Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (...
MEBİT

YYÜ'de Geleceğin Diş Hekimlerine Önlük Giydirildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine önlük giydirme töreni yapıldı.

Abone Ol

2015-11-25 16:10:00 | Son Güncelleme : 2023-12-10 16:18:13

YYÜ'de Geleceğin Diş Hekimlerine Önlük Giydirildi

YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için Sosyal Tesisler’de önlük giydirme töreni düzenlendi. 50 öğrencinin önlük giydiği törende, ayrıca fakültenin 350 öğrencisine de dekanlık tarafından yemek verildi.


Törende öğrencilere hitap eden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Diş Hekimliği Fakültesi’nin geleneksel hale gelen önlük giydirme töreni vesilesiyle Dünya Diş Hekimleri Günü’nü de kutladı. Fakültenin 6 yıl önce kurulduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, “Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren fakültemiz hızla gelişti. Ben başta dekanımız olmak üzere bütün öğretim elemanlarımızı kutluyorum. Fakültemiz şu anda alt yapı ve alınan cihazlar bakımından çok modern bir fakülte. Ayrıca öğretim elemanı kadromuz da alanında yetkin insanlardan oluşuyor. Özellikle yaşadığımız depremlere rağmen kısa sürede fakültemizin bu kadar gelişmiş olması bizi sevindiriyor. Geleceğin diş hekimlerine önlük giydirme törenimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 


YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu ise, fakültenin kuruluşu ve şu an geldiği aşama hakkında bilgi vererek, “Kısa sürede öğrenci alıp geçen yıl ilk mezunlarımızı vermemiz önemli bir başarı. Tabi bu başarıda Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal’ın katkısı çok büyük. Bu konuda fakültem adına desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından öğrencilere YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Murat Demirel ve Prof. Dr. Ahmet Faik Öner ile Dekan Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, YYÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yusuf Uzun ve senato üyeleri tarafından önlükleri giydirildi.


Önlük giydirme töreni verilen yemeğin ardından sona erdi.

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER