarbakır Barosu Başkanı Tahi...
MEBİT

Tahir Elçi'nin Katledilmesi Van'da Protesto Edildi

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesi Van’da düzenlenen kitlesel basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto edildi.

Abone Ol

2015-11-28 19:25:00 | Son Güncelleme : 2024-01-25 00:28:55

Tahir Elçi'nin Katledilmesi Van'da Protesto Edildi

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesi nedeniyle Van’da bugün yapılması planlanan ‘Yeni Yaşama Merhaba’ mitinginin iptal edilmesinin ardından kitle HDP Van İl Binası önünde topladı.

 

Sık sık, ‘Elçi’ye uzanan eller kırılsın’, ‘Biji Serok Apo’ ve ‘Katil IŞİD, İşbirlikçi Erdoğan’ sloganları atan kitle ardından Cumhuriyet Caddesine doğru yürümek istedi. Ancak polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine gerginlik yaşandı. Bunun üzerine kitle polisin tutumunu protesto etmek amacıyla Hastane Caddesini trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Oturma eylemine DBP Van İl Eş  Başkanı Münir Aras, HDP Van İl Eş  Başkanı Veysi Dilekçi, Derya Hayva, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer,  Belediye Eş Başkanları, HDP-DBP İl ve İlçe Örgütleri, STÖ temsilcileri ve halk katıldı.


Yaklaşık bir saat süren oturma eyleminin ardından konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Münir Aras,  Diyarbakır’da Tahir Elçi’yi katleden korku imparatorluğu ve kanlı ellerin döktükleri kanda boğulacaklarını vurguladı. DAİŞ çetelerinin Kürdistan’da farklı yüzlerle kendini göstermeye başladığına dikkat çeken Aras,  bunu çok iyi gördüklerini ve Tahir Elçi’yi ellerin alçakça, hunharca katlettiğini ifade etti. Tüm sindirme ve vahşet politikalarına Kürt halkının mücadelesini yükselterek cevap vereceğini söyleyen Aras, “Musollini, Franco’yu, Hitler’i kendilerine örnek alarak bunu Kürdistan ve Türkiye’de uygulamaya çalışanlara halkların izin vermeyecektir. Elçi’yi katledenler şunu bilsinler ki bu halk asla korkmadı, korkmayacak.” Dedi.

 

Aras’ın ardından söz alan HDP Van Millletvekili Tuğba Hezer, bir kez daha Kürt halkına, barışa, kardeşliğe ve insanlığa kurşun sıkıldığını söyledi. Tahir Elçi’ye yönelik gerçekleşen alçakça saldırıya Kürt halkına ya cezaevi ya da ölümün gösterildiğini kaydeden Hezer, “Elçi 2 ay önce ‘PKK terör örgütü değildir’ dediği için hedef gösterildi. Önce cezaevine atmak istediler ancak bunu başaramayınca bu seferde katlettiler. Kürt halkı 40 yıldır her güne ölümlerle, katliamlarla uyanıyor. Her yerde katliamlar var ve her katliamda devletin kanlı elleri var. Ey devlet sen katilsin ve suç işliyorsun. Halkımızdan sessiz kalarak katliama ortak olmasını istiyorlar, ama biz bu katliama ortak olmayacağız. Bundan sonra ki süreçte bu tutum devam ederse Van halkıda cevabını verecektir.” Şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: Wangundem Haber Merkezi

 

 

 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER