Van'da sık sık yaşanan elektri...
MEBİT

Van'da Jeneratör Ve Regülatör Satışları Arttı

Van'da sık sık yaşanan elektrik kesintisi ve voltaj düşüklüğü, vatandaşı jeneratör ve regülatör alımına yöneltti.

Abone Ol

2015-11-27 14:47:00 | Son Güncelleme : 2022-09-20 20:40:57

Van'da Jeneratör Ve Regülatör Satışları Arttı

Elektrik kesintilerinden dolayı Van'da yaşanan durum karşısında vatandaşlar, çeşitli alternatifler bulmaya çalışıyor. Kesintiler yüzünden birçok esnaf iş yapamaz duruma gelirken, voltaj düşüklüğü nedeniyle cihazların yanacağı korkusu ise jeneratör ve regülatör satışlarında patlama neden oldu. Jeneratör satışı yapan mağaza yetkililerinden kimileri satışlarının durgunluğundan bahsederken, kimileri de satışlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


Karoğlu Pazarlama firmasının sahibi Tamer Karoğlu, jeneratör ve regülatör satın almaya gelen vatandaşın sayısının çok fazla olduğunu dile getirdi. Vatandaşın alım gücünün olmamasından dolayı satışların normal seviyede olduğunu belirten Karoğlu, Van'ın geçmiş yıllara oranla nüfusunun çok fazla arttığını, yeni binaların yapılmasıyla birlikte eski hatların halen kullanıldığını, bunun çok ciddi sıkıntı oluşturduğunu anlattı.


Güven Teknik Ticaret'in sahibi Yunus Karslıoğlu ise, satışlarının durgun olduğunu belirterek, özellikle voltaj düşüklüğü yüzünden regülatör alımlarının revaçta olduğunu belirtti. Van'ın elektrik konusunda büyük sıkıntısının bulunduğunu aktaran Karslıoğlu, kış aylarının gelmesiyle birlikte artan kesintilerin vatandaşı canından bezdirdiğini anlattı. Halkın çareyi özellikle jeneratör alımında bulduğunu aktaran Karslıoğlu, ilin kanayan yarası haline gelen sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.


Kimi jeneratör satıcıları ise, satışlarının gayet iyi olduğunu belirterek, jeneratörden çok regülatörlerin satılmakta olduğunu kaydetti.


Elektriklerin gidip gelmesinden dolayı cihazının yandığını, bu yüzden jeneratör almaya geldiğini belirten Murat Yıldız isimli vatandaş ise, başka cihazının yanmasına izin vermeyeceğini kaydetti. Soruna çözüm üretmemesinin halkı zarara uğrattığını anlatan Yıldız, bu sıkıntıdan kurtulmak istediklerini söyledi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER