Van Büyükşehir Belediyesi Ulaş...
MEBİT

UKOME Kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kasım ayı kurul gündem toplantısını gerçekleştirdi.

Abone Ol

2015-11-25 10:26:00 | Son Güncelleme : 2023-01-27 09:36:35

UKOME Kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi

UKOME kurul üyeleri kentte bulanan taksi duraklarının tek tip ve yeniden tasarlanmasına karar verdi. Kurul ayrıca, ana arterlerde bulunan kavşaklara afiş asılmaması kararını aldı. 


Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kasım ayı kurul gündem toplantısını gerçekleştirdi. UKOME kurul gündem toplantısı Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının başkanlığını UKOME Başkanı ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy yaparken, toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanı Öner Yiğit, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası üyeleri, Emniyet, Jandarma Trafik, Karayolları, Devlet Demir Yolları, Deniz yolları ve kurul üyeleri katıldı.


Taksi durakları tek tip ve modern olacak

UKOME kurul üyeleri Kasım ayı gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda ilk olarak Van Eğitim Araştırma ve Bölge Hastanesi’nde bulunan durağın modern bir görünüme kavuşturularak cep durağa dönüştürülmesi kararı tartışıldı. Karar teknik çalışmaların yapılması amacıyla alt komisyona sevk edildi. Gündem toplantısında kentte bulunan taksi duraklarının tek tip ve modern bir şekilde yapılması gündemi tartışıldı. Üyelerin görüşlerini dile getirdiği toplantıda taksi duraklarının tek tip ve modern bir şekilde yapılmasının kent estetiği için çok önemli olduğunu ve bunun da kent profiline çok yakışacağı belirtildi. Toplantıda ayrıca yerleri olmayan 3 taksi durağının yapılması gündemi tartışıldı. Her iki gündem konusu da alt komisyona sevk edilerek, gerekli teknik çalışmaların yapılması istendi.


V ve V4 yetki belgelerinin süresi uzatıldı

Van’ın Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından kent ve ilçe ulaşımında Van’a devredilen V ve V4 yeki belgelerinin 31.12.2015 son müracaat tarihlerinin 30.06.2016 tarihine kadar uzatılması talebi tartışıldı. Kurul üyelerinin görüşlerini belirttikleri gündem daha sonra UKOME Başkanı tarafından oylamaya sunuldu. Talep kurul üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Yine kent merkezinde bulunan oto kurtarıcı çekicilerinin araç çekiminde ücretlerinin tespit edilmesi talebi tarife komisyonuna sevk edildi. 


Kavşaklara bez ve afişlerin asılması yasaklandı

UKOME Kurul Gündem Toplantısı’nda Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın kent sınırları içerisinde bulunan ana arterler ve üzerinde bulunan kavşaklara ticari amaçlı reklam bezleri ve afişlerinin asılmaması talebi görüşüldü. Talepte, kavşak ve ana arterlere asılan bez afişlerin trafiğinin akışını bozduğu, sürücülerin dikkatini kaçırması nedeniyle trafik kazalarına davetiye çıkardığı için yasaklanması talep edildi. Kurul üyelerinin tamamının lehte görüş belirttiği talep oy birliği ile kabul edildi. Karar gereği artık hiçbir kurum, kuruluş ya da firma ana arterlerde bulunan kavşaklara afiş asamayacak. Kurulda yine İpekyolu transit yol kenarında bulunan servis yolunun tek yöne çevrilmesi talebi görüşüldü. Talebin detaylı bir şekilde araştırılması için alt komisyona sevk edilmesi kararlaştırıldı. 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER