Van’da hayata geçirecekleri...
MEBİT

Van'da 'Bir Sınıf, Bir Okul Projesi'nin Protokolü İmzalandı

Van’da hayata geçirecekleri “Bir Sınıf, Bir Okul Projesi” için Güney Kore’den Van’a gelen Güney Kore New York Üniversitesi Eğitim ve Okul Gelişim Enstitüsü Direktörü Sunyon-Oh, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban’ı makamında ziyaret etti.

Abone Ol

2015-11-26 15:44:00 | Son Güncelleme : 2023-08-23 21:53:04

Van'da 'Bir Sınıf, Bir Okul Projesi'nin Protokolü İmzalandı

Güney Kore’de bulunan Güney Kore New York Üniversitesi Eğitim ve Okul Gelişim Enstitüsü Direktörü Sunyon- Oh, Van’da hayata geçirecekleri “Bir Sınıf, Bir Okul Projesi” için kentte geldi. Van’daki temasları kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban’ı makamında ziyaret eden Sunyon- Oh, kapıda karşılandı. Heyeti makamında kabul eden ve Van’da bulunmalarından dolayı mutluluklarını dile getiren Çoban, Güney Kore gibi zengin bir kültürün temsilcilerini Van’da ağırlamaktan dolayı oldukça mutlu ve memnun olduklarını söyledi.


Heyette yer alan Güney Kore New York Üniversitesi Eğitim ve Okul Gelişim Ensitüsü Direktörü Sunyon- Oh ise, kendilerini ağırlayan Çoban’a teşekkür ederek, "Bizleri nazik ağırlayışınızdan dolayı teşekkür ederiz. Bizler Güney Kore’de bulunan New York Üniversitesi olarak projeler hayata geçiriyoruz. Bu projeler kapsamında dünyanın farklı ülkelerinde eğitim konusunda çalışmalar hayata geçiriyoruz. Bugün de Van’da sizlerin misafiri olmaktan çok mutluyuz” dedi.


Eş Başkan Çoban ve Sunyon-Oh, daha sonra protokolü imzaladı. Çoban ve Sunyon-Oh arasında imzalanan protokol kapsamında üniversite gerekli tüm materyal ve kaynakları sağlayacak. Yine öğrencilerin öğrenme sürecinde daha iyi hizmet alabilmeleri için belediye ve üniversite, eğitmenlerin eğitimlerini üstlenecek.


Çoban, daha sonra Sunyon-Oh’a Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Halı ve Kilim Atölyesi’nde kadınlar tarafından yapılan ve üzerinde Van’ın motiflerinin yer aldığı bir kilim hediye etti.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER